Reklama

Televízia 213 na satelite Astra 3B od 15. apríla

Len v sobotu 1. apríla oslávila športová televízia 213 polročné pôsobenie v éteri a už od 15. apríla ju budú môcť sledovať diváci aj cez satelit Astra 3B (23,5°E).

Pôjde už o druhú satelitnú pozíciu, z ktorej bude kanál dostupný pre divákov. Od svojho štartu je televízia 213 šírená cez satelit Thor 6 (0,8°W), kde je k dispozícii nekódovane (FTA) v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Nekódované vysielanie bude aj cez satelit Astra 3B (23,5°E), pre príjem preto nebude potrebná dekódovacia karta. Naladiť si ju budú môcť aj zákazníci Skylinku, vzhľadom na to, že platforma využíva pre šírenie programov práve túto pozíciu.
Pokračovanie nižšie:


Pri vstupe na satelit Astra 3B spolupracuje televízia 213 s českou spoločnosťou České Radiokomunikace. Vysielanie bude šírené z frekvencie 12 363 MHz. Oproti šíreniu cez 0,8°W bude už šírená v HD kvalite.

Slovenská televízia 213 sa sústreďuje najmä na podporu domáceho športu a marginálne aj kultúry. Táto monotematická športová televízia priniesla od svojho vzniku 139 priamych športových prenosov a 87 záznamov, z toho 16 z oblasti kultúry. Spolu s produkciou vlastných relácií (magazíny a talk show) vyprodukovala za 6 mesiacov už 307 premiér.

213 vysiela domáce ligy z basketbalu, hokeja, futbalu, hádzanej, vodného póla, hokejbalu, podporuje vrcholné mládežnícke športové podujatia. V júni odvysiela zápasy slovenskej hokejbalovej reprezentácie na MS z Pardubíc, ako aj MS v inline hokeji, ktoré sa budú konať v Bratislave, či tenisový turnaj ATP Tatry Poprad.

Budúce technické parametre pre príjem 213 z družice Astra 3B:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Nie (FTA)

Technické parametre pre príjem programu 213 cez Thor:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 380 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST
Kódovanie: Nie (FTA)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Supeeeeer slovensky sport HD na Astre a FTA fandim 213 ke ,uvital by som ,keby aj pre deti pridali niejaky kanal ked uz nie na volno ,aspon v zakladnej ponuke Digital (SKYLINK) skoda , že RIK nieje zakladnej ponuke

    1. „niejaký“ sa píše takto: nejaký. A stanicu RiK by mohli dať konečne voľne do DVB-T MUX 1 namiesto toho monoskopu, JOJ tam má voľnú pozíciu po Senzi. Veď aj na RiK môžu vysielať medzi rozprávkami a reláciami nejaké reklamy pre deti.

  2. Skylink si to opäť započíta ako úspech pre svojich klientov.

  3. Podstatne je že je to HD. SD u športu je hnus ako aj kvalita SD tohoto programu na Thore !!!

  4. Nevie sa ešte, kedy – od kedy sa začne vysielať TEST alebo PROMO 213 na Astra 3B ? ? ?

    1. Ale ja som myslel, či skôr nespustia napríklad TEST – MONOSKOP – STATICKÝ OZNAM alebo nejaké PROMO na tejto frekvencii, aby to vedeli napríklad antenári skôr naladiť napríklad v panelákoch, lebo 15. je v sobotu a cez sviatky…

    2. Urcite to bude skor. Minimalne v piatok. U nas sice je sviatok, ale v CR su makaci tak ti pracuju.

  5. pan lubo sky link si započita uspech ale nie zasluhou towercomu pretože sport 213 budu vysielat na satelit česke komunikacie.

  6. Ide už TEST na 213 HD na Astre 3B ? ? ? Viete to niekto overiť na 12 363 MHz ? ? ? Ak bude spustený TEST alebo hoci len čierna obrazovka, napíšte to tu. Vďaka ! ! !

Komentáre už nie sú povolené.