Reklama

Štartuje nová regionálna TV Raj, dostupná bude cez DVB-T

Už čoskoro odštartuje na Slovensku nová regionálna televízia pod názvom TV Raj. Šírená bude cez vybrané miestne DVB-T vysielače telekomunikačného operátora AVIS. Podľa našich informácií môžu testovacie vysielanie od dnešného dňa naladiť diváci z miestnych DVB-T vysielačov v mestách Žilina, Dolný Kubín, Martin, Považská Bystrica, Trenčín a Čadca.
Pokračovanie nižšie:


Prevádzkovateľom TV Raj je spoločnosť Raj Production so sídlom v Žiline. Podľa licencie má televízia vysielať 24 hodín denne v slovenskom jazyku so zameraním hlavne na publicistické a spravodajské relácie. Chýbať by však nemali aj dokumentárne a zábavné programy. ďalšie podrobnosti o televízií nie sú aktuálne známe.

AVIS šíri TV Raj zo svojich DVB-T vysielačov už vo vysokom rozlíšení (HD). Vysielanie je samozrejme dostupné nekódovane.

Prehľad vysielačov z ktorých je možné TV Raj prijímať

Žilina – Veľké Hradisko 28. kanál (530 MHz), povolený výkon 0,4 kW
Programy: TV Severka, Šlágr TV, TV Noe, TV Raj HD

Martin – Slovenská národná knižnica 41. kanál (634 MHz), povolený výkon 2 kW
Programy: TV Severka, TV Noe, Šlágr TV, TV Raj HD

Čadca – TVP Čadca II. 25. kanál (506 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: TV Severka, Šlágr TV, TV Noe, TV Raj HD

Dolný Kubín – Ostrá skala 23. kanál (490 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: TV Noe, Šlágr TV, TV Severka, TV Raj HD

Trenčín – TVP Drietoma 40. kanál (626 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: TV Považie, TV Noe, Šlágr TV, TV Raj HD

Považská Bystrica 40. kanál (626 MHz), povolený výkon 0,5 kW
Programy: Šlágr TV, TV Noe, TV Považie, TV Raj HD

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Od kedy presne začne šírenie? Zo všetkých spomenutých vysielačov sa štartuje naraz?

  2. Od rána ide testovacie vysielanie zo všetkých spomenutých vysielačov.

    1. Pán Skratek, táto TV Raj HD je určená len pre severozápad? Na ostatných vysielačoch AVIS teda nem bude?

    2. Kde sa TV rozhodla že bude, tak tam je a keďže je zo Žiliny, tak je to pochopitelné. Táto otázka ale patrí TV a nie Avisu.

    3. V Bratislave na komíne na Vlčom Hrdle by to aj, tak bolo zbytočné. Tam Avis vysiela do polí za Bratislavu. 🙂

  3. Hrozne rád by som vedel čo za idiota vymyslelo takýto kanál. Opäť ďalšia sračka ktorú nikto nebude sledovať. K čomu toto je pane bože. To už ozaj na slovensku nikto vymyslí normálny kanál ktorý bude na úrovni?

    1. Co si predstavujes pod pojmom na urovni? V podmienkach ked TV a printovy trh ide dole je naivne cakat, ze pride nejaky super mega kanal na urovni BBC ked ma tisicinu rozpoctu. To je ako ked niekto bude doma sediet a cakat na super pracovnu ponuku. Nikdy nepride ked sam nic neurobi.

  4. Nie je problém televíziu rozbehnúť , problém je televíziu udržať. Viď. INTV , TV Východ , TV Raja, TV Region a pod. Dnes sa už malá televízia bez dotácie neuživí , ak ma platiť aj za vysielače a pod. Prežijú akurát mestské hlásne trúby – teda televízie, ktorých majiteľmi sú mestá . Tam poslanci odklepnú ročnú dotáciu a televízia si žije v pohode , vyrába , vysiela a každý je spokojný.
    Malé súkromné televízie si ale na svoj chod musia zarobiť sami , áno sú nezávislé , ale to aj všetko , čo majú. Postupne obmedzujú výrobu , lebo tá je najdrahšia , rušia programové formáty a znižujú rozpočty. Dokedy ??? Ak sa parlament neprebudí a nepodporí myšlienku , aby nejaké % z koncesií išli aj do regionálok , tak malé lokálky a regionálky zakapú , žiaľ tam to smeruje.
    Vysielam už 12 rokov a viem , o čom píšem.
    Ak má TV Raj mecenáša , a podľa OR SR ho má , tak nech sa jej darí , ostatní jej môžeme iba závidieť .

    1. Na západe bežia lepšie regionálky – Západoslovenská TV, TV9 a TV Bratislava. V TV9 som videl vysielanie Slobodného vysielača zo zaniknutej IN TV. Nejdú cez AVIS, ale cez druhých DVB-T vysieľatelov. Držia sa dlho. 🙂 Reklamný trh si podelili veľkí hráči, tak malí hrajú na malom trhu, ale reklamu tam má občas aj veľká firma Swan…. 🙂

  5. Ešte jeden príklad zo zahraničia , na Ukrajine vzniká nová satelitná televízia TV Sírius. Má v pláne zamestnať 80 zamestnancov , stavia za 500 000 Euro nové priestory a bude vysielať dokumenty a publicistiku aj zo Slovenska.
    Vidíte , aj na Ukrajine sa dá , ak sa chce.
    Možno o pár dní prekvapia aj Obecné siete , sú to ale financie na západe Slovenska , na východe skapal pes , už ho aj pochovali .

  6. Odkaz pre Andreja :

    Ak si taký macher , poď robiť telku podľa Tvojích predstav , dám Ti voľnú ruku , možno zmeníš názor a nebudeš takto znevažovať prácu iných. To , že TV Raj nebudeš sledovať je Tvoja vôľa ,máš iné. Platiš ju ???? Nie , tak…….

    1. Chcem sa spýtať ak tu ešte chodí nick L14 – máš tuším anténnu a sat predajňu v Nových Zámkoch… Koľko približne stojí predzosilňovač do anténnej krabičky pre 3 kanály v UHF (proste pre 3 odfiltorvané kanály). Prípadne ak aj niekto iný viete alebo ste kupovali, napíšte približnú cenu. Dik

    2. Ja v tej predajni tiež nakupujem,predajca vyrába filtre na požiadavku zákazníkov na udané kanáli ale len v prevedení F.Zosilovač Triax micro UHF 12 dB je zaradený za filtrom.Do anténnej krabičky filtre nevyrába.Na TP-plus je kontakt-predajca ochotne podá informácie.

  7. Môže to byť zaujímavý projekt.. V podstate regionálna tv ak bude doplnená zaujímavými reláciami vlastnej výroby + nejaký ten film.. Ja by som si ešte vedel predstaviť nejaké dokumenty aj zo zahraničnej produkcie, ale hlavne o slovensku, turistike, prírode a športoch…

  8. V. Rovné Podlubie nejde to tu. Škoda ,že nejdu z Krýžavi. Lebo odtial mám super signál. Hradisko je predsa len nichšie ako Martinky.

  9. Zoznam filmov od SFU, co maju zakupene: crz.gov.sk/index.php?ID=603&doc=2859267&text=1

  10. Preberám program z UPC . Kedy začne vysielať aj TV RAJ a na ktorom kanály ?

  11. Práve sledujem Busmania na TV Raj super relácia zábavná ide zrovna o o obci Veľké Rovné aj keď je to lokalná Tv tak som si ju zaradil na 7 miesto v mojej TV. My to chystáme cez IPTV Antik. Som z Popradu. Prajem tejto TV veľa úspechov a super relácií a veľa divákov.

  12. Oprava : My to chytáme cez IPTV Antik. Pekný zbytok dňa prajem.

Komentáre už nie sú povolené.