Reklama

Viasat6 dva týždne nekódovane v maďarskom DVB-T

V období od 15. do 28. septembra bude dočasne vysielať nekódovane v maďarskom DVB-T platený televízny kanál Viasat6. Kanál je šírený u našich južných susedov v celoplošnom multiplexe D. Vysiela v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4) a divákom prináša prevažne seriály a filmy v maďarskom jazyku. Originálna audio stopa v DVB-T pripojená nie je.
Pokračovanie nižšie:


Po ukončení voľného vysielania bude Viasat6 opäť zakódovaný systémom Conax a súčasťou ponuky platformy MinDig TV Extra. Kanál môžu štandardne prijímať iba predplatitelia vyššieho rodinného balíka.

Okrem terestriálneho vysielania bude, počas voľného vysielania v DVB-T, možné sledovať Viasat6 aj prostredníctvom špeciálnej mobilnej aplikácie MinDig TV, ktorá je k dispozícii ako pre zariadenia s operačným systémom Android, iOS, tak aj Windows Phone.

Prevádzkovateľom stanice Viasat6 je spoločnosť Sony Pictures Television (SPT), ktorá vlastní aj sesterský program Viasat3 či rodinu kanálov AXN (AXN, AXN White a AXN Black). Pripomeňme, že programy AXN White a AXN Black budú nahradené 3. októbra na maďarskom trhu novými stanicami Sony Movie Channel a Sony Max.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Úplne od veci. Ak niekto vie, nech poradí. Cez anténu color + predzosilovač + lte filter mám záhadu. Sila signálu vysoko /50 -70% /, ale kvalita 0%. Na viacerých frekvenciách. Víťazom je K28 /ORF/ , sila signálu 80% – kvalita 0%. Nabehne mi to až nad 93% . To je hádam tri krát do roka. Posledný môj nápad bol lte filter. Nebadám žiadny rozdiel. Toto sa deje v Nových Zámkoch, smer antény – západ. ďakujem

    1. Potrebuješ slabší predzosilňovač, lebo tento ti to veľmi vypeckuje a zdegraduje a všetko dookola zosilní – zahltí. Najlepšie by bolo riešiť to kanalovými predzosilovačmi – zavolať si technika s merákom na premeranie intenzity signálu jednotlivých kanálov / vysielačov a podľa toho dať vyrobiť kanálový predzosilňovač pre 2 – 3 kanále. Napríklad v http://rtv.sk/ Trenčín alebo v http://teroz.cz/ v Čechách. prípadne sa spýtaj vo svojom okolí v predajni s anténnou technikou. Ešte by ti mohol poradiť nick L14, ktorý tu chodí diskutovať, on má TV, SAT firmu v Nových Zámkoch…

    2. Vyskusaj to bez predzosilnovaca, alebo daj s nizsim vykonom.

    3. Gery aké máš poradie komponentov?N prvom mieste je vždy filter a potom predzosilovač u mňa všetko ok tiž som v NZ a tiež používam anténu color.

  2. Po prvé všetkým ďakujem. Postupne odpovedám k pripomienkam. Neviem ako by som znížil silu /výkon/ predzosilovača. Buď je v zásuvke adaptér, alebo nie je. Poradie je nasledovné: set top box – lte filter – napájanie antény – kábel – anténa s predzosíkom.
    Sťažovať by som sa nemal, pretože veľa ľudí nemá možnosť naladiť si ani slovenské muxy. Ja mám všetky slovenské aj všetky maďarské. Mňa len svrbí, že nie vždy mi idú rakušani: K24 – najmenej, K34 – najčastejšie, K53 – občas. Tiež mám plán naladiť si vysielač Zlín, predtým ako nabehnú na dvb-t 2. Raz sa mi to podarilo, na minulého Silvestra, keď bola tá hustá hmla: K25, K40, K49. Vtedy som bol otočený priamo na sever. Všetkým vám ešte raz ďakujem

    1. Lenže, keď vyberieš z anténnej krabičky predzosilňovač a dáš tam symetrizačný člen (čiže trafo už nepoužívaš) tak vzdialenejšie vysielače z Rakúska a Maďarska ti pravdepodobne nepôjdu, len blízke SK vysielače. Keď máš v anténnej krabičke napríklad najsilnejší 45 dB predzosilňovač, skús ho vymeniť za 36 dB alebo 30 dB alebo 25 dB, proste nižšie dB, lebo ak Ti telka ukazuje Intenzitu signálu 91 alebo 93 % tak signál máš kvalitný, len ho predzosilňovač s vysokým zosilnením dB degraduje – zahltí a máš len čiernu obrazovku, ty potrebuješ slabší predzosilňovač – nie 45 dB ale nižší: 36 alebo 30 alebo 25 alebo ešte nižší, aby vedel spracovať ten signál, lebo 45 dB všetko zosilní čo je vo vzduchu GSM, LTE, vysielačky, blízke DVB-T, FM vysielače… a zdegraduje celé DVB-T pásmo.

  3. Gery poradie : anténa- LTE filter-predzosilovač-STB.ak je v anténe osadený predzosilovač – vybrať von a nahradiť sym. členom inak ti to nikdy nebude šiapať.Predzosilovač v anténe je minulosť ok.

  4. Predzosilovač, ktorý som mal v anténe bol 25 dB. Vybraný. Vrátená vec, ktorá tam bola origi. Potom ide filter a potom zosilovač.
    Absolútne sklamanie. Jeden zosil. bol 20 dB červeno strieborný valček, druhý 19 dB kovový kváder, oba som hodil do smetiaka. Ale čo ma prekvapilo, že bez zosil. to dosť dobre ide. SK muxy všetky, sila okolo 50 – 60 % ale kvalita 100%. Maďarské majú silu tiež menšiu, kvalitu okolo 50%, no skáče to /napr 30, 70, 50, 77, 45, 54, 66, 38%/, takže kockatie obraz. Tu vás prosím, či má niekto nápad, aký konkrétne zosil by sa mohol použiť. Ďakujem za všetky dobré rady.

    1. G .koľko máš antén ?Podľa všetkého dve a tam sa bez filtrov nezaobídeš.Ak chceš laborovať s ORF vysielačmi musíš mať na to tretiu anténu.Na jednu anténu smer západ sa nedá získať nerušené sledovanie vysielačov SK a ORF.Pre N.Zámky sa bezproblémovo chytajú SK programy z vysielača Nitra Zobor- HU programy vysielač Gerecse výnimočne v zástavbe vysielač Gyor a ORF vysielač – Mattersburg a Wiedeň tam je už príjem po prechode na T2 obmedzený-nestabilný-vzdialenosť-dosah skrátený podobne ako u nás napr. Plustelka v niektorých oblastiach SK ok? u nás však príde k dokrývaniu postihnutých oblastí prechodom na T2 kedy to zatiaľ nevie nik záväzne povedať ale ORF a CZ vysielače Ti pôjdu len experimentálne ako hobby.

  5. Re:Gery
    Maďari majú horizontálnu polarizáciu. Z jednou anténou musíš nájsť kommpromis. Keď ju dáš komplet do horizontálu budú ti blbnúť SK muxy.

    1. ale slovenské muxy pri H polarizácii by nemali blbnúť, lebo vysielače má bližšie a sú výkonovo silné…

    2. @R
      Mne pri horšom počasí SK Muxy sem tam kockovali. Maďarské muxy som mal aj tak len ako hobby. Skôr som pozeral rakúske pokial neprešli do T2 a ostalo tam len ORF1,2 v hroznej kvalite.

  6. Re: L14
    Mám jednu anténu, color 2,2m dlhú. Plus sa hrám so zosilovačmi a lte filtermi. Od nás západ je smer BA. Je mi jasné, že HU a AT chytám tzv odrazeným signálom. Presne ako v robote 2m nad zemou 30 cm anténa solight chytá všetky SK muxy a 3 HU muxy. Je nastavená na sever. Žiadna logika tam nieje. Preto neprestávam hladať. A áno, je to hobby. Ďakujem za rady. Ak ešte má niekto zaujímavé info, nech sa podelí.

    1. pre L14: Vedel by si poradiť ohľadom tohto LTE filtra, že či sa môže dať aj medzi anténny kábel na trase alebo musí byť hneď pred predzosilňovačom v anténnej krabičke antény SITO? A ktorá časť toho filtra ide smerom k anténe a ktorá časť ide smerom k trafu?: http://datacomp.sk/solight-pasmovy-lte-filter-rozsah-0-790mhz-max-60-kanal-dvb-t_d270264.html

    2. LTE filter sa umiestňuje vždy pred predzosilňovač iba vtedy splní kvalitne svoj účel. Ako sa už viackrát písalo do ant.krabičky patrí sym.člen potom nasledujú filtre a až potom predzosilňovače.Tento typ LTE filtra nemá označenie vstupu.Vstup je spravidla v takomto prípade z ľavej strany teda v smere informácií o produkte zľava do prava.

    3. L14: Čiže od trafa zľava —> LTE FILTER —> sprava výstup k anténe

  7. Gery tu mas nieco ohladne LTE http://www.tpplus.sk/?p=p_100&sName=LTE-800MHz

    1. m. ľavá strana k anténe pravá k k zosíku a k trafu.Inak ten filter plní funkciu aj opačne ale spravidla sa osádza tak ako je uvedené. Podstatné je vždy jeho osadenie.Anténa so symetrizačný členom -filter LTE alebo kanálový filter to je vždy prvá fáza zapojenia a potom nasledujú zosilňovače a tie sa osádzajú už podľa potreby tj. vyrovnanie úrovní signálov pri zlučovaní viactich antén a potom podľa počtu odberných miest signálu.Ak je signál len pre jeden televízor a jeho úroveň je už po zlučení antén vyrovnaná-dostačujúca nie je nutné použiť další zosilňovač. Každá anténna sústava sa preto vždy rieši individuálne- počet rozbočovačov-zásuviek- dlžka rozvodu atd.

Komentáre už nie sú povolené.