Reklama

TV Markíza a TV Nova sú na predaj

Slovenská televízna skupina Markíza je spolu so svojou českou sestrou TV Nova na predaj. Informoval dnes o tom český web echo24.cz. Oficiálne sa však zatiaľ k týmto informáciám vlastník, spoločnosť Central European Media Enterprises (CME), nevyjadril. Dôvodom predaja môžu byť ale zlé finančné výsledky mediálnej spoločnosti. Spomeňme, že už v júli tohto roku predala CME všetky televízie v Chorvátsku (Nova TV, Doma, Nova World, MiniTV) a Slovinsku (POP TV, Kanal A, Brio, Oto a Kino) za 262,5 milióna dolárov.
Pokračovanie nižšie:


TV Markíza je údajne, podľa českého webu, na predaj spolu s TV Nova, ako aj ďalšími televíziami v Rumunsku a Bulharsku. Cena za všetky televízie má prekračovať 1 miliardu dolárov. Po predaji všetkých televízií by sa tak CME stratila úplne z európskeho televízneho trhu, vzhľadom na to, že sú to posledné krajiny v ktorých v súčasnosti vlastní televízie.

Spomeňme, že CME vlastní aktuálne televízie v Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady a Ring.bg), Rumunsku ((PRO TV, PRO TV International, Acasa, Acasa Gold, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania, PRO TV Chisinau a Acasa in Moldova), na Slovensku (TV Markíza, Markíza International, Doma, Dajto) a v Českej republike (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Action a Nova Gold).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Konečne a mala by ostať po predaji len Nova,ten istý program akurát slovenské reklamy a Markízu uplne zrušiť,niečo podobné ako majú Nemci stanice RTL,RTL2,SAT 1,Pro7,Kabel1 a podobne,pre Rakúsko a Švajčiarsko,ten istý program,akurát reklamy sú iné,rakúske a švajčiarske.

    1. Uplne s tebou súhlasím na 100% a zrušiť aj tie trápne internacional verzie o ktoré nemá nikto záujem a sú nanútené operátorom skrz športové stanice .

    2. už som videl aj to, že švajčiari dávali iný futbalový zápas ako nemci a rakúšania

    3. MvTer. :

      To by byla velká tragédie kdyby zůstala jen Nova s kopou absolutně nesledovatelného hnoje a totálních sraček!Zlatá Markíza oproti Nově!!!!

    4. Zdenek,Markízu nepozerám už 5 rokov,ne ni čo tam pozerať,okrem reklám,kým som mal skylink najčastejšie som pozeral Novu Cinema,Novu,Primu,Primu MAX,Primu Zoom a zo slovenských najčastejšie TA 3 a sem tam na Jojke správy,tie niektoré filmy čo dávajú zo slovenským dabingom sú nepozeratelné a keď je aj dobrý niekedy dabing,odradí ťa dĺžka reklamy,filmy na slovenských staniciach sa nedajú pozerať !!!

    5. Nemci JEDNU stanicu pre TRI štáty!!! Oni majú pre každý štát samostatnú mutáciu, len niektoré programy vysielajú na všetkých troch verziách. Niečo ako ČT1/ČT1SM/ČT1JM len vo väčšom meradle.

    6. No, nezdá sa mi to. Práveže okrem reklamy a regionálneho spravodajstva vysielajú všetky 3 mutácie úplne to isté, vždy keď som to porovnával, to tak bolo. Kvôli dĺžke reklamných blokov sú relácie o 1-5 minút vzájomne posunuté, inak ako cez kopirák. To platí pre skupinu Pro7Sat1, RTL, programy DMAX, Nickelodeon, Comedy Central a kým nebola rakúska verzia zakódovaná, tak aj pre Servus TV (podľa EPG to platí stále).

    7. Občas je napr. futbalovy zapas alebo ranne TV visielane len na jednom z troch mutacii ale cez satelit si diváci mozu aj tak vybrat hocijaku mutacii

  2. Tak Markíza odišla z DVB-T,potom sa tam vrátila ako platená,dosiahli zrušenie českých komerčných TV staníc na SK a teraz po tejto sabotáži sa predávajú.No poviem vám celkom výkonní šmejdi ako to tu na SK dcjebabrali.

    1. Presne toto napadlo aj mne. A tiež som si v tejto súvislosti spomenul na jednu sociologickú štúdiu, podľa ktorej hlupák narobí viac škôd, než súper. Lebo súper robí škodu len do tej miery, dokiaľ z toho niečo má, hlupák robí škody len tak, celkom iracionálne. Idiotská banda na čele so Settelem to tu spravila štýlom totálnych hlupákov.

    2. Vlastne už aj za socíku existovalo porekadlo „iniciativní blbec horší třídního nepřítele“ 🙂

    3. Naozaj to dobabrali??? A nebolo to naopak? Ktorý normálny investor by kúpil spoločnosť, ktoré tolerujú PIRÁTSKE vysielanie svojho obsahu? Taký investor existuje iba vo vlhkých snoch úbohých čechov a slovákov čo nemajú ani potuchy o tom, že existujú nejaké právne normy. vysporiadanie sa s pirátskym šírením bol prvý krok k predaju. A netešte sa – žiaden spoločný kanál v blízkej budúcnosti nevznikne – sme príliš rozdielne štáty a máme rozdielne preferencie. To čo má úspech v SR pohorelo v ČR a naopak. Stačí pozrieť ako dopadla pôvodná tvorba na kanáloch international….

    4. No ony tie telky to dosť dlho ticho tolerovali, práveže. Až v poslednom čase to začali riešiť. Aj to len preto, že si rôzne stanice tých istých vlastníkov vzájomne kanibalizovali sledovanosť a trhové podiely. Inak by to pravdepodobne mali na háku aj naďalej. A teraz nevravím o právnej stránke veci, v tom máš asi pravdu. To „asi“ je tam preto, lebo som zachytil informácie, že vlastníci TV v ČR aj SR nakupovali väčšinu programov s „bundled“ licenciou pre obe územia – preto ak vysielali nejaký film na Nove, o krátky čas šiel aj na Markíze, a tak podobne. V takom prípade by nebol problém s udelením súhlasu na vysielanie operátorom v obidvoch štátoch. Ak o tom vieš viac, nechám sa poučiť, bez irónie. Ale to dobabranie bolo myslené skôr tými tancami Markízy s odchodom z DVB-T, následne návratom do platenej Plustelky, zvyšovaním poplatkov operátorom, poklesom sledovanosti, atď.

    5. Dúfam, že nový majiteľ vráti stanice Markíza, Doma a Dajto do free FTA zdarma vysielania do DVB-T. Mohol by to kúpiť Vašík, veď peňáze sa dajú požičať a potom sa bude splácať…

  3. Čo keď ich nik nebude chcieť kúpiť? Skončia? Ak hej, tak nebude to žiadna škoda.

Komentáre už nie sú povolené.