Reklama

Odštartovať môžu nové programy Šlágr 2, Óčko Star a Kutil TV

Český mediálny regulátor udelil tento týždeň licencie pre tri úplne nové celoplošné programy Šlágr 2, Óčko Star a Kutil TV, ktoré by mohli už čoskoro spustiť svoje vysielanie.

Óčko STAR má byť hudobný kanál, ktorý bude vysielať 24 hodín denne. Podľa už zverejnených informácií, má nahradiť od 1. októbra doterajší program Óčko Gold. Prevádzkovateľom bude spoločnosť Stanice O, ktorá stojí ešte aj za hudobnými kanálmi Óčko a Óčko Expres.
Pokračovanie nižšie:


Nový hudobný program pripravuje aj Šlágr. Televízia, ktorá je známa divákom predovšetkým najmä vďaka pestrej ponuke ľudovej hudby, môže spustiť kanál s názvom Šlágr 2. Druhý program sa má podľa licencie zamerať na teleshopingové programy s akcentom na hudbu a zábavné žánre. Vysielať bude 24 hodín denne. Licencia je platná na 12 rokov a platí pre digitálne vysielanie šírené prostredníctvom vysielačov.

V poradí tretím novým programom má byť Kutil TV. Ako už názov napovedá, zamerať sa má najmä na kutilstvo, ako aj všetky práce týkajúce sa domu, bytu, záhrady a životného štýlu. Prevádzkovateľom nového programu bude spoločnosť S&P Broadcasting. Tá už má vo svojom portfóliu programy Mňam a Mňau TV. V budúcnosti chce navyše okrem Kutil TV spustiť aj Mudr TV a Trhák TV.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. V Českej republike pribúda plno nových staníc do DVB-T, už je to tam tak narvaté, že to ani nie je kde dávať a tu všetko naopak, len vyhadzujú z DVB-T a spoplatňujú. Tu by vyzeralo DVB-T úplne inak, ak by bolo spustených všetkých 6 celoplošných sieti + 1 regionálna = 7 sietí a ak by to prevádzkovali cca 4 – 5 operátori tých 7 sietí, aby bola konkurenčný trh (možno by sa dala urobiť aj ešte jedna regionálna sieť v poradí 8. sieť)…

  2. @ Miki Mouse, Kutil TV má byť aj pre Slovensko, takže nezúfaj, a mimochodom od 02/10/2017 bude na pozícii Skylink Ochutnávka – Dokumentárny kanál Viasat Nature na mesiac zadarmo – Konečne dali niečo normálne , anie dajaké somariny , tipu Golf Channel a podobne. Info už bolo dnes na kanály , Skylink Ochutnávka , presne pred hodinou

    1. Na Skylink ti ja kašlem.Už máš pripravené 52€ na nový modul s kodovaním Viacess orca?Alebo nový box cca 70€.Ak nie tak sa priprav a aj na zvýšenie serv.poplatku k aprílu 2018 tak ako každý rok.

    2. Ka: A v takomto module Viacess Orca budú fungovať karty Irdeto M7 alebo nie? https://dekodovacie-moduly.heureka.sk/cam-modul-viaccess-orca-dual/

  3. Šláger 2 – pre zblbnutie dôchodcov na telemarketing treba druhý kanál ..Aby si mohli kúpiť nosiče svojich treťo-triednych pseudo umelcov
    Óčko Star – snáď vylepšia Óčko Gold a dajú tam menej reklám (asi som naivný)
    Kutil TV – ak to bude na štýl Mňau TV (púšťanie videí z internetu) tak ďakujem pekne …

  4. @Miki Mouse
    Nože vymenuj koľko, že staníc tu máme, ktoré nie sú v DVB-T ? Hlavne nemenuj české a platené stanice. Tie keby chceli tak tu už dávno vysielajú.
    Všetky slovenské čo tam chcú byť tak tam aj sú. Aj Mux Avisu je nevyužitý. Ten je podstatne lacnejší.
    Mux ZSTV na Bratislavskom Kamzíku detto.

    ČR je omnoho väčší trh to sa nedá porovnávať.

    1. No napríklad v DVB-T by mohli byť: 213 HD, Senzi, Music Box TV, Aréna Sport, TV9 + regionálky a české stanice ako Óčko, regionalnitelevize.cz, ČT24 a pod by tiež určite išli do DVB-T, keby boli normálne ceny a nie nenažraté

  5. V ČR prechadzaju na DVBT2 s Hevc priamo takže bude miesta kde umiestniť tv stanice.To len tu zaostávame.

  6. @Ka
    V čom zaostávame? Češi musia prejsť na T2 hlavne kvôli Nemcom, ktorý spúšťajú na uvolnených frekvenciách LTE.
    My sa nemáme kam ponáhlať. Zase by nás blokovali Maďari ,Poliaci a Ukrajinci ako pri spúštaní T1. Mimochodom Ukrajina blokuje Dubník doteraz zo svojim analógom.

    1. Pozri si ponuku programov a pokrytie.Mali hneď prejsť do DVBT2 hneď a nie zastaraly a zaostaly systém o ktorom sa vedelo že dlho nebude

    2. Pre neznalých! Prechod na digitálne vysielanie schválila vtedajšia vláda. Takže treba ďakovať jej. A rozhodla sa pre DVB-T a MPEG-2. Rovnako tak rozhodla aj kto bude prevádzkovateľom.

  7. @ka
    Keď tomu nerozumieš alebo nechceš rozumieť tak to nekomentuj.

    T2 u nás funguje vyše roka cez Mux 4. Pokrytie si určuje prevádzkovateľ . Pokiaľ tu bol Skylink z ponukou free staníc SK/CZ nemalo ani význam to rozširovať. Stačí si spomenúť na masívnu kampaň slovenské a české programy navždy zadarmo.
    Momentálne je situácia odlišná, kedže CZ programy blokli a pre SK ešte aj dvihli nepomerne voči CZ serv.poplatok.
    No samotné TV nejavia záujem o free vysielanie HD Markíza aj SD programov cez DVB-T.

    Miesta je v muxoch dosť aj regionálnych.

  8. Súhlasím , že miesta je dosť , no za vysielanie treba platiť , zadarmo sa to nedá. Avis miesto má , len nech prídu platiace stanice. Stanice sa ohradzujú, že dodávajú obsah. Slovensko je komplikované.
    Ak by na vysielanie prispelo MK , hneď by sa MUXy zaplnili.

  9. To,že tam pridajú Šláger 2 tak to je velká výhra….Dakujem velmi pekne za takú ,,kvalitu“

Komentáre už nie sú povolené.