Reklama

Voľná telka cez satelit už aj bez TV JOJ

Towercom postupne obmedzuje zákazníkov svoje hybridnej platformy Voľná telka/Plustelka, ktorí prijímajú programy prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E). Satelitní diváci dnes prišli už aj o komerčný kanál TV JOJ v štandardnom rozlíšení, ktorý vysielal z frekvencie 12 168 MHz. Z dekódovacími modulmi a kartami Plustelka je tak možné v súčastnosti prijímať, z družice, už len verejnoprávne programy Jednotka HD a Dvojka HD, ako aj ČT1 a ČT2 v štandardnom rozlíšení. Aj to nie nadlho. V prípade Českej televízie dôjde tiež k odpojeniu a to najneskôr do 19. júna 2017.
Pokračovanie nižšie:


Na kartách Voľná telka/Plusteka tak bude možné ďalej prijímať cez satelit Astra 3B už len programy od RTVS, podobne ako je to aj v prípade bezplatnej karty od verejnoprávneho vysielateľa. Operátor sa tak bude sústreďovať zjavne už len na terestriálne vysielanie, do ktorého sa vracajú už o pár dní stanice Markízy (Markíza, Doma a Dajto), z toho hlavný kanál bude už v HD kvalite. Pripravené sú aj ďalšie zmeny, skončiť by mal hudobný kanál Senzi a ČT1 a ČT2 sa presunú do plateného balíčka. Novinkou bude balíček Plustelka Premium, ktorého súčasťou sa stane EroXXX.

Pripomeňme, že hybridná platforma Voľná telka/Plustelka ponúka programy cez satelit od roku 2015. Zo začiatku boli súčasťou ponuky všetky programy RTVS (Jednotka a Dvojka), Markízy (Markíza, Doma, Dajto), TV JOJ (TV JOJ, Plus, WAU) ako aj ČT1 a ČT2. Postupne však operátor ponuku cez satelit začal obmedzovať.

Dnešné odpojenie TV JOJ z družice Astra3B sa samozrejme nijako nedotklo divákov, ktorí prijímajú programy prostredníctvom DVB-T. Tam sú všetky programy JOJ Group v SD kvalite dostupné aj naďalej voľne, teda bez poplatkov. HD verzia TV JOJ je súčasťou Plustelky.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To sa dalo čakať.Bolo to asi neudržateľné.Už nemá zmysel vlastniť kartu Plustelky na príjem programov cez satelit.Zbohom…

    1. Načo lákali ľudí, keď vopred vedeli, že je to odsúdené na neúspech… Týmito krokmi zničili ako sat tak aj dvb-t príjem… Hlavne, že ľudia za drahé peniaze ponakupovali karty, moduly prijímače a teraz to môžu všetko vytknuť do kontajnera. A to ako presadzujú, že chcú zvýšiť % sledovanosti cez dvb-t je výsmech po týchto ich krokoch, je to absurdné a je namieste otázka, že či voči kompetetným by nemali byť po tomto všetkom vyvedené dôsedky…

  2. Nikto ich nekontroluje tak z ľuďmi robia čo chcú vždy NATO doplatia obyčajný ľudia!!! Týka sa to všetkých operátorov.

  3. je to zrada predajcov i zákazníkov, možná len vo východnej Európe

    1. Hlavne ze sa vozia na drahych autach za nase peniaze. Co je to za stat, ze toto dovoli…

  4. Kašľať na naše exkrementy natočte si na 90,0°E Jamal-401 a pohoda pa rusky.

  5. Ja sa necudujem, ze nikto nechce platit za dvbt, ked pravda za mierne vyssiu cenu ale mas 10x tolko programov cez sat. Plustelka nema sancu. Este si dali poriadny gol do vlastnej brany prechodom na dvbt2.

    Plustelka – nulova ponuka za malo penazi.

  6. Dakujeme my ludia co sme nakupili karty. Verim ze nase peniaze si uzijete na Sejseloch , kude , alebo v Dominikanskej repulike. nech sa vam dai a nech vam Boh pomaha

  7. Sú to obyčajný, smradi . V tejto republike To nie je prvý raz, len si treba zaspomínať. Free Sat sa bude zdražovať na úroveň
    ostatných operátorov . Je to jedna banda. Ale mňa oj……bali posledný raz.

  8. No vazne vdaka moc towercom, super sluzbu dostava clovek za svoje $.
    mozem ziadat o vratenie poplatku za kartu, kedze si s nou mozem onedlho pozerat akurat tak….NIC ?

    1. Ak to máš v 2 ročnej záruke, tak im to vráť alebo vytkni to do kontajnera a nikdy viac s nimi nič nemať…

Komentáre už nie sú povolené.