Reklama

Skylink začal šíriť ČT24 HD, ČT:D HD a ČT art HD, pripravuje aj ďalšie novinky

Český verejnoprávny vysielateľ rozšíril ponuku svojich televíznych programov vo vysokom rozlíšení, ktoré sú šírené prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E). Od 8. novembra je tak možné prijímať cez satelit už aj programy ČT24 HD, ČT:D HD/ČT art HD ako aj regionálne verzie ČT1 SM HD a ČT1 JM HD. Všetky okrem ČT24 HD sú kódované systémami Cryptoworks (0D96), Irdeto (0624) a Viaccess (0500). Pre príjem je tak potrebná dekódovacia karta platformy Skylink alebo ČT karta.
Pokračovanie nižšie:


Okrem pridania nových programov dochádza v týchto dňoch aj k ukončeniu šírenia SD verzií staníc Českej televízie z frekvencie 12 070 MHz a presunu doterajších programov ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD z frekvencie 12 363 MHz na 12 344 MHz.

Ďalšou plánovanou zmenou je aj presun rozhlasových staníc Českého rozhlasu na nový DVB-S2 transponder s frekvenciou 12 344 MHz. Z doterajšej frekvencie 12 070 MHz bude vysielanie ukončené najneskôr 22. novembra 2016. Všetci zákazníci platformy Skylink si tak musia naladiť programy z nových parametrov. Výnimkou sú len majitelia prijímačov so zapnutou funkciou FastScan, ktorým sa zmena prejavila automaticky.

Z nového transpondera je na všetkých programoch ČT HD dostupné nielen hybridné ale už aj teletextové vysielanie, ktoré bolo doteraz sprístupnený iba na SD verziách. Navyše okrem programov ČT HD a ČRo sú tu aktívne aj tri nekódované test kanály s názvom Novinka 1 až Novinka 3, ktoré poslúžia pre ďalšie rozširovanie ponuky Skylinku. O aké programy však pôjde, nie je teraz známe.

Technické parametre pre príjem staníc ČT HD a ČRo:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 344 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Transpondér: 3.233
Pilot: OFF
Vysielací zväzok: Pan-Európský široký (PE2)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Mohli by už konečne spolupracovať s Plustelkou pri možnosti sprístupnenia HD kanálov ČT 1, ČT 2.

  2. Je to mozne keď sd už nebude sirene tak budú aj v plustelke v hd ale možno aj nie

  3. Dobrý večer, neviete mi prosím poradiť, na SK karte ide ČT 1 HD, ČT 24 HD iba zvukb bez obrazu, ČT 2 HD, ČT Sport HD a ČT D/Art vôbec. Čo s tým?

    1. Áno, Zircon. Vraj treba prijímač zresetovať na továrenské nastavenie a znova vyhľadať programy- bolo mi dnes povedané predajcom prijímača. Vďaka za odpoveď.

  4. Dobrý večer, neviete mi, prosím, poradiť. Na SK karte ide ČT 1 HD, ČT 2 HD, ČT SPORT HD, ČT D/ART HD ešte na starej frekvencii.
    Na frekvencii 12 344 MHz je len 7 programov s názvom Novinka 1 – 7 s nápisom, že SKYLINK pripravuje nové programy.

    1. Aký máš prijímač? Z 12 344 MHz idú všetky programy v poriadku, aj testy aj ČT HD.

    2. Telka ti musela zblbnúť. Skús to naladiť cez FastScan. AK nepomôže vymaž všetko a skús nanovo naladiť.

    3. Aktualizoval som SW telky, vymazal frekvenciu, pridal ju nanovo, pustil manuálne ladenie
      a už mi idú ČT programy na novej frekvencii. Dík za pomoc.

  5. Dobry den prosim poradite mi preladila som čt programi a vypadol m i šlager dakujem

    1. Tu más parametre z ktorých si ho nalaď: http://www.satelitnatv.sk/2016/11/pre-prijem-slagr-tv-je-potrebny-uz-hd-prijimac-vysielanie-v-mpeg-2-skoncilo-235e/

Komentáre už nie sú povolené.