Reklama

Towercom sa pripravuje na zaradenie Markízy, ČT presunie do prvého multiplexu

Do terestriálneho vysielania sa v pondelok 19. júna vrátia všetky tri televízne kanály skupiny Markíza (Markíza, Doma a Dajto). Hlavný kanál má byť šírený v HD kvalite, zvyšné dva v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Všetky budú ale kódované systémami Irdeto a prístup k ním získajú iba predplatitelia Plustelky. Ešte pred ich zaradením bude ale musieť dôjsť k presunom niekoľkých kanálov.
Pokračovanie nižšie:


K zmenám by podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk malo dôjsť už dnes v noci z pondelka 5. júna na utorok 6. júna 2017. Hlavnou zmenou bude presun českých programov ČT 1 a ČT 2, zo štvrtého do prvého multiplexu, a vytvorenie programových pozícií pre tri programy Markízy. Zmeny sú naplánované iba v prvom a štvrtom celoplošnom multiplexe, druhý a tretí multiplex zostane bez zmeny.

TIP: Plustelka ruší neplatený balíček Plustelka Mini, z ponuky vyradí Senzi

Z dôvodu vyššie uvedených presunov bude nutné zajtra vykonať preladenie televízorov, prípadne set-top-boxov, a to buď manuálne, alebo iba spustením automatického vyhľadávania. Zmeny sa ale týkajú viacmenej iba zákazníkov Plustelky. Diváci Voľnej telky nemusia vôbec prelaďovať, vzhľadom na to, že voľne šírené programy zostávajú na svojich doterajších pozíciách.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ma teda strasne zaujima ako to natrepu do 4. muxu vsetko. To uz bude kvalita toto. Inak co kedy ste pani v TWC spustili aspon LCN? V madarsku to ide a je to bomba len u nas sa musi vsetko usporaduvat ako cvoci. Ci pani v TWC nevedia co je to LCN?

    1. Normálne… MUX4 je DVB-T2 a má prenosovú rýchlosť 37,6 Mbit/s. Naviac používa MPEG4 kompresiu, čo prináša ďalšiu úsporu. V pohode tam môžu nasekať 20 SD programov bez straty kvality! Ostatné muxy používajú DVB-T a ich prenosová rýchlosť je okolo 19,6 Mbit/s. To je 5 SD programov v MPEG2, alebo 10 SD programov v MPEG4.

  2. Co z toho ked 4 mux na kysuciach neni. Myslim ze ludia by si dali sj balik ale takto naprd. Z bb chytim tak prd. Mal by sa towercom uvedomit ze aj inde ludia ziju a chcu pozerat tv nie iba stv a lux

  3. Ano, ani ja nechapem, preco markiza nebude aspon v prvom multiplexe, ked nie naspat v druhom, ale za to asi towercom chcel viac penazi. Skor nechapem to, preco jojka uz davno nepresunula wau do druheho multiplexu, kedze je tam jedno volne miesto a tak skoro sa evidentne nezaplni

  4. Voľná telka + regionálny mux úplne na vidieku stačia , ešte ostáva záhradka, políčko a debata so susedkou.

  5. Predstavte si co sa mi stalo. Vyuzivam sluzbu Plustelka DUO. Predplatne mi skoncilo, tak som si chcel aktivovat rocnu akciu iba na jednom zariadeni. Nie je to mozne! Zariadenie DUO momentalne nemozno odpojit.

  6. Jábých dál do MUXECH
    MUX 1
    1 WAU
    2 PRIMA PLUS HD
    3 TV 8
    4 TV LUX
    5 ČT 1
    6 ČT 2
    7 INFOKANÁL
    MUX 2
    1 TV JOJ
    2 JOJ PLUS
    3 BARRANDOV FAMILY
    4 INFOKANÁK
    5 TA
    MUX 3
    1 JEDNOTKA
    2 DVOJKA
    3 JEDNOTKA HD
    4 DVOJKA HD
    MUX 4
    1 MARKÍZA HD
    2 DOMA
    3 DAJTO
    4 JOJ HD
    5 JOJ CIMENA HD
    6 RIK
    7 SPORT 2
    8 EUROSPORT
    9 EUROSPORT 2
    10 FILM +
    11 VIASAT EXPOLRE / SPICE
    12 VIASAT HISTORY
    13 VIASAT NATURE
    14 NICKELODEON
    15 VH 1
    16 EROXXX

    11
    12
    13
    14
    15
    16

  7. V MUX4 Towercom poprehadzoval poradie kanálov, v MUX4 sa už vysielajú predvoľby Markízy, Doma a Dajto.

  8. A ešte nech mi niekto vysvetlí, prečo od 19.6. vyradili z MUX 1 Senzi, keď teraz sa tam ešte normálne vysiela a zmestili sa tam pori nej aj ČT1 a ČT2. Dúfam, že Senzi pôjde do AVISu a za určite niekoľkonásobne nižšie ceny za šírenie signálu.

Komentáre už nie sú povolené.