Reklama

Magio Sat a DIGI TV: Teletext už aj na programoch Plus HD a WAU HD

Zákazníkom satelitných operátorov Magio Sat, DIGI TV a freeSAT sa opäť rozšírila ponuka slovenských HD programov s aktívnym teletextovým vysielaním. Telekom dnes aktivoval teletext na slovenských HD programoch Plus HD a WAU HD, ktoré šíri na svojej vlastnej satelitnej kapacite.
Pokračovanie nižšie:


Plus HD je šírený z frekvencie 12 054 MHz, WAU HD z 12 380 MHz. Oba programy môžu z uvedených parametrov prijímať predplatitelia Magio Sat a DIGI TV. Konkurenčný operátor freeSAT preberá od Telekomu z uvedených staníc iba WAU HD, Plus HD nemá zatiaľ vôbec v ponuke.

V súčasnosti je aktívne teletextové vysielanie už na všetkých hlavných slovenských HD programoch, ktoré sú šírené na orbitálnej pozícii 0,8°W. Z českých kanálov nemá stále aktívny teletext už len športový kanál ČT Sport HD. Prehľad slovenských a českých HD programov, ktoré majú aktívny teletext prinášame nižšie.

Sprístupnením teletextového vysielania sa snaží Telekom vyhovieť svojim zákazníkom, ktorí stále túto službu požadujú.

Teletext na HD programoch z ponuky DIGI TV:
Jednotka HD, Dvojka HD, Markíza HD, Doma HD, Dajto HD, JOJ HD, Plus HD, WAU HD, ČT1 HD, ČT2 HD, ČT:D/ČT art HD (ČR) Prima HD (ČR) a Nova HD (ČR).

Teletext na HD programoch Magio Sat:
Jednotka HD, Dvojka HD, Markíza HD, Doma HD, Dajto HD, JOJ HD, Plus HD, WAU HD, ČT1 HD a ČT2 HD

Teletext na HD programoch freeSAT:
Jednotka HD, Markíza HD, Doma HD, Dajto HD, JOJ HD, WAU HD, ČT1 HD, ČT2 HD, ČT:D/ČT art HD (ČR), Nova HD (ČR) a Prima HD (ČR)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To sa poskytovatelia vážne musia zaoberať nejakým predpotopným txt na úkor iných služieb???
    Ja osobne som teletext nepoužil roky, a fakt mi táto zastaralá technológia nemá čo ponúknuť, takže ani do budúcna ju neplánujem začať používať !! Možno ale nejdem s dobou 😀 pre telekom (zastaralou), ale čo už, proste na toto si nezvyknem, SD mazanice v ponuke, teletext, jááááááááj, kam to speje??

    1. Tiež som si to myslel.. Ale potom som si prečítal diskusie na odborných fórach a zistil som, že po teletexte je obrovský dopyt. Naviac o akých SD mazaniciach to píšeš??? Všetky hlavné SK programy má Telekom v HD. A aj v rámci ostatných programo vmajú HD dosť dobre zastúpené.

    2. Tiež si myslím, že teletext ešte nie je mŕtvy. Mnoho ľudí je naň zvyknutých, mať určité informácie rýchlo poruke sa vždy zíde, pozrieť si trebárs športové výsledky, informácie o programe a pod. je pohodlnejšie a rýchlejšie na veľkej obrazovke, než kvôli tomu vyťahovať notebook či tablet, zapínať PC alebo žmúriť na malý displej mobilu. Okrem toho ešte stále mnoho ľudí nemá prístup na internet. A tiež je dosť seniorov, ktorí to s technikou skrátka nevedia.

Komentáre už nie sú povolené.