Reklama

Dostupnosť Rádia Patria sa na stredných vlnách od novembra zlepší

RTVS dnes podpísala dodatok k zmluve so spoločnosťou Towercom na poskytovanie strednovlnného vysielania. Od 1. novembra sa výrazne zvýši výkon vysielača v Nitre a opätovne sa spustí vysielač v Rimavskej Sobote. Prevádzka vysielača v Čižaticiach pokračuje bez zmien. Podľa RTVS bude výsledkom spoľahlivo dostupné vysielanie Rádia Patria na stredných vlnách pre obyvateľov Žitného ostrova a pokryje sa aj časť Gemera.
Pokračovanie nižšie:


Napriek tomu, že najväčšia časť cieľovej skupiny poslucháčov Rádia Patria žije na Žitnom ostrove, mali sme doteraz najväčšie problémy s dostupnosťou práve v tomto regióne. Zvýšenie výkonu vysielača v Nitre bude znamenať spoľahlivý príjem Patrie. Myslím si, že stredné vlny v prípade informačného rádia majú svoje opodstatnenie aj v súčasnom období,“ uviedol riaditeľ Centra národnostného vysielania RTVS Attila Lovász.

Spomeňme, že Rádio Patria je možné počúvať aj prostredníctvom DAB+ a to ako z vysielačov operátora Towercom (Bratislava-Kamzík, Banská Bystrica-Laskomer, Košice–Heringeš a Žilina-Krížava), tak aj AVIS (Nitra-Zobor a Banská Bystrica-Panský diel).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Už to začína… Sputnik začína „šetriť“ za peniaze koncesionárov a daňových poplatníkov…

  2. On len zatial dokončuje rozbehnuté projekty. Patria bude mať čo skoro aj svoj FM vysielač v DS.
    V noci by som však namiesto Devína šíril na stredných vlnách okruh rádia Slovensko.

  3. Redakcia, neviete zistit, ze aky vykon bude mat NR?
    Inak vhodnejsie oznacenie vzhladom na polohu by bolo skor Jarok.
    Zaujimave, ze v sucasnosti sa vobec najdu peniaze na prevadzku strednych vln. Ake su tam pocty posluchacov?

  4. Planuju vraj vysielac ako je Solt :https://sk.wikipedia.org/wiki/Vysiela%C4%8D_Solt s vykonom 2000 kW a tak isto s pokrytim minimalne 1 000 kilometroveho okruhu.

    1. No to je trosku prestrelene. 🙂 Ten vysielac u nas tak vyzera uz roky a pochybujem, ze by kvoli nemu riesili az taky extremny prikon hodny vlastnej elektrarne.

Komentáre už nie sú povolené.