Reklama

Doma a Dajto v terestriáli bez TXT

Diváci, ktorí prijímajú programy cez anténu, nemajú od dnes prístup k teletextovému vysielaniu na komerčných programoch skupiny Markíza – Doma a Dajto. Obe stanice sú súčasťou štvrtého celoplošného multiplexu, ktorý už vysiela v štandarde DVB-T2. Vzhľadom na to, že sú kódované systémami Irdeto, prístup k ním majú iba predplatitelia platformy Plustelka.
Pokračovanie nižšie:


Teletextové vysielanie bolo na Doma a Dajto, vo štvrtom DVB-T2 multiplexe dostupné od ich zaradenia do platformy Plustelka. Kódované ale nebolo, spustiť si ho tak mohli všetci, teda aj tí, čo neboli zákazníkmi Plustelky. Z akého dôvodu nie je od dnes teletextové vysielanie na oboch programom dostupné, nie je známe.

Na Markíza HD teletext dostupný nie je už od začiatku šírenia v DVB-T2. Náhradou by mohlo byť hybridné vysielanie, to ale tiež nie je aktívne ani na jednej stanici od Markízy.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Celý terestrial by mohli vypnúť. Žiadna škoda by nenastala. Tých pár ľudí by si našlo iný spôsob príjmu. A celé tv pásmo by mohlo byť na mobilný internet.

    1. Jozef kúsok by som ťa poopravil ,celý Skylink by mohli vypnúť.Žiadna škoda by nenastala.Tých pár ľudí by si našlo iný spôsob príjmu.

    2. ..na anténe dnes fičí viac než 30 % obyvateľov, bolo by nekresťanské, keby vypli aj to čo stále ide live a zadarmo, myslím, že o dva roky bude terestriál v príjme TV domácností na pozícii No-1.

    3. Presne tak, vypnut včetne plustelky. Od nového roku ide cena ,za ten SD sajrajt ,hore.

    4. Jozef.Tých podľa Teba pár ľudí je cez 30 % a podľa prieskumov od GFK aj viac keďže každá domácnosť má v byte 2-3-4 a viac televízorov ku ktorým uplne postačuje príjem Dvbt ktoré má najjednoduchší príjem ako aj rozvod signálu v byte.Okolnosti merania cez peoplemetre u vybratej skupiny divákov v počte 1200 a podľa nového trendu možnosť prihlásenia aj hostí ktorí prišli na kávu-večeru-seriál ai. nebudem radšej komentovať..Po prechode na T2 o dva roky sa opať uvolní časť tv.pásma tak ako u nás tak aj v susedných štátoch,terestriál nikto nikdy vypínať nebude tak ako u nás tak v žiadnom inom štáte,Europy ako aj sveta má totižto mimo iného aj strategický význam..

  2. Alebo posledný. Aj tak môže byť. Naseru ľudí keď budú musieť meniť set top boxy.

  3. Všetci diváci sú nesmierne radi,že ten teletext vypli.

    1. Ale ja nie som rád že vypli lebo som nepočujúci a pozrezávam titulky cez teletext Doma 888 a Dajto 666. Keby zaviedli na digitalne titulky Subttitle tak vtedy môžu vypnut TXT ale na Slovensku je dost pozadu lebo ani jedna slovenska TV nemá digitalne titulky okrem všetky české TV statne a sukromne už maju digitalne titulky oni pozeraju dopredu do budúcna a my za opicami… preto sa sťažujem že vypli teletext kvôli titulkám!!!

  4. Teletext máte i na internete: http://www.markizatext.sk 🙂

    1. Ak uz je niekto na internete tak urcite bude pozerat markizatext. Navyse je tu rec o titulkach.

    2. Dobre ale ako si pozriem priamo na TV? Navyše na internete www.markizatext.sk tam nie je skryté titulky môžete si vyskúšať pod strankou 888. 777, 666 a vypíše že Ľutujeme, stránka s číslom 888 neexistuje. ale pritom na strane TV programy na strane 300 , 600, 800 a tam máš napísane že 777 skryté titulky, 666 skryté titulky a 888 skryte titulky. Hanba Towercom aj som napísal mailom a nič nereaguje…

  5. @peter humax
    ide o dosť podstatné oklieštenie službe /povinnej/nepočujúcim. Určite percento vysielania musí byť zrozumiteľné pre nepočujúcich.
    To by mohlo zaujímať aj radu pre vysielanie.

  6. Už mi odpísali z Plustelky:
    Dobry den prajem,
    odstávka TXT je spôsobená testovaním nových nastavení v kontexte pripravovaných produktových zmien, o ktorých Vás budeme informovať už začiatkom roka 2018.
    Želám Vám prijemný den
    Zákaznícke centrum

    1. hej zrazu testovaním, keď tu ľudia začali písali, že sa budú sťažovať na rade pre vysielanie…

    2. jj asi sa boji k pokutám ale aspoň mohli vopred napísať dôvody prečo to vypli a nie v tichostí.

Komentáre už nie sú povolené.