Reklama

Športová televízia 213 testuje v DVB-T. Pozrite sa, kde ju naladíte cez anténu a v HD kvalite

Slovenská športová televízia 213 zahájila testovacie vysielanie cez vybrané miestne DVB-T vysielače operátora AVIS. Od dnes si ju tak môžu naladiť diváci mestách Nitra, Galanta, Trenčín, Košice, Poprad, Michalovce, Dolný Kubín a ich blízkom okolí aj cez terestriálnu anténu. Vysielanie televízie je dostupné nekódovane (FTA) a vo vysokom rozlíšení (HD). Dátový tok dosahoval pri našich testoch priemerne 6 Mbps.
Pokračovanie nižšie:


Televízia 213 odštartovala svoje vysielanie 1. októbra 2016 o 19:00. Celé vysielanie si pripravuje z vlastných zdrojov a divákom ponúka iba prenosy z domácich športových podujatí. Najväčším lákadlom sú vybrané prenosy z futbalovej Fortuna ligy. Program je k dispozícii u vybraných káblových a IPTV operátorov, ako aj voľne cez internet a nekódovane aj prostredníctvom družice Thor 6 (0,8°W), frekvencii 12 380 MHz. Na satelite je ale šírený iba v štandardnom rozlíšení. Terestriálny príjem môže byť preto zaujímavejší, keďže je program k dispozícii divákom už v HD kvalite.

Zoznam miestnych DVB-T vysielačov z ktorých je možné naladiť 213 HD

Galanta – Matúškovská cesta 1586/18 29.kanál (538 MHz), povolený výkon 2 kW
Programy: TV Noe, RTV Krea, Šlágr TV, TV Vega, 213 HD

Nitra – Klokočina, Na Hôrke 29 36. kanál (594 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: TV Noe, Šlágr TV, Nitrička, 213 HD

Trenčín – TVP Drietoma 40. kanál (626 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: TV Považie, TV Noe, Šlágr TV, 213 HD

Košice – Bankov 41. kanál (634 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: TV Noe, Šlágr TV, TV Zemplín, TV Košice:Dnes/Musicbox, 213 HD

Dolný Kubín – Ostrá skala 23. kanál (490 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: TV Noe, Šlágr TV, TV Severka, 213 HD

Tatranská Lomnica – Poprad 28. kanál (530 MHz), povolený výkon 3,162 kW
Programy: TV Noe, Šlágr TV, TV Zemplín, 213 HD

Michalovce – Nad Laborcom 48. kanál (690 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: TV Noe, Šlágr TV, TV Zemplín, 213 HD

Vysielanie televízie by sa mohlo v budúcnosti objaviť aj z ďalších DVB-T vysielačov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Významný míľnik pre AVIS a DVB-T.Towercom opäť nezarobí…

    1. Len aby to nedopadlo ako so Spartak TV… že o pár týždňov tam nebude…

  2. pre asi skratek: no avis klokocina na 36kanale pravidelne ruseny rano a vecer aj teraz nejde rakuskym dvb-t2 36kanal tiez vysiela vertikalne heuberg matersburg ked bol avis predtym na 54 k tak v pohode a kedy pustia avis zlate moravce vtedy by to v zitavanoch už prebilo tych rakusanov po preklopeni rakuska chytam dvb t2 atv a atv2 ale len rano a vecer kanale 30 a 34 a este doplnim spartak tv na 33k mi teraz ide vyborne bez kociek ale cez den oslabuje

    1. 54 kanál nemôže byť, pretože sa už vyššie kanály nepridelujú. Je to dosť ďaleko od Nitry, takže môže to rušiť, možno by pomohlo zatienenie antény. Zlaté Moravce sa momentálne nechystajú spúšťať. K33 (nie je to vysielač Avisu) má velmi vysoko anténu a pravdepodobne nič netieni v ceste preto ide dobre aj na takú dialku..

  3. a teraz som preskenoval rakusky 52kanal kvalita 100% a okrem kodovanych aj orf1 a orf2w ide volne v t2ke norme

  4. +++++++++++++++++++++++++++
    konečne veľmi pozitívna správa po tých platených hnojkárskych katastrofách v rámci DVBT

  5. a este raz pre skratek svagor byva nedaleko a naskakuje mu kanal 37 je tam aj zapadoslov.tv to je tiez avis a ide nam dakedy aj 26kanal tam je tv bratislava a tv 9 ale slov sport 2hd prazdne obecne siete či čo aj 29k krea ten len malokedy

    1. Muxy ktoré obsahujú zapadoslovenskú tv a tv 9 nepatria Avisu.. kde je RTV Krea ten je z Galanty a patrí Avisu.

    1. odpoveď nájdeš tu http://www.satelitnatv.sk/2016/11/avis-televizia-213-by-sa-mohla-objavit-aj-v-inych-regionoch-pripravujeme-dalsie-novinky/

  6. Výborne , dobrá správa . Možno aj negatívna reklama DVB-T je predsa reklamou, aspoň sa viac o DVB-T hovorilo a tak je treba ho posilniť a dať tam viacej programov.
    Až bude 20 programov voľných , bude to určitej vrstve obyvateľov aj stačiť.

  7. skoda ze to nejde na kanale 59 bohunice tam skapal pes na tom vysielaci

  8. rôzne novinky sa budú dať zistiť aj na facebookovskej stránke Avisu: facebook.com/avistel.sk/

  9. pre Skrateka z Avisu:

    Nemohol by si prosím Ťa dať na vysielače do muxov okrem 213 HD aj 213 SD v MPEG-2, lebo väčšina divákov má len MPEG-2 televízory respektíve set-top boxy. Kým je zatiaľ miesto v multiplexe, tak by si to mohol takto urobiť, aby boli obe verzie aj obyčajná aj HD… Diváci by boli určite vďační, že to môžu sledovať aj v SD / MPEG-2.

    A v Košiciach sa bude meniť ten 41. kanál na 39. kanál, aby sa nerušil s Prešovom kvôli rozdielnym staniciam na rovanakých kanáloch? Lebo dávnejšie si písal, že 41. kanál KE sa bude meniť práve kvôli Prešovu.

    1. TV 213 to odovzdáva v Sixe aj SD aj HD v mpeg4. Zmena kanálu v Košiciach sa zatial nekoná, uvidí sa čo bude v budúcnosti.

    2. pre Skrateka (z AVIS)

      Nie je možné postupne prerobiť trasy na DVB-T vysielače AVIS z dátových trás na satelitnú trasu? Takto to v minulosti mali TV Markíza, TV Joj, TV Luna, že na vysielače po celom Slovensku sa trasa brala zo zadarmo satelitu. A tým pádom odpadajú mesačné resp. ročné poplatky za šírenie signálu dátovými trasami. A prípadné trasy lokálnych TV zo štúdia na vysielač riešiť rádioreleovými RR trasami/bodmi.

    3. pre Z: a kto zaplatí ten signál zo SATELITU???? Signál je kódovaný, na každý vysielač sa musí zaplatiť dekodér a karta. A keďže nejde o DTH, ale o komerčný príjem, tak to mesačne stojí určite viac ako 3 € servisný poplatok…

      Markíza a ostatné stanice si posielali na stožiare signál VLASTNÝ (platili si za uplink….). AVIS ale žiaden vlastný satelitný uplink nemá. A aj keby ho mal, tak stále musí zaplatiť za OBSAH. Naviac z dlhodobého hľadiska je výstavba a prevádzka optiky omnoho lacnejšia, ako príjem zo satelitu. Výstavba optiky je jednorazová investícia a jej údržba je nepomerne lacnejšia ako každomesačné platby za satelitnú kapacitu. A pri zmene distribučného signálu im stačí urobiť jednu zmenu v centrále a zmena sa prejaví v celej sieti naraz. Pri satelitnom príjme na každý vysielač by museli behať po všetkých vysielačoch a meniť parametre.

    4. Ale ja som myslel prijímať na DVB-T vysielače priamo nekódovaný FTA signál 213, Šlágr TV, TV Noe z Astry 23,5°E a Thor 0,8°W

    5. V KE by ste na K39 ani nemali nikdy vysielať. Ruší sa totiž s maďarským MUX B z kopca Kékes (v čase keď sa testovalo INTV HD). Bolo by vhodné si nájsť iné kanály ako K39 alebo K41. Je totiž kopu iných kanálov, na ktorých sa nič nevysiela ani zo susedných krajín napr. K40,K42 K46,K47.

  10. z 213ky na DVB-T asi nebude nakoniec nic..

    Odpoveď z TV 213:

    Dobrý deň,
    nie je reálne v našich silách platiť za DVB-T sumy, ktoré AVIS alebo Towercom požadujú. Preto sme sa o DVB-T ani nepokúšali.
    AVIS nám ponúkol 3 mesačnú skúšobnú prevádzku zadarmo. My sme s tým súhlasili. Včera sme sa dozvedeli, že nie sme ani v celej ich sieti, takže toto je viac-menej dezinpretácia a tlak na nás, aby sme im platili horibilnú sumu 10 000/mesiac, lebo diváci sa toho majú dožadovať. Bohužiaľ. Naša televízia funguje tak, že dávame k dispozícii ZADARMO náš vysielací signál, ktorý si platíme a každý operátor, okrem SKYLINK, si nás na SLovensku môže stiahnuť.
    Rovnako môžeme my argumentovať a navádzať verejnosť, aby písali do AVIS-u a Towercomu, nech nás zaradia do DVB-T bez nároku na financie, nakoľko všetky vysielania nášho domáceho športu robíme na naše náklady a špotové zväzy nám za ne neplatia.

  11. Je samozrejme , že vysielanie cez AVIS bude stáť min. 10 000 Euro /mes bez DPH . Dnes podobne platia všetky regionálky , inač budú vypnuté . Ak teda vysielanie cez DVB-T nepotrebuje , je to rozhodnutie 213. Škoda, lebo postupne ju AVIS mohol dať do všetkých už vysielacích vysielačov a taktiež do novovybudovaných v r.2017 , zároveň by bolo posilnené DVB-T a aj stanica by to v budúcnosti iba ocenila . Ak môžem odporučiť 213 , tu ponuku by mali zobrať , až budú MUXy AVISu plné , už nebude možnosť.

Komentáre už nie sú povolené.