Reklama

TV JOJ žiada českých operátorov aby prestali šíriť PLUS a WAU

JOJ Group pokračuje vo svojej snahe o zrušenie ilegálneho šírenia slovenských staníc na českom území. V prvom kroku sa vlani v spolupráci s českými operátormi pristúpilo k vypnutiu hlavného kanálu TV JOJ. V druhom kroku teraz slovenská televízna skupina rovnakým spôsobom žiada ukončenie šírenia staníc PLUS a WAU. Ako náhradu pre českých divákov ponúka JOJ Family.

JOJ Group, podobne ako ostatné slovenské a české televízne skupiny, pokračuje v snahách o zrušenie nelegálneho šírenia televízií na našom i českom území a vyzýva operátorov k vypnutiu staníc Plus a Wau v Česku,“ uvádza skupina.
Pokračovanie nižšie:


JOJ Group poslala českým operátorom výzvu na upustenie od šírenia prevzatého vysielania. „Naša spoločnosť neudelila a súčasne s ohľadom na ochranu nadobudnutých teritoriálnych práv k vysielanému obsahu ani nie je oprávnená udeliť akejkoľvek tretej osobe súhlas (licenciu) na prevzatie televíznej programovej služby „PLUS“ a jej šírenie na území Českej republiky, preto jej akékoľvek zaraďovanie do skladby programov prevzatého vysielania je nezákonné,“ vysvetľuje JOJ Group operátorom v oficiálnom liste. Rovnakú výzvu na upustenie od ilegálneho šírenia posiela skupina tiež operátorom, ktorí majú vo svojej ponuke neoprávnene zaradenú stanicu Wau.

Podľa JOJ Gorup prinesie televíziám zastavenie nelegálneho šírenia ich staníc viaceré benefity – napríklad lepšiu transparentnosť trhu, ochránenie licencií a práv vysielateľov či produkčných štúdií – z čoho vyplynú možnosti viac investovať do lokálnych projektov, resp. zvýšiť sledovanosť staníc, ktoré sú na danom trhu legálne distribuované a investujú do týchto teritórií.

Vypnutie JOJ, PLUS a WAU na českom trhu umožní JOJke sústrediť sa tu viac na podporu oboch jej českých staníc – free-to-air televízii JOJ Family, ale aj jej filmovej pay TV JOJ Cinema.

JOJ Group nie je jediným vysielateľom, ktorý požaduje vypnutie svojich staníc v Českej republike. Tamojší operátori už museli k 1. marcu 2017 odpojiť trojicu programov Markízy (Markíza, Doma a Dajto). Naopak naši slovenskí operátori už nešíria u nás české programy TV Nova a TV Prima. Zaujímavosťou je, že skupina Barrandov zatiaľ nepožiadala slovenských operátorov o stiahnutie ich programov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A Tak sa pýtam.. K čomu je to dobré?: A nemohli by sme si vytvoriť naspäť hranice? Veď k tomu to všetko smeruje… nie?

  2. Je to len nenažratosť majitelov týchto odpadových kanálov, ktoré normálny človek už dlho nepozerá.Vyhovárať sa na nejaké autorské práva je úbohosť v dnešnom svete, keď si môžeš pozrieť na nete a inde čo len chceš a kedy chceš, keď máš na to čas.A aj samotní zadávatelia reklám na Nohe už budú viac vyjednávať, lebo predtým rátali aj s tým, že vela ludí Nohu pozerá aj na Slovensku.

Komentáre už nie sú povolené.