Reklama

Plustelka testuje ďalší program v HD kvalite

Do štvrtého celoplošného multiplexu, ktorý prevádzkuje operátor Towercom, dnes pribudol program TV JOJ HD. Vysielanie je od začiatku kódované systémami Irdeto (CAID: 0668 a 069A), ktoré využíva platforma Plustelka. Po JOJ Cinema HD ide už o druhý program, ktorý je šírený vo štvrtom multiplexe v HD kvalite. Okrem kódovaných programov je tiež možné cez anténu prijímať aj ďalšie dva nekódované HD programy Jednotka HD a Dvojka HD od RTVS.
Pokračovanie nižšie:


JOJ HD prináša rovnaký obsah ako verzia v štandardnom rozlíšení, ktorá je dostupná nekódovane (FTA) v druhom DVB-T multiplexe, líši sa však obrazovou kvalitou. Pri našich testoch dosahoval kanál priemerný dátový tok približne 8 Mbps.

Súčasťou ponuky Plustelky sú aktuálne tri neplatené televízne programy ČT1, ČT2 a Senzi (MUX1), ako aj ďalších štrnásť platených (voliteľných) programov Sport2, Eurosport 1, Eurosport 2, JOJ Cinema HD, JOJ HD, Film+, Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon, RiK, VH1, Spice a EroXXX. Všetky programy sú kódované systémom Irdeto a vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4 (H.264). Pre príjem programov zo štvrtého multiplexu sa vyžaduje už zariadenie s podporou štandardu DVB-T2.

Do akého programového balíka bude kanál JOJ HD zaradený aktuálne zisťujeme, správu preto budeme aktualizovať. V čase písania správy nám zatiaľ program nefungoval na našom zariadení Plustelka ani s predplateným balíkom Plustelka Štandard.

Doplnené: JOJ HD je súčasťou plateného balíka Plustelka Štandard. Po jeho pridaní zostáva cena aj naďalej na 5,99 € mesačne. Program je už dostupný aj predplatiteľom.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Výborne Towercom ukážte Markíze že aj bez nich sa dá DVB-T rozširovať aj v HD ak by mali záujem. Potešilo by nás keby bol tento program zadarmo v HD kvalite aj ostatné TV by ho nasledovali. Prosím Vás aby ste rozširovali DVB T ako sa len dá aby Markíza videla aj s pánom Mackom že to nie je zastaralá technológia. Verím že časom naberie na väčšej popularite ako u bratov Čechov. Len skvalitňujte pokrytie signálom aj rozširujte ponuku TV. Boli by sme radi v Starej Ľubovni ak by ste nám s Kotníka pustili aj Plustelku čiže 4.multiplex. Radi by sme videli aj novú TV od produkcie Českej Primy na DVB-T

    1. Zadarmo? A KTO by to financoval? Ak ste si nevšimli, tak HD verzie programov (s výnimkou verejnoprávnych – ale tie platíme z koncesií) sú súčasťou IBA platenej ponuky…

    2. Na SR v dvb-t Prima nebude : Podľa našich zistení televízia v tom čase rokovania s prevádzkovateľom DVB-T ohľadom voľnej kapacity po Markíze, ktorá v pozemnom šírení už nebude pokračovať. Aktuálne získané informácie ale hovoria o tom, že Prima nakoniec od tejto snahy upustila.
      Kanál u nás ale spustí. Nový kanál sa má volať Prima Primetime a má byť dostupný u televíznych operátorov ako platená stanica v IPTV a v kablovke
      Informacie prevzate s webu …

    3. Divák SL

      Mě z českého DVB-T zajímá tak akurát ČT a ještě maximálně Barrandov TV. Češi mají x klonů a všeckých je lautr nic. Kdyby nebylo slovenského DVB-T a České televize, tak televizu šlahnu z okna ven!!!

  2. Platiť za Joj HD? …

    Toto je snáď výsmech… Malo by to ísť voľne (FTA) rovnako, ako jej SD verzia

  3. MUX4 teraz:

    http://forum.satelitnatv.sk/viewtopic.php?f=21&t=12&p=24#p24

  4. mohli by pridat aj ceske programy ,nech markizu rozpuci…

    1. Meda beda

      To určitě, to tak a ještě zařazovat ty české capiny!

  5. Mne teda JOJ HD nefacha, BB Laskomer K40 , stale pise kodovane. Vsetko ostatne funguje.

  6. Už aj v Moldavsku sa pohli , len u nás p.Macko celé DVB-T znegoval.

    Ja tvrdím , nechajme menej solventným aspoň 20 programov / vrátane regionálok/ voľne a zbytok nech bude spoplatnený. Verte , pre 30% obyvateľstva to bude stačiť.

  7. tak preto mi nikto z plustelky neodpovedal,keď som sa dopytoval kedy plánujú preklopiť športové SD mazaniny(Sport2,Eurosport1 a 2) do HD.Nemali gule napísať že bitrate šetria na HNOJ v HD.
    To si snáď robia srandu !?!?! Ja nemienim platiť za tento odpadový kanál !

  8. Logicky,ak sa uvolní kapacita po „grupen markíza“ môže JOJ HD vysielať aj v 1,2,3 multiplexe,teda brzplatne.

    1. Chyba, v 3. Muxe určite nie , zo zákona. Je verejnoprávny.Prikláňam sa k možnosti Pay tv , na sate bola Markíza HD za 4 ečka ročne v samostatnom balíku , videl by som To týmto smerom.

  9. a kde je už konečne čt1,2 eurosport 1,2 a sport 2 v hd načo davaju joj hd my chceme sport v hd zobudte sa tam v tom towercome halooooooo

  10. Zatial vyborne preklopte este sportove do HD a predplatim si Plustelku aj na druhom TV

Komentáre už nie sú povolené.