Reklama

Český rozhlas spustí nový DAB+ vysielač pre Beroun a okolie

Český rozhlas spustí v spolupráci s Českými Rádiokomunikáciami v utorok 24. októbra nový DAB+ vysielač, ktorý pokryje svojim signálom okresné mesto Beroun v Stredočeskom kraji, ako aj jeho blízke okolie.

Nový vysielač bude šíriť digitálne rozhlasové vysielanie na kanáli 12C (227.36 MHz) zo stanovišta Beroun – Děd s výkonom 300 W ERP s vertikálnou polarizáciou.
Pokračovanie nižšie:


Hlavným dôvodom spustenia vysielača Beroun je konzistentné pokrytie diaľnice D5 signálom DAB+ pri plánovanom nadväzujúcom spustení vysielača Plzeň Radeč, ktorý bude uvedený do prevádzky na konci tohto roku. Vysielač Beroun tak pokryje miesta, kde by intenzita signálu z plzenského ani pražského vysielača nebola dostatočná,” hovorí riaditeľ Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.

Vysielač Beroun bude súčasťou jednofrekvenčnej siete 12C, ktorú Český rozhlas uviedol do prevádzky 1. júna 2017. Sieť pokrýva Prahu a časť stredných Čiech.

Pre slovenských poslucháčov, ako aj fanúšikov digitálneho príjmu, bude určite zaujímavé spustenie DAB+ vysielačov v Brne a Ostrave. Presné termíny ich spustenia však zatiaľ nie sú známe.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. U nás to nejako viazne…aké sú vlastne plány DAB+ na Slovensku?

  2. Táto správa je veľmi dôležitá pre Slovensko, že pri Prahe sa spustí DAB+ vysielač

  3. Redakcia uz sa prebudte!!! Napiste nam nieco o DAB+ na slovensku!!

    1. A prečo potom Parabola.cz píše aj o tom čo sa deje na Slovensku ?
      Toto nie je národnostný magazín ale odborný portál a okrem toho poznám dosť ľudí z môjho okolia ktorí chodia pracovať do Prahy.

    2. A o čom na tom Slovensku majú písať, keď sa tu skoro nič nedeje?

Komentáre už nie sú povolené.