Reklama

Do konca roka by mohol byť spustený ďalší DAB+ vysielač

K dnešnému dňu je na Slovensku spustených celkovo šesť DAB+ vysielačov, štyri prevádzkuje Towercom a dva AVIS. Do konca roka by sa však pokrytie digitálneho rozhlasu malo u nás ešte zväčšiť. Naznačujú to informácie, ktoré zverejnila verejnoprávna RTVS v tlačovej správe o rozšírení dostupnosti Rádia Patria. „Dostupnosť Rádia Patria zlepší i nový digitálny vysielač DAB+ pre Dunajskú Stredu, ktorý RTVS plánuje spustiť po zavŕšení úspešných rokovaní koncom tohto roka,“ uvádza verejnoprávny vysielateľ.
Pokračovanie nižšie:


Podľa dostupných informácií pôjde o vysielač v Dunajskej Strede, ktorý by mal prevádzkovať operátor Towercom. Ďalšie podrobnosti, nie sú ale zatiaľ známe.

Towercom šíri aktuálne zo svojich digitálnych rozhlasových vysielačov vo VHF pásme po desať rádií, šesť od RTVS a štyri od komerčných vysielateľov. Rovnaký počet staníc môžu prijímať poslucháči aj z DAB+ vysielačov od spoločnosti AVIS. Ponuka oboch operátorov však nie je úplne rovnaká, každý vysiela rádiá od iných komerčných vysielateľov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. V D.Strede má Patria vysielať v FM pásme na 91,4 Mhz.
    Pridelili im ju teraz v jesennom výberovom konaní.
    V jarnom dostali Senec na 102,4 po rádiu Dance , ktoré na nej nezačalo v lehote vysielať.

    1. Vyberove konanie sa este len uskutocni, na buduci mesiac 🙂

  2. Redakcia zistíte preco ešte nejde ziaden DAB+ v oblasti Vysokých Tatier.

    1. Pretože tam ešte nikto nespustil DAB+ vysielač? 😛 Zatiaľ sú tieto vysielače iba v BA, NR, ZA, BB a KE, pokiaľ viem.

    2. Prebieha pilotne vysielanie. Ani v pilote pri spusteni DVB-T nebolo v prevadzke vela vysielacov.

    3. V oblasti Vysokých Tatier stačí nájsť iba vhodné miesto. Ide Krížava, Chorągwica aj Przehyba. Na externú anténu by nemal byť problém.

Komentáre už nie sú povolené.