Reklama

Skylink odpojil na českých kartách Plus a WAU

Odpájanie nelegálneho šírenia televíznych programov pokračuje. Satelitný operátor Skylink dnes odpojil na kartách s českým regiónom ďalšie slovenské programy. Českí predplatitelia nemôžu sledovať už ani programy Plus HD a WAU HD od JOJ Group. K zablokovaniu došlo na základe rozhodnutia samotného vysielateľa, ktorý požaduje od českých operátorov vypnutie všetkých svojich programov pre ktoré nakupuje autorské práva iba pre územie Slovenskej republiky.
Pokračovanie nižšie:


Skylink v súčastnosti blokuje pre českých predplatiteľov už deväť televíznych programov, ktoré sú určené výlučne pre slovenský trh. Rovnaký počet českých programov je blokovaných aj na kartách so slovenským regiónom. Tu však nemusí ísť o konečný počet. Slovenskí predplatitelia môžu prísť v blízkej budúcnosti aj o programy TV Barrandov ako aj zvyšné programy TV Prima či ČT.

Aké programy sú blokované na kartách SK/CZ

Karty s regiónom SK: Prima HD, Prima +1 HD, TV Nova HD, Nova 2 (Smíchov), Nova Gold (Telka), Nova Action HD (Fanda), Nova Cinema HD, Markíza International a JOJ Family HD
Karty s regiónom CZ: Markíza HD, Doma HD, Dajto HD, TV JOJ HD, TV JOJ +1 HD, PLUS HD, WAU HD, Prima PLUS HD a Nova International

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Skylink v CZ ťahá za krátky koniec. Väčšina ľudí je na DVB-T. Na českých kartách zablokovali HD ODPAD a nikto si to tam nevšimol. Na SK za ODPAD HD pýtajú nehorázne poplatky. Aj ten SK ODPAD zruší silné sneženie, husté mraky, alebo búrka. Reklamný billboard TV Narkóza HD a TV Hnoj HD skockatie a zmizne z éteru…

  2. vidíte? Stačí vám česká karta a ste v pohode. Ďalší dôkaz, že sa jedná o idiotskú politiku s odpájaním. Satelit zrušiť nemôžu, ani signálu zabrániť, aby sa dostal do SR, takže skúšajú takéto chobotiny. A iniciátor je JOJ.

  3. Konečně Skylink zrušil v ČR programy skupiny JOJ a MARKÍZA. Eště aby zrušil programy ŘTV NOVA, PRIMA a Barrandov!! Všetky tyto privátné stanice by maly byť každá v samostatnom PAY baíčku!! Kdo by chtel, tak by si objednal a není čo řešit!!

  4. Koniec zimy a jar 2017 sa zapíšu do histórie ako začiatok úpadku televízneho vysielania na Slovensku. Trápny a márny boj súkromných televízií o získanie diváka vypínaním konkurencie sa nedá nazvať inak ako úpadok. Pravdou je, že príliš veľa Čechov si vypnutie slovenských komerčných staníc ani nevšimne a takisto pravdou je, že postupom času nebudú ani mnohým Slovákom chýbať tie české. Bodom zlomu by sa dalo nazvať až vypnutie českej verejnoprávnej televízie, ktorá má v regióne (CZ+SK) ďaleko najvyššiu úroveň kvality programu (držím palce STV, aby sa aspoň priblížila – je na dobrej ceste). Neverím však tomu, že k vypnutiu ČT dôjde v najbližšej dobe, pretože táto snaha JOJ priamo naráža na záujmy iných významných firiem, ako sú TELEKOM, ORANGE, UPC a pod. Vypnutie ČT by totiž zásadne otriaslo nielen trhom káblových operátorov, ale aj (a to si v JOJ asi neuvedomujú) trhom reklamy, pretože by nastal významný pokles sledovanosti TV vysielania. A to by už bola záverečná a začal by sa vek internetu. Inak moja mama sleduje komerčné stanice intenzívne, moja žena veľmi príležitostne (kým ich mala – už nemá), ja takmer vôbec a moja dcéra nesleduje televíziu vôbec. Takže budúcnosť je daná. TV vysielanie tak, ako ho poznáme zanikne a v JOJ to už asi vedia, pretože predtým, ako sa Titanic potopí, chcú mať ešte poriadnu párty, ktorú však má zaplatiť aj divák. Na českom trhu sa dá očakávať výhľadovo takisto turbulentná situácia, ktorá sa prejaví najmä s prechodom na DVB-T2, kedy miestne komerčné TV (najmä Nova) budú raziť podobné trendy (spoplatnenie sledovania tejto stanice) ako u nás začala Markíza. Márna vec – SR je menší trh a niekde to bolo potrebné vyskúšať. Otázkou je, či český divák bude reagovať podobne ako slovenský. Podľa mňa je riziko spoplatnenia sledovania komerčných staníc v ČR pre televízie podstatne vyššie ako v SR.

    1. Zatiaľ nechápem snahy o znemožnenie príjmu programov ČT. Vysielanie ČT na Slovensku totiž má právny základ.
      Po rozdelení ČSFR bola medzi SR a ČR uzavretá zmluva o kultúrnej spolupráci, ktorá zahŕňala aj možnosť prijímať programy českej verejnoprávnej TV na Slovensku, a naopak. Zmluva bola pôvodne uzavretá na dobu určitú a nechce sa mi teraz zisťovať súčasný právny stav tejto zmluvy. Ukončenie platnosti zmluvy však neznamená ukončenie spolupráce. Zmluva zadefinovala len právny rámec pre vytvorenie kultúrnej spolupráce. Pokračovaniu spolupráce z právneho hľadiska nič nebráni.
      V každom prípade, tvrdenie vedenia niektorých komerčných televízií, že príjem vysielania ČT na Slovensku (a RTVS v Čechách) je nelegálne, je účelová lož.

  5. Ake programy su blokovane? Zevraj ziadne 😉
    pc.zoznam.sk/novinka/exkluzivne-skylink-veselo-vysiela-tv-nova-tv-prima-aj-nadalej

    1. Zda sa ze Viaccess nepodporuje geoblokaciu, alebo nechu aby podporoval a ide o to aby sa predavali tie sunky a hlavne aby sa podporil trosku prechod na tento system. Po case to bloknu aj na tych boxoch a kartach.

  6. Co si misli platit to jo poplatky ale vipnout programi to jsou richli zmrdi

  7. To po toľkých rokoch čo sa začalo diať je na hnus.Kto spustil ten boj ?Čo ho k tomu viedlo?V EU to ani nepatrí takéto -geoblokácie robiť.Je za tým len chamtivosť,nenažranosť či iné neduhy.
    O RTVS a ČT nehovorím,len ľutujem občanov žijúcich na opačných územiach štátov.Proste novodobý ukrutizmus .Veď ak si platím mám plné právo pozerať čo chcem.
    Je obdobie nenávisti,ziskuchtivosti ktoré vedie k záhube.Toť všeobecne.V europarlamente o tom ešte nevedia, preto nešváry v tejto oblasti ešte neriešia.Kdo im to oznámi ?Snaď poslancov je potrebné o tom informovať. Ide o vydieranie-komerčných televízii.Nech im zakážu vysielať uplne a bude pokoj.

Komentáre už nie sú povolené.