Reklama

Markíza končí v DVB-T ako bezplatný kanál a mení spôsob vysielania + komentár Towercomu

Tri televízne programy Markíza, Dajto a Doma v štandardnom rozlíšení už nebudú od 1. januára 2017 dostupné divákom voľne prostredníctvom DVB-T vysielačov. Rozhodol sa tak samotný komerčný vysielateľ, ktorý sa nedohodol na ďalšom šírený svojich programov so spoločnosťou Towercom. Táto skutočnosť je známa verejnosti už od augusta tohto roku, podrobnosti si môžete prečítať v tejto správe. Ostatní vysielatelia ako RTVS, JOJ, LUX, TV8 či TA3 pritom budú ďalej šíriť svoje programy pre divákov voľne aj cez DVB-T ako doteraz.
Pokračovanie nižšie:


Od novembra spustila Markíza na všetkých svojich staniciach kampaň, ktorá divákov informuje, že televízia mení spôsob vysielania a nebude od januára 2017 dostupná cez anténu. Divákom tak odporúča prechod ku káblovým, IPTV, alebo satelitným operátorom. Celá kampaň začala príspevkom v hlavnom spravodajstve televízie Markíza, ktorý si môžete pozrieť v priloženom videu.

K celej kampani sa vyjadril už aj Zsolt Nagy, technický riaditeľ spoločnosti Towercom, ktorého zaráža jednostrannosť kampane a cielená diskriminácia DVB-T.
 Celý komentár si môžete prečítať nižšie.

Zsolt Nagy: Markíza zásadne mení spôsob vysielania (komentár)

Ako technicky znalému človeku moja profesijná identita mi nedá neokomentovať mediálnu bublinu, ktorú TV Markíza nafúkla za uplynulé dni. Zaráža ma na nej jej jednostrannosť a cielená diskriminácia jednej z podstatných platforiem šírenia mediálneho obsahu – DVB-T.
A v neposlednom rade aj spôsob argumentácie, ktorá skĺzla do čisto technickej roviny, ktorú bežný konzument – divák je len sotva schopný stráviť.

Opúšťame DVB-T
To, že najsledovanejšia komerčná televízia sa rozhodla opustiť terestriálny spôsob vysielania, je jej legitímnym právom. To je fakt. V tejto súvislosti je však nutné podotknúť aj ďalší fakt, a to že digitálne terestriálne vysielanie už niekoľko rokov je poslednou možnosťou voľného príjmu, t.j. bez mesačných poplatkov, pre množstvo domácností. Kanály TV Markíza budú teda od 1. 1. 2017 sprístupnené výlučne ako prevzaté vysielanie (retransmisia) v rámci platených platforiem prevádzkovaných spoločnosťami, ktoré si samozrejme za službu sprístupnenia nechajú zaplatiť – diváka. Televízia Markíza sa rozhodla opustiť VYSIELANIE ako jeden zo spôsobov šírenia mediálneho obsahu a jej kanály od 1. 1. 2017 si nechá sprístupniť divákom iba v rámci platených platforiem formou retransmisie.

DVB-T je len technológia
Ak spočítame technické možnosti, akým sa bežné domácnosti v dnešnej dobe môžu dostať k televíznym službám, máme ich len niekoľko. Satelit, kábel, IPTV resp. internet a samozrejme DVB-T. Každá z týchto možností má svoje výhody, ale aj nevýhody. Satelit je výlučne pre fixný domáci príjem, kábel nie je všade, internet nemá každý s dostatočnou rýchlosťou a DVB-T má obmedzenú kapacitu. Každá z nich je pre určitý segment divákov, ale čo je podstatné, v dnešnej dobe už je každá z nich DIGITÁLNA – teda je schopná prinášať tú najvyššiu obrazovú kvalitu a navyše každá z nich je technicky schopná podmieniť prístup diváka k vybranej obsahovej službe. To znamená, že každá z nich dokáže slúžiť aj ako platená platforma.

Sme proti DVB-T
Mediálna komunikácia TV Markízy je jednoznačná. Sme proti DVB-T. TV Markíza nehovorí o tom, že mení doterajší spôsob sprístupnenia svojich kanálov a od 1. 1. 2017 bude musieť KAŽDÝ divák platiť, ak chce kanály Markízy pozerať. Jednoduchšie je komunikovať, že sme proti niečomu. Medzi nami, v rámci DVB-T je už niekoľko rokov prevádzkovaná aj platená platforma – Plustelka – v ktorej by Markíza mohla ďalej šíriť svoje kanály v spoplatnenom režime. Ak by chcela.

Čo na to divák
Bežný divák je prirodzene zneistený, lebo zatiaľ nedostáva celú pravdu. Pravda je tá, že od 1. 1. 2017 bude za sledovanie kanálov Markízy platiť dvakrát. Prvýkrát prevádzkovateľovi platformy, ktorý mu sprístupní televíziu a druhýkrát svojim drahocenným časom pri sledovaní reklám, kvôli ktorým samozrejme ten kanál neplatí. Bežný divák je postavený pred voľbu: Buď si nájde prevádzkovateľa platformy, ktorá mu za poplatok sprístupní desiatky kanálov, ktoré možno ani nechce, ale inú možnosť nemá, ak chce pozerať kanály TV Markízy aj od 1. 1. 2017. Alebo si jednoducho povie, že dá sa žiť aj bez Markízy.

Ja budem so záujmom sledovať príbeh starostu z HD – hlavne tú časť, kedy už konečne bude musieť „svojim“ priznať, že za tú svoju Markízu v HD budú musieť aj zaplatiť.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Mňa by teda strašne zaujímalo či tento ich „objektívny“ príspevok v správach bude riešiť nejaký dozorný orgán. Celé je to klamstvo. Páni aj satelit vypadáva keď husto prší alebo sneží.

    1. dozorný orgán je Rada pre vysielanie a retransmisiu, tam je potrebné dať podnet na neobjektívne a zavádzajúce vyhlásenia vo vysielaní: rvr.sk//sk/podanie-staznosti/

    2. Neskutočná reportáž ohľadne prímu dvb-t. V Bratislave bývam a všetky televízory v domácnosti mám na anténu. Žiadne výpadky signálu. Žiadne poplatky poskytovateľom služieb – satelity, kábelovky, IPTV platiť nebudem. Ak chce byť tv Markíza platená jej vec. Ja ju určite nepotrebujem – dôvod každých 12 minút reklama. ZA TOTO PLATIŤ.

    3. Ešte 2 veci…………………………………………………..

      1. Diváci si dávali u firiem objednávať realizáciu / rekonštrukcie – obnovy STA-čiek spoločných televíznych antén na strechách domov a panelákov za veľmi drahé peniaze s tým, že tam budú mať aj tie 3 programy Markíza, Doma, Dajto, teraz sa môže stať, že to budú diváci vo veľkom reklamovať, keď vypadnú tieto programy, rovnako dávali rádiokomunikácie dotácie na tieto STA-čky s tým, že tam budú tieto programy ! ! !

      2. Ohľadom prieskumov: Diváci uvedú do telefonických alebo dotazníkových prieskumov cez net, že síce majú na 1. hlavnom televízore SATELITNÚ PLATFORMU alebo KÁBLOVKU alebo IPTV, ale to, že na 2, 3, 4 televízore v ďalších izbách im ide signál z antény (izbovej, individuálnej, STA na streche) to už neuvedú, lebo niektorí o tom ani nevedia, majú to napichnuté do zástrčky v stene a nevedia odkiaľ ide šťava… A preto môže mať terestriál aj oveľa viac % ako tu spomínaných 33 % ! ! !

    4. Aj bez Markízy pôjde život ďalej …..aj tak samá reklama,aj pri vysielaní pre deti….brrr

    5. Možno v Blave ti to ide-máte všetky muxy s výkonom 50kW z Kamzíka.Ale v mnohých lokalitách SR je to problém,o muxe 4-ktorý prešiel do DVB-T2 ani nehovorím.Mám doma kartový modul Plustelky,ktorý mi je už na dve veci-čo už.

    6. Presne tak PRODUCT: Mám doma kartový modul Plustelky,ktorý mi je už na dve veci-čo už.
      DVB-T2 ten signál doma máš – mux4 ale tuner televízora ti ho prebehne ako keby si ho nemal. Potrebný nový televízor alebo setopbox. Tuner musí byť schopný spracovať DVB-T2
      Keď máš tu kartu: Nalaď si aspoň Senzi. Tá ti pôjde. Tiež je kódovaná.

    7. A ten kartový modul Plustelky nemáš ešte v 2 ročnej záruke? Ak je ešte v záruke tak im ho tam vytkni a nech Ti vrátia peňáze alebo ak nebudú chcieť obráť sa na SOI – obchodnú inšpekciu.

    8. Isteže problemy s prijmom su ale nie vždy za ne može Towercom.Nik si neuvedomuje že vysielanie v T2 potrebuje 100%-nu kvalitu prevedenia montaže Dvbt 2 počnuc antenov-kablom komponentov a v konečnej faze premeranie ant. systemu profikom hlavne v problemovych oblastiach prijmu.Iba na zaklade merania technikom s certifikatom a vydanym protokolom merania sa da požadovať o vratku investicii.Modulacia T2 nie je 16 ci 64 QAM. 256 QAM nam napoveda že T2 už vyžaduje profesionalnu montaž a tu ma na Slovensku prevedenu len malokto.V podstate je to podobna situacia ako u S2 kde sa bez meraka tiež neda presne nastaviť družica preto byvaju aj pri menšom zhoršeni počasia časte vypadky sat. signalu Ani v tomto pripade nemože za vsetky vypadky vysielatel.Prijemca ktory si parabolu nastavil len podla STB a nie cez merak može nadavať len na seba..Ako sa už pisalo zamerať družicu Astra bez meraka o velkosti 26metrov na vzdialenosť 38000km je v podstate bez meraka presne nemožné.Intenzita a sila signalu ktoru vidime na STB je len orientačna. čo pri analogu zrnilo pri digitale sa javi ako problem zle nastavenej paraboly.Sekanie – mrznutie alebo zmiznutie signalu je nevyhoda sat.prijmu za ktore može vzdialenosť 2 X 38000km -počasie a neodborne nastavenie paraboli.Aj preto kto nechce prisť o divaka využiva všetky formy prijmu Dvbt nevinimajuc.

    9. Od kedy zacalo DVT, odhlasil som kabel a zadarmo sledujem asi 2 roky DVBT. V Nitre som so signalom spokojny a to mam v telke len kusok kabla. Byvam na klokocine a ide mi to vo vsetkych miestnostiach. Kedze mam USB DVBT v notebooku, tak aj na zachode :-).
      Netreba ani taku cinsku antenu, ako ma ten expert ma videu.

      Planujem si kupit kartu Plustelky na ktoru budem moct zadarmo sledovat aj CT1 a 2. V predajni mi povedali, ze ak bude problem s signalom, mozem ju do 10 dni vratit.

      Kanaly reklamnej stanice Markiza uz nesledujem hadam aj rok.
      A platit si kabloku koli ich reklamam nechcem.

    10. Nechapem co konkretne vidis za problem, ak ti tanier nenastavi odbornik. Su stranky ktore ti vypocitaju long, lat, skew, dist presne pre tvoju polohu. Je ale pravda ze DVB-S2 tunery v telkach su hlupe a nemaju ani hladacku.. podla mna je nemozne podla zabudovaneho S2 tuneru v tv nieco najst.

    11. Ivo: jedna z tych stranok, ktore spominas, je dishpointer.com – daju sa tam stiahnut aj uzitocne aplikacie do mobilov, ktore tiez pomozu pri nastavovani lavora. A podla tunera sa da tiez obstojne vyhladat satelit, staci mat parametre referencneho transpondera. Ich zoznam je na parabola.cz, v sekcii Jak na to.

    12. Miki, súhlasím s Tebou ..
      ja mám navyše spomínané výpadky často

    13. Mňa by zaujímala jedná vec, prečo potom Towertroll rozširuje pokrytie keď je DVB-T v passe, všade vravia aká je to zlá platforma neoplatí sa do nej investovať a silou mocou sa nás snažia presvedčiť aby sme prešli na satelit alebo káblovku, tak načo potom rozšírujú to pokrytie? pre koho? keď podľa Macka aj tak postupne z DVB-T odídu všetky televízie. Ja osobne si mylsím, že DVB-T je veľmi dobrá vec a niekomu toto prekáža…Podľa mňa mala by byť vrámci krajiny dostupná verejná bezplatná základna ponuka tak ako je to v čechách. Jasné že čech si nedá satelit alebo káblovku keď on má všetky kanály, ktoré sú na SAT aj v DVB-T a zadarmo. Preto je tam tá anténa taká populárna lebo tam automaticky keď vznikne nový kanál tka ide okrem SAT a káblovky aj do DVB-T ale na Slovensku nie, tu musíme doslova žobrať o to aby sa narkóza rozmyslela, že dá niektorý zo svojich okruhov aj na anténu. Veď to je smiešne. Jednoznačne towertroll znížiť ceny za muxy a retransmisiu a spopularizovať anténu aby nebol podiel 33% ale aspoň 50-60% a potom by sa aj tým televíziam oplatilo vstúpiť do antény. Ale tak sme na Slovensku čo by sme chceli tu už včera bolo neskoro….

    14. Soudruzi z banánové republiky někde udělali chybu. Lebo soudruzi se neskoro zobudili, už dávno malo byť pokrytie všetkých celoplošných muxov rozšírené na 100 % aby bolo k dispozícii pre všetkých divákov a už dávno sa malo prejsť do MPEG-4, aby bolo šárenie lacnejšie a zaujímavejšie pre stanice. Soudruzi zaspali dobu (ale platy a odmeny sa zvyšovali…)

    15. Bude to asi takto. Dvbt začína naberať spať svojich divákov hlavne od Skylinku čo však nevyhovuje žiadnemu z poskytovateľom tv.prijmu ktorí by ich videli najradšej u seba..Spomalenie trhu u niekoho aj zastavenie rozhýbala naša jednotka na trhu TV.Markiza nevhodným učelovym spôsobom…ktorý jej však na kráse skôr ubral ako pridal.Odchod z terestriálu však sposobí problém všetkým operátorom.keďže zákonite budu musieť zmeniť ceny balíčkov doteraz platných a od 1.1 zákonite neplatných,vzhľadom k odchodu Markízy z terestriálu.To však ešte nik z divákov vôbec netuší že sa to bude tykať všetkych teda aj tých čo už káblovku majú či iného operátora o čom však neinformuje.Takže navádzanie tv.divaka v titulkoch na zmenu operátora vyzerá tak ako aj šou s izbovov anténov v prevedení p.M. a starostu z HD že sa divák opäť zavádza.

    16. Mam vonkajšiu antenu a v živote či bola super burka , či huste sneženie mi dvbt nevypadlo. A to som 40 km od Kamzíka.Pán Macko si ako super odborník dal dobre zaplatit za tie sprostrosti, čo uvádzal. Dobre sa zosmiešnil !!!!

    17. NAJVACSOU PRICINOU NIEJE ZLA MONTAZ, ALE NEDOSTATOCNA SILA SIGNALU
      PRI ANALOGOVEJ STACIL PRIEMER ANTENY CCA 75CM PRI SD DIGITALNOM min. 90, PRI HD 105 A TAK DALEJ
      ZACHVILU BUDEME POUZIVAT PARABOLU S PRIEMEROM 5 M , ABY SME MALI DOSTATOCNY SIGNAL , AJ V ZLOM POCASI…

    18. 5 metrovú parabolu má družica z ktorej je pokrytá Europa.Cez 8 metrovú parabolu na Kamzíku sa vysiela sat.signál na družicu. Na Slovensku je pre divákov sat.služby doporučený priemer paraboly 80-85cm. Kvalitný príjem je však zavisli od presného zamerania družice cez merák odborne-spektrálny analyzátor signálu bez ktorého nik nedokáže nastaviť parabolu na družicu veľkosti 26 metrov..Po prechode na DVB-S2 a na Dvbt 2 sa korektne nastaviť všetky parametre príjmu dnes už bez meráka nedá je to realita ktorú treba vo vlastnom záujme rešpektovať.V prípade zlého počasia je poruke Dvbt ktoré majiteľ satelitu používa ako samozrejmosť ale aj kvôli extrémnym poveternostným podmienkam ako su sneženie,hustý dážď, nárazový vietor, slnečná aktivita atď.

    19. via L14: A toto prosím ŤA napíš do TV Angelika centru techniky a direktorovi (po nemecky), že ak príde sneženie a silné búrky (niekoľko oblačností nad sebou) a vypadne SAT signál aj na hodinu alebo viac, že čo budú diváci čumákovať – či na čiernu obrazovku, keď nem budú môcť prepnúť na DVB-T ! ! ! Že čo TI odpíšu…

    20. Hajd.Ver mi čítajú naše príspevky a p.M. ich asi vyhodnocuje len dúfam že sa z nich poučil a už nezavádza,tak ako divákov Dvbt keď predvádzal lapanie signálu na izbovku.Je to len na ňom či sa dokáže divákom ospravedlniť a povedať pravdu o svojom nepremyslenom vystúpení v neprospech Dvbt.

    21. Tomu baleťákovi z Kessel Buntes aj keď po francúzsky napíšeš tak nepochopí…

    22. Nie. Potrebna velkost paraboly je urcena EIRP signalu v danej lokalite a pripadne pouzitou modulaciou. Nesuvisi priamo s analogovym ci digitalnym vysielanim, ani s tym, ci su programy vysielane v SD alebo HD. Na sat. pozicie bezne prijimane u nas s prehladom staci 80-90cm. Vacsie priemery su dobre na 2 veci: ako rezerva pre pripad zleho pocasia a pre lovcov signalov s motormi alebo multifeedmi.

  2. no Tv Markétka od rozkoše a neskutočnom hlade po penízkách už nevie kde je sever.Raz ho nájde,ale už bude neskoro.Ja osobne by som jej za jej neskutočne zábavné programy nikdy nezaplatil ani euro,radšej by som ho vtisol do rúk žobrákovi na ulici.

    1. Najprv si zisti koľko platí Markíza za DVB-T,a až potom napíš kto ide po penízkách.Máš veľmi špatný prehľad.

    2. Tak hod konkretnu cifru, kolko platia, lebo ja sa neviem dopracovat k hodnovernym udajom a z roznych zdrojov pocuvam rozne – diametralne odlisne – cisla. A pokial by boli ceny Towercomu take nehorazne (co asi aj su, nehadam sa), od Mrdkizy je hlupe a lzive takto trepat o technickych dovodoch a kvalite obrazu a mlcat o cenach ako o skutocnej pricine (resp. jednej z pricin).

  3. Práve to DVB-T je pri zlých poveternostných podmiekach bez výpadkov ale to páni s Markízi pri honbe za mamonom ani netušia.

    1. Som zbadal ten konektor zapichnutý do T-tunera ! To hovorí za všetko !

    2. Pri dome mám veľký strom.Keď prší a fúka vietor,tak mi vypadáva signál na anténe.To je realita z praxe a to už mám druhú anténu aj kábel,takže dvbt palec dole.

    3. Tvoj strom tvoj problem. Ked vies o probleme preco kupujes novu antenu sam hovoris ze problem prijmu u Teba je strom.Premiestni svoju antenu na nove miesto a pis k teme dna.

    4. Ale on píše k téme dňa.Pán Macko to v príspevku povedal-dvbt=nestabilný signál.Navyše Towercom radí svojím zákazníkom:pri zlom príjme „vymeňte anténu alebo kábel“

    5. OK.Takze ak spravne chapem prispevok.Towercom ma povinnost oznamovat divakom aj to ze v pripade prekazky treba prekazku obist alebo sa jej zbavit ci ako.Aj pri montazi satelitu ked prekaza strom tak daju tanier na ine miesto aby neclonil v smere na druzicu ale najdu sa aj odbornici ktori daju strom vypilit…Pan Macko je dobry odbornik ale pri Dvbt sklamal izbovky sa v Dvbt nepouzivaju keby ovladal problematiku prijmu v Dvbt nechytil by tento typ anteny ani do ruky stabilny a kvalitny prijem Dvbt sa da zarucit len na streche ako dobry odbornik mal povedat aj tuto skutocnst ktoru podla mojho nazoru pozna ale scenar potupenia Dvbt mu pisal niekto iny. To co sposobil spolu aj kolegom z HD v spravodajstve TV Markiza bolo trapne prispevky divakov dokazuju o co vlastne Markize ide. Tymto primitivnym sotom o Dvbt sa nasa jednotka na trhu dokonale strapnila.Korektne vystupit z Dvbt je take tazke? da sa urobit tlacovka pozvat si zastupcu Towercomu a hned by to malo iny ohlas medzi divakmi alebo je jednoduchsie pouzit furik z HD a p.Macka s izbovov antenov…

    6. L14: Presne tak. Pan Macko sa svojim vystupenim poriadne strapnil. Co mi je luto, lebo inak zvykne rozpravat ovela rozumnejsie. A ani ja nechapem, preco Mrkvyza rozputala takuto hlupu kampan – to by bol fakt taky problem priznat, ze setria? Alebo ze nechcu platit vydieracske ceny Towercomu? Alebo sa boja, ze nebudu vediet reagovat na otazky typu: ako to, ze ostatne TV tie ceny ustoja, preco by mal divak platit za nepremiovy obsah narvany megatonami reklam, atd. … ?

  4. Nenažrana Marka.Platiť za reklamy nebudem a radšej budem bez nej.Satelit vypadáva,kábel nemáme a internetové pripojenie je tak mizerné a preťažené že to nefunguje.Tak nechápem prečo Makíza vymýšla keď realitu nepozná.Som za príjem v DVBT.

    1. Tebe vypadáva satelit,mne vypadávalo DVB-T,ale už je dobre-prešli sme k IPTV kde je kvalitný príjem a je tam aj Markíza HD,DomaHD aj DajtoHD.

    2. Satelit vypadáva pri burke a snežení na volnom priestranstve bez prekážok.IPTV je 0 bodov.Iba mobiny net od Telekomu (nizke baliky za vysoku cenu).Dvbt mam 100% v kvalite cez tv a vsetky muxi.Set top box je v dvbt2 slabsi.Ale bez problemov pri akomkolvek počasí.

    3. @Ka- Dvbt je 0 bodov,slabá ponuka,SD mazanice,slabé pokrytie signálom,nestabilný príjem,postupné spoplatňovanie a kódovanie staníc.

    4. Kecy, miesas tu technicke zalezitosti s financnymi a inymi, bez vzajomnej suvislosti. V DVB-T je slabsia ponuka, iba ak porovnavas bezplatnu Volnu telku s platenymi sat./IPTV/kablovymi sluzbami. Skus porovnavat porovnatelne, ok? Napr. ponuku v bezplatnom DVB-T so SK a CZ stanicami, ktore chytis BEZPLATNE zo satelitu (napr. Astra 23,5°E alebo Thor/Intelsat 0,8°W), potom uvidis. 🙂 S tymi SD mazanicami je to podobne, v terestriali mas bezplatne 2 HD programy RTVS, na Astre 3B takisto, s kartou RTVS alebo Plustelky. Niektore IPTV sluzby maju zakladny balik tiez bez mesacnych poplatkov, s velmi podobnou ponukou ako DVB-T. Po spusteni novych vysielacov MUX1je pokrytie s vynimkou MUX4 dost slusne, asi 90%, cize za satelitnym zaostava len o chlp a je urcite lepsie, nez dostupnost kabloviek a IPTV. A so stabilitou prijmu si totalne mimo – DVB-T bude mat z principu stabilnejsi prijem, nez satelit, porovnatelny s IPTV a iba kablovka cez optiku je stabilnejsia. Postupne spoplatnovanie a kodovanie – to fakt? Tak schvalne, aky je pomer FTA a kodovanych/platenych kanalov v jednotlivych platformach? A kolko stanic bolo v DVB-T spoplatnenych, ked predtym isli volne? Ani jedna! Senzi je jedina, ktora bola zakodovana, ale nie spoplatnena. Podciarknute a zhrnute: vsetky tvoje vyhrady voci DVB-T su len predpojate nezmysly.

    5. Miriam:IPTV-tv cez internet,ponúkajú aj dvaja hlavný hráči na trhu:Telekom a Orange,stačí zavolať na ich čísla,kde ti oznámia či je možné zriadiť IPTV na tvojej adrese.Druhá možnosť je dať si vlastný satelit od Skylink alebo freeSAT alebo DIGI.Opäť kontaktuj ich zákaznícku linku a zriadenie,montáž a všetky veci spravia oni,či už IPTV alebo satelit.Všetky kontakty na operátorov nájdeš na internete.

    6. V Maďarsku na naše IPTV treba zabudnúť, takže jedine satelit. Treba ale počkať ako to celé dopadne. Markíza môže byť ešte v Plustelke.

      http://www.satelitnatv.sk/2016/10/stanice-markizy-v-dvb-t-nemusia-skoncit-mozu-byt-ale-kodovane/

  5. Ale treba si uvedomiť aj toto, že v Banánovej republike:

    1. – Monopol na celoplošné vysielanie, regulácia cien veškerá žádna

    2. – Nenažraté astronomické ceny likvidačné pre média

    3. – Nepokrytie signálom, slabé výkony

    1. 1. – monopol má aj Antenna Hungaria a ako to tam vyzerá ?
      2. – že to ešte nezlikvidovalo TVosem aleboLUXtelevíziu ?
      3,- nuž nepokryté … ale to je nielen o výkonoch, ale aj o tých banánoch

    2. TV Oshem má prachy za tie nehorázne sumy za astronomické telefóny (2 evri / 70 kč za min.), čo volajú ovčania čarodejniciam

    3. 1. Monopol aj v .hu brzdi rozvoj DVB-T. CR ma asi tolko obyvatelov ako Madarsko a volnych programov v terestriali 4x viac. Aj vdaka tomu, ze je tam konkurencia. A samozrejme zalezi aj na tom, ci ten monopol ma firma, ktora vznikla cez noc, monopol ziskala vdaka politickym konexiam a s cielom bezohladne hrabat a kaslat na kvalitu poskytovanych sluzieb.
      2. TV LUX a TV8 su specificke televizie, ktore bud nefunguju na komercnom principe (teda aspon nie tradicnom – s vierou sa kseftuje uplne inak, ako s beznymi komoditami) a hlavnym cielom je co najvacsi dosah na populaciu, resp. maju specificku divacku zakladnu ako TV8, rozumej nevzdelanu a chudobnu, ktora by sotva zacala kvoli bosorkam platit za kablovku ci bezala kupovat parabolu a prijimac. To, ze TV8 vysiela aj cez satelit, nijako neodporuje tomu, ze DVB-T je pre TV8 krucialna platforma.
      3. Pokrytie, resp. nepokrytie je skor o melonoch, nez o bananoch. Je to minimalizacia nakladov na ukor kvality sluzieb a v zaujme rychleho hrabania ziskov, cize to, o com som pisal v bode 1.

    4. V podstate je všetko naopak,. Ak komerčná TV žije z reklám, a ešte chce potom platiť od divákov, je to úžera!
      U nás na Slovensku je trestný čin úžery iba na papieri, prax je iná. Úžeru vo veľkom robia ale i poisťovne a banky! Je jasné, že na voľné kanály po Narkóze, Dajto, budú nasadené dalšie kšeftové stanice TV Deväť, TV Desať, a TV Jedenásť , Teleshoping, TV Klenoty a pod. – všetky s vešticami a inými šamanmi! Lebo tie poriadne vynášajú. O tom je kultúra na Slovensku, ktorú praktizuje súkromná mafia okolo Korbačku. no čo, tak nebudem pozerať Narkótu, a čo, to Superstár, či Tvár povedome si pustím na PC zo záznamu, je tam toho. Aspon si odvyknem…. Aj tak viac pozerám východné satelity Jamal402, a iné ruské TV….

  6. Ale ok aj ja mam satelit ale v ostatných miestnostiach mam malé lcd a tie frčia na malé izbovky prípadne kúsky koaxialu a keď chcú ostatní členovia rodiny pozerať markízu doma pošlem ich na tieto náhradné telky a ja si na veľkej obrazovke pozriem futbal alebo dokumenty ale v januári mi povedia že tam markíza nejde a nebudem teraz ťahať káble do všetkých miestnosti a hd prijímače a kupovať prístup k markíze ani náhodou oželiem ich dajto bude trochu chýbať ale kašlem na nich

    1. Presne tak. Menezdement v Mrkvyze zabudol, ze je az prilis vela domacnosti, ktore platia napr. takemu Skylinku len za prijem na 1 prijimac, pricom dalsie telky beru signal z DVB-T. Ak chcu nasr… dit vela ludi, tak su na spravnej ceste.

  7. Ak by existovalo referendum za odchod Markizy z trhu, som za. Niesom ochotny platit za reklamu zlahka prelozenu filmom.

  8. No nejake tie programy co davaju na Markize budu chybat to je pravda, no nie az tak aby som zanich platil ci zriadoval satelit alebo kabel. Prebehla nato rodinna debata kde sme sa zhodli ze Markizu a jej ostatne kanaly ozalejeme. 🙂

  9. Mám sice kablovku , ale keby Markíza bola zrušená tak mi to ôbec nevadí – ak sa niekto rád pozerá každých 10 minút na reklamy tak nech sa páči a platťe si ich Markíza vás za to bude mať za to rada . Je to T V ktorej sláva pomaly hasne a je odsudená na zánik a mnohým z nás by tu ôbec nechýbala .

  10. Naveky nic nebude zadarmo. Staci sa pozriet do Rakuska. Tam je to v DVB-T2 platene. V nemecku to bude tak isto. A mozno uz aj je v kode. Myslim komercne stanice. Kto chce pozerat programy markizy, tak sposob si najde. Najlacnejsi je Antiksat.

    1. Ale na satelite Astra Nemci a Rakúšania stále nechávajú volne šírené TV a i naďalej takto budú šírené, aj keď presahuje ich počet cez 50 TV .

    2. Jozef: mylis sa. V Rakusku je sice vacsina kanalov v DVB-T2 kodovana, ale nie platena – ziadne mesacne poplatky, dokonca aj dekodovacie karty su tusim zadarmo. A v Nemecku su platene iba niektore HD duplikaty stanic, ktore su v SD aj nadalej zadarmo v DVB-T aj na Astre 19,2°E.

  11. Ok keď platiť tak platiť ,ale potom nech vytvoria prevadzkovatelia aj taký balík aby som nemusela mať v ňom nezmyselné kanaly,ktoré som ani doteraz nepotrebovala.Základný balík zo všetkými slovenskými televíziami a nič viac,tak aby bol dostupný pre slovenského občana aj starého a chorého ale aj mladé rodiny čo nemajú peniaze nazvyš pre nepotrebné zahraničné programy.Niečo okolo 5€ a tým sprístupniť aj tejto skupine televíziu a kto si potom môže dovoliť a bude mať zaujem môže si balík rozšíriť.Celkom odpísali túto skupinu ľudí preto že,najlacnejší balík na trhu obsahuje približne 60 kanálov a stojí v priemere 13€ mesačne ale 3/4 zo 60 programov je pre takýchto občanov zbytočných a nepotrebných.Treba si to uvedomiť a potom môžeme hovoriť že je to pre všetkých bez rozdielu.

    1. keď platiť, tak nech potom dajú preč všetky reklamy, aby sa dal normálne pozrieť film za 2 hodiny a nie 4 hodiny…

    2. Čím majú viac „kanálov“, tak majú viac „priestoru“ na ďalšiu i nami zaplatenú ‚reklamu‘.
      Trochu o inom: Všimol som si, že i na maďarských štátnych/verejnoprávnych staniciach stúpol čas, kedy sa vysiela reklama ( možno je to len môj subjektívny pocit).

    3. TV Narkoza sa tymto vlastne zbavuje nakladov na sirenie signalu v DVB-T a hadze tieto naklady na plecia divakov – o tom je aj cela ich kampan („prejdite na kabel/satelit/IPTV“, t.j. na platene platformy). Je to rovnako prefikane, ako aj bezcharakterne a cynicke. Tym padom bude tato TV platena z oboch stran: od objednavatelov reklamneho casu aj od divakov a bude iba hrabat tucnejsie zisky s mensou namahou, a to je asi jedine, o co tu ide. Ak by to tak nebolo, bud by ako telka platena divakmi drasticky obmedzila reklamu (asi ako JOJ Cinema), alebo by poskytla svoje programy zadarmo aspon do Volnej telky cez satelit, comu sa vsak tiez vzdy branila, hoci naklady na to by boli prakticky nulove (stacilo by pripojit prislusny kodovaci system k programom na Astre 3B, ktore tam uz aj tak su). Takze pan Nagy sa v tejto jednej veci myli: odchod skupiny Mrkvyza nie je utok proti DVB-T, len obycajna nenazranost a snaha Mrdkizy hrabat vsade, kde sa co len trochu da. Ziadna skoda to ale nebude, reklam, mydlovych opier a ineho odpadu bude vzdy dost aj zadarmo.

    4. tak ty jsi učinil objev za nobelovu cenu. Soukromá společnost chce zvýšit zisk a snížit náklady to je naprosto šokující zjištění….
      Je to soukromá společnost a pokud bude chtít vysílát za 200ę měsíčně je to její rozhodnutí.

    5. Markíza sa chváli, že je na slovenskom trhu jednotkou v sledovateľnosti. Pričom verejnoprávná TV už roky bojuje na 4.5.mieste so sledovanosťou. Nie je to šanca pre Verejnoprávnu TV? Skvalitniť programy, obsadiť modernejších a mladších moderátorov
      (Stankay je hrôza!), a zaradiť viac akčných programov?

    6. jiko: ano, pre niekoho to moze byt aj objav. A nejde o to, ze sukromna spolocnost si chce zvysit zisk, na co ma pravo, ale o drzy sposob, akym to robi. Moje pravo je zas kritizovat taketo sposoby a upozornovat na ne, aby na to naletelo co najmenej ludi. A ano, ak by Narkoza chcela za svoje vysieranie od kazdeho divaka 200 eur mesacne, mala by pravo aj na to, ale kazdy by sa na nu vykaslal, lebo by bolo uplne zjavne, ze je to zderstvo. Teraz je toto zdieranie len o kusok mensie a nie je take do oci bijuce, prave preto si myslim, ze o tom treba hovorit a upozornovat na to.

    7. pozri si ponuku antik sat. zakladny balik je za 0,99 € (sú tam aj české stanice nova, prima …, ale na stránke zverejnené nie sú)

    8. pripadne je tu ešte možnosť antik smart boxu za cca 100 € a bez poplatkov (otázne dokedy).

    9. Smart box uz je ale IPTV, co je nepouzitelna platforma pre ludi byvajucich v rod. domoch ci na vidieku, ktori su vacsinou odkazani na kadejake dial-up, GPRS, v lepsom pripade na smiesne spomalene dialkove WiFi spoje a 3G ci LTE s drastickymi datovymi limitmi a FUP. Ten Antik sat z Eutelsatu 16B je lepsia volba, ale cisto kvoli odpadu zo skupiny Mrkvyza by som do toho nesiel ani za tych 0,89 mesacne. No a tie ceske programy Antik v ponuke neuvadza a v programovom rastri ich ma zapisane ako „testy“, asi vie, preco – kazdu chvilu nejaky sud vyda rozhodnutie, ze nejaky CZ program je u nas sireny neopravnene – takze je len otazkou casu, kedy ich Antik bude musiet vyradit …

  12. Nemalo by platiť, že u káblových operátorov následne nemusia byť stanice Markíza group v základnej ponuke, vzhľadom k tomu, že sa na Markízu nebude vzťahovať pravidlo MUST CARRY, keďže už nebude terestriálne voľne šírenou stanicou?:-)

    1. Spravna pripomienka.Markiza uvadza medzi inym aj prechod na kabel a tak zas zavadza… zmenov vysielania – odchodom z Dvbt budu trpiet aj kablovy operatori kedze sa to tyka aj ich.Treba si domysliet ze ceny kablovky sa po vypnuti v terestrialnej sieti budu zakonite menit.Zaujimavy koniec roka nam teda pripravila nasa jednotka na trhu Markiza….

    2. Must carry sa v minulosti tykalo iba vysielania v analogovom rezime, a v sucasnosti sa must carry tyka iba verejnopravnej televizie a analogoveho rozhlasu. Sukromnych digitalnych stanic sa tato povinnost netyka. Jednoznacne sa prave k tejto veci vyjadrila Rada pre vysielanie v case, ked si JOJ grupa zaradenim SENZI do DVB-T vynucovala aj jej zaradenie do vsetkych kablovych sieti, a nakoniec odisla s dlhym nosom a s vysledkom, ze ani Markiza, ani JOJ, ani ich klony, uz ani dnes nie su must carry.

  13. Nie každý má dostupné dostatočne rýchle/neobmädzené pripojenie na IPTV. Satelitný komplet víde na 200 € + pravidelné poplatky.
    Práve preto som doposiaľ využíval DVB-T. Vyhovárať sa na zrnenie antény a porovnávať to zo satelitom je nasmiech. Ja mám vonkajšiu anténu a nezrním ani keď leje a určite mám kvalitnejší obraz ako zo satelitu…

    1. Suhlasim ale digital nikdy nezrni ten bud ide alebo kockuje zrnil analog ok?inak mas pravdu satelit nemoze kvalitov konkurovat Dvbt je si toho vedomi kazdy odbornik ktory pracuje v tejto brandzi.Satelitny signal vysielany z Kamzika pokial sa dostane k prijemcovi-divakovi prekona vzdialenost akoby 2x obehol okolo zemegulu tuto haklivu informaciu poskytuje vsak malokto.Stabilny prijem sa z pohladu montaze rysuje ten najblizsi.a to je pozemny prijem.Druzice visia nad rovnikom 36000km vzhladom na polohu SK a zaoblenie zemegule je to cca 38000km x 2 kedze signal na druzicu treba aj dopravit az potom je signal zo satelitu vo vasom STB.Druzica tkzv.flotili Astra ma velkost 26 metrov takze aj tieto informacie by sa patrilo povedat p.Mackovi odbornikovi na Dvbt ktori nam predviedol divadielko s izbovov antenov…ked sa vsak povie A patri sa povedat aj B.Kazdy clovek vie ze Perpetuum mobile neekzistuje a preto aj ide Dvbt a Satelit subezne je to vlastne poistka aj na nepredvidatelne situacie ktore v dnesnej dobe nik nedokaze predvidat.

    2. Spravne. Aj ked u sat. prijmu nie je ani tak rozhodujuca vzdialenost, ktoru musi signal prebehnut (takto sposobena latencia nie je nic zavazne), ale skor citlivost pouzitych frekvencii (typicky 10,5-12,7 GHz downlink) na rozne prekazky, ktore vytvara atmosfera – dazd, sneh, oblacnost (najma burkove kumulonimby s priestorovym el. nabojom, ktore odrazaju signal ako plechova stena) … No a O. Macko ma strasne sklamal. Z neznalosti technickych detailov ho podozrievat nemozno, takze sa musel nechat kupit, ked takto robil pred kamerou cvicenu opicku.

    3. Kvalitnejsi obraz? SD v DVB-T kvalitnejsi nez HD v DVB-S2? 🙂

  14. Podľa mňa sa vrátia čoskoro. Spomeňte si na Dajto. A nie je tu len Towercom možno sa objavia v Avise. A keď nie ich chyba. Tí čo majú už zakupenu Plustelku určite kvôli Markíze a spol nebudú montovať satelity.

  15. Ja by som len povedal že zbohom, ak platiť tak bez reklamy!!!

  16. Netreba sa nechať ovplyvniť takýmito článkami. Jednoznačne chcú vymámiť od ľudí peniaze za platené ponuky TV operátorov. Za pár rokov si na Markízu nikto ani nespomenie. A že bude menej TV vo voľnej telke? Aspoň bude viac času na alternatívnu zábavu. Oprášime staré gramofóny a pri praskajúcom krbe si budeme šetriť oči a počúvať zabudnuté LP-čky.

  17. Satelitny prijem mam uz 12 rokov a na terestrial nechcem prejst. A ani o tom nepremyslam. Jednak je to kvalitnejsi obraz a za druhe viac programov. DVB-T na Slovensku nema buducnost. Presne tak ako DSL na internet. Po case odide aj Joj a urcite bude platena. To je pokrok a ten nezastavis
    DVB-T2 a bude to platene. Ked to funguje v Nemecku,Rakusku tak to bude aj u nas v Polsku Madarsku a vsade. Vyckajte casu. Prechod na DVB-T2 to urcite isti.

    1. Chlapec asi bývaš v meste že, keď máš také pokrokové názory na DSL, DVB-T. Alebo druhá možnosť že v dedine máš natiahnutú optiku…

    2. Kvalita obrazu nezavisi od platformy, ale od technickych parametrov prenosu – povedane inak, SD program s mizernym datovym tokom a mizernym obrazom mozes najst tak v DVB-T, ako aj v satelitnej distribucii. A tie prognozy, ze odide aj JOJ a bude platena, ako aj spoplatnenie DVB-T2, su vestenim z kariet, ergo taraniny. Moze sa to stat a nemusi. A pokrok s tym nema vobec nic, v ziadnych technickych specifikaciach nestoji, ze DVB-T2 nemoze byt FTA. Skus sa pozriet, ako je to v skutocnosti so „spoplatnenim“ DVB-T2 v Rakusku – napoveda: nie vsetko, co je zakodovane, je aj spoplatnene… 🙂

  18. Končia sa hostiny

    Od 1. 1. 2017 sa Towertrollom v Banánovej republike končia hostiny, začne sa pôst… (tržby dole o cca -7 000 000 evri za TV Angelika) Odmeny nem budú, personálne zmeny, adios… niekto to dobre doj.babral

    Licenciu OFF

    TV Angelika dostala licenciu na terestriálne vysielanie v Banánovej republike v roku cca 1995. A keď odchádza z terestriálu Rada pre nevysielanie by jej preto mala odňať licenciu…

    Ešte bude veselo… keď im zoberú licenciu

    Ešte bude zaujimavé, keď im Rada pre nevysielanie nepredlží licenciu na nevysielanie, keďže licenciu získali v cca 1995 na celoplošné terestriálne vysielanie…

    To bude prekvapko, keď im klesne sledovanosť o 33 %

    Signál cez anténu prijíma 33% populácie Slovenska:

    http://www.satelitnatv.sk/2015/04/towercom-potvrdil-koniec-stanice-dajto-v-dvb-t-signal-cez-antenu-prijima-33-populacie-slovenska/

  19. mna uz davno tie americke stupidnosti co vysielaju nezaujimaju. Jedine, co mi bude chybat je dobre rano, ale bez toho tiez prezijem.
    Drzim im palce, aby doplatili na svoju blbost a uz neboli najsledovanejsou tv.

    1. Tie najvacsie stupidnosti vo vysielani Narkozy su praveze tie nase, nie americke – kadejake Burlive vina, Chlapi neplacu, realhnidy shows, Horne Dolne atd.

  20. DVB-T je prežitok. To povedal pred pol rokom p. Glisník. Neda mi s nim nesuhlasit. Ani sa nedivim ze Markiza odchadza. Cez 8 milionov ečiek rocne za tri programy v SD. To je prisilna kava. To by som nedal ani ja keby som vlastnil televiziu. Za jeden multiplex chce Towercom 12 milionov eciek bez DPH. STV plati 14 milionov bez DPH.

    1. Všetko čo povedal Glisník najneskôr do 3 mesiacov nie že neplatilo, ale bolo presne naopak !!! O tom či 10% tržieb minie niekto na distribúciu svojho produktu k spotrebiteľom samozrejme môžeme diskutovať. Ale takto drzo preniesť tieto náklady na spotrebiteľa je arogancia najvyššieho zrna.

    2. To mas presne ako Skylink. Najprv zadarmo potom za poplatok. Neboj aj Jojka spoplatni svoje programy cez antenu. Dlho to nepotrva.

    3. Nezmysel, vestenie z gule. Potrva to dost dlho, mozno aj 5 rokov a viac. JOJ-ka podpisala s Towercomom zmluvu o sireni svojich stanic v DVB-T do r. 2021. O spoplatneni tam nebola ani zmienka. Zmluvy sa sice daju menit dodatkami, ale jednak na podpisanie dodatku treba dvoch a najma v Ojojojke si najprv pekne pockaju, ako si natlcie cumak Mrkvyza, kym sa odvazia na nieco podobne. Ak sa teda vobec odvazia…

    4. Ak Glisnik z konkurencnej platformy nieco povie a je to namierene proti konkurencii, tak sa to neda brat inak, ako marketingovy drist. Mmc to vystihol presne, aj s Glisnikom, aj s drzym prenesenim nakladov na divaka. A povazovat DVB-T vysielanie za prezitok kvoli nenazranosti jeho monopolneho prevadzkovatela je asi take nelogicke, ako povazovat za prezitok lety do kozmu kvoli tomu, ze si nemozem dovolit kupit raketoplan. No a ta prognoza, ze aj JOJ-ka spoplatni svoje programy, je vestenie z kristalovej gule. Moze sa to stat a nemusi, 50 na 50. V JOJ-ke budu pozorne sledovat, ako padne na rypak Narkoza, a ak to bude prilis skarede, tak sa neodvazia.

  21. JOJ s RTVS má zmluvu s Towercomom do konca roka 2021.

    Keby chceli v Markíze len šetriť mohli prejsť do MPEG 4 a platby Towercomu by išli hneď dole. Platí sa za dátový tok a ten by bol polovičný.
    No oni nechcú platiť nič. Naopak chcú za prebraté vysielanie vyberať poplatky.

    Keby skončili s reklamou tak to pochopím. Naopak práveže chcú zrušiť limit max.12 minút reklám do hodiny. Toto , keď si vylobujú tak v prime time bude program trvať 12 min. a reklama s nekonečnými upútavkami zvyšok času.

    1. David: palec hore za komentar. Hajd: nie je v TV Hn@j spolumajitel este aj Kmotr-ik? Popri tom, ze ma aj TA3…

  22. Bolo veľmi nespravodlivé, ako sa okomentoval terestriálny príjem v tv novinách na markíze. Veď kto už pobehuje so svojou anténou po izbe? Ja mám vynikajúci príjem v každom počasí. / N. Zámky/ Určite nepodpíšem zmluvu so žiadnym operátorom. Ja si počkám na /dobrú/ správu z Towercomu, že ktorá televízia sa dostane na uvolnené miesta po markíze. Určite sa neoplatí to nechať nevyužité. Držím Towercomu palce a s markízou sa teda lúčim. A nie som sám.

  23. Trošku zapojiť mozgové kapacity

    MUX1 mohol kľudne prejsť do MPEG-4 a mohli tam dať:

    MARKÍZA, DOMA, DAJTO, SENZI, TA3, TV8, LUX – všetko voľné FTA (bolo by to lacnejšie pre telky v MPEG-4)

    MUX2:

    JOJ, JOJ PLUS, WAU, RIK, INFOKANÁL + rádia SRo

    MUX3:

    STV1, STV2, STV1 HD, STV2 HD, (STV3 HD)

    MUX4:

    Plustelka

    P.S.: Vie niekto ročné ceny za šírenie Markíza, Doma, Dajto?

    Markíza a Doma je ročná suma: 5 000 000 eur – to je naisto, lebo to bolo zverejnené

    A Dajto môže byť asi fakt nejakých 2 000 000 eur,
    lebo MUX1 má menšie pokrytie ako MUX2, kde sú:
    Markíza (2 500 000 eur) a Doma (2 500 000 eur).

    Viete niekto koľko môže byť suma za Dajto ročne v DVB-T prípadne celková suma za všetky tri stanice ? ? ?

    1. Ročné náklady na Markíza a Doma v DVB-T sú cca 5 miliónov €. Dajto nezverejnili, ale predpokladám že bude menej, ke´dže MUX1 nema až také pokrytie (1-2 milióny ?). Tým že sa zvýšilio pokrytie MUX1, tak možno chceli platiť aj za Dajt o viac. Odchodom z DVB-T prúide skupina ročne o 8 miliónov (aspoň toľko odhaduj Markíza). Aj keby ich malo ročné šírenie stáť 7,5 milióna / 3 programy, tak odchodom z DVB-T budú miesto PLUS 0,5 milóna v MÍNUS 0,5 milióna.

    2. A to je pravdepodobne dovod, preco sa aktualne snazia vymackat viac od kablovych operatorov – aby pokryli polmilionovu dieru a este aj nieco zarobili …

  24. Poznám osobne Macka.
    Preto som sa ho pýtal :

    Zdravím pán Macko.

    Ak, Vaša reportáž včera v TV Markíza bola braná, ako platená reklama ( Vám platila Markíza ), tak je všetko OK. Ale, ak ste to robili zadarmo , tak ste im spravili medvediu službu.
    Ono, to čo ste hovorili NIE je tak celkom pravda.
    Ako, by ste chceli naznačiť, že DVB-T je mŕtve. Len potom je divné, že takmer všade vo svete stále beží. Výrobcovia TV techniky DVB-T majú stále v nosnom pláne komponenty pre túto technológiu.
    Markíza nemôže a ani nebude určovať opodstatnenie tejto technológie.

    Markíza pred nedávnom deklarovala bombastickú modernizáciu a tá spočívala v odchode z DVB-T. To je inovácia jak bejk. Pravdepodobne majú finančné suchoty, keď si už DVB-T nemôžu dovoliť. Pravdepodobne sa jedná aj o boj, aby za všetko zaplatil koncový užívateľ, čiže divák. Nestačia im prímy z reklamy .
    Terestrial prišiel o užívateľov z prechodom na DVB-T. Ale, dnes naberá znovu na význame. Dovolím si tvrdiť, že pomaly 50% divákov má ho už k dispozícii . Väčšinou súbežne s nejakou platenou TV službou.
    Tiež si dovolím tvrdiť, že 10 % Slovače a možno aj viac, nie je závislá na TV a stačí im to čo je na terestriály. Nepotrebujú žiadnu platenú službu.
    Dnes na Slovensku je nespočet poskytovateľov TV služieb, ale všetky sú platené a niektoré sa musia aj upisovať.
    Jedine DVB-T ( základne programy ) sú SATARMO, bez upisovania – A TO JE PROBLÉM , KTORÝ VADÍ PLATENÝM OPERÁTOROM.
    Tie nedostatky , ktoré ste odprezentovali s tou bytovou anténou na TV obrazovke boli zavádzajúce. Ako nejestvuje bytová parabolická satelitná anténa, ktorá sa používa priamo vo vnútri bytu, tak na druhej strane bytová anténa EXISTUJE ! Používa sa väčšinou tam, kde je silný príjem terestriálu. Tiež technológia WiFi na sledovanie IPTV v interiéru má svoje problémy, ako sledovanie DVB-T z bytovou anténou. Napr. slabý signál, keď cez viac priečok. Tiež 13 kanálov v paneláku je málo, ak každí má WiFi.
    Myslím si, že prevádzkovatelia JOJky sa potešia ( a nielen Tí ), keď Markíza odíde z terestriálu. Klesne hodnota reklamy na Markíze. Na JOJ ( TA3 , RTVS… ) stúpne.

    prajem príjemný deň

    Odpoveď:
    Dobry den pan xyz

    Bola to normalna reportaz, neslo o platenu reklamu. Martiza sa rozhodla pre odchod z DVB-T a prejde rok a nasledodvat budu aj ostatne televizie snad s vynimkou RTVS. Televizie za vysielanie v DVB-T realne platia Towercomu a tento poplatok sa v cislach sledovanosti nevracia. Tam je zaciatok problemu, predpolôadam ze ludia s people metrami nemaju DVB-T a ostatni sa do cisiel sledovanosti akosi nepocitaju. Dnes je platby za reklamu odvadzana nie od celkovej doby vysielania ale od poctu divakov – firmy si kupia povet, televizie ho dodaju.

    Kedze popznam sitzuaciu v Markize dost dobre, viem ake su ich plany a tie smeruju k 4K pre iste udalosti, hlavne sportove prenosy. Orientacia je na nestandarnde veci, ktore zaujmu a sem 4K platri, minimalne na bonitnom zapadnom Slovensku. Je pravda, ze JOJ a ostatne televizie na odchode Markizy povedzme pol roka zarobia ale neskor sa to vyrovna – krok k tomu, aby si ludia za televiziu platili je celkom jasny

    Viem, ze z pohladu bezneho cloveka je to tak, ze doteraz mal nieco zadarmo a teraz to mat nebude a bude urcite nadavat. Neskor ho to prejde. Technologicky je ale urcite pravda, ze satelitne vysielanie, resp. káblové či internetové má lepšiu budúcnosť.

    Vsetko dobre
    Ondrej Macko
    editor-in-chief TOUCHIT

    1. Pan Macko si sliape na jazyk, cim ma este viac sklamal, povazoval som ho za mudrejsieho. Na jednej strane sa podla neho „poplatok (Markizy Towercomu) v cislach sledovanosti nevracia“, na druhej strane predpoklada, ze „ludia s peoplemetrami nemaju DVB-T a ostatni sa do cisel sledovanosti akosi nepocitaju“. No tak teda AKO DOFRASA MRDKIZA VIE, ZE SA POPLATOK V CISLACH SLEDOVANOSTI NEVRACIA, ked to vlastne ani VOBEC NEMERAJU?! Alebo Mrkvyze aj inzerentom staci udaj peoplemetroveho prieskumu, ktory je tym padom nicnehovoriaci, kedze ignoruje asi tak 30 az 50% divakov?! (Cislo 50% pocita s tym, ze vela ludi ma prijem signalu z DVB-T na 2., 3. az n-ty TV v domacnosti.) Dalej, ak sa im nevracaju naklady na sirenie signalu v DVB-T, co tak prejst na kompresny format MPEG-4? Aj polovicne naklady by boli nerentabilne? Zvazovalo sa toto vobec ako jedna z moznosti? A preco vzdy tato TV odmietala sirit svoje programy zadarmo v ramci Volnej telky cez satelit, ked tak vychvaluje technicku nadradenost satelitnej distribucie nad DVB-T, pricom by ju to ani nic nestalo? A preco je sirenie v DVB-T rentabilne pre x komercnych stanic u nas, v okolitych statoch a aj v celej Europe, len pre TV Mrdkiza nie? A naco su dobre tieto trapne tanceky s udajnym zvysovanim kvality vysielania a technologickym pokrokom, ked jadrom problemu su peniaze? Naco potrebuje Mrkvyza aj p. Macko takto klamat, ak ucelom nie je zamaskovat nenazranost Markizy a drzost, s akou prehadzuje svoje naklady na plecia divakov? Pricom nielen ze neznizi ich obtazovanie reklamou, ked uz budu musiet za pozeranie platit, ale este lobuje za zvysenie podielu reklamneho casu vo vysielani?! Mozno pan Macko za svoje trapne pobehovanie s izbovou antenou naozaj nedostal od Mrdkizy honorar, no v tom pripade je asi zaslepeny falosnou lojalitou k televizii, kde ma znamych, priatelov a kde je vareny-peceny a pozyvaju ho do roznych relacii komentovat dianie v technologickom svete. Lebo inak tazko chapat jeho logicke skraty. A ta veta, ze ostatne TV, snad s vynimkou RTVS budu do roka nasledovat Nekrozu a tiez odidu z DVB-T, je asi najsmiesnejsia – nielen preto, ze pouziva falosny argument sikmej plochy (teda dovodi niecim, co sa MOZNO stane ako hotovym faktom), ale hlavne preto, ze TV JOJ podpisala s Towercomom zmluvu na terestrialne sirenie svojich stanic do r. 2021. Smutnym vrcholom jeho odpovede je cynizmus najhrubsieho zrna, ked pise, ze bezny clovek bude nadavat, ze bude skasirovany, ale neskor ho to prejde. S takouto bezocivostou som u neho nepocital – s tymto typom arogancie sa stretavame napr. u darebakov v politike, ktori nas okradaju a klamu a neboja sa nasledkov, lebo pocitaju s tym, ze si zanadavame a coskoro nas to prejde. Mrkvyze to ale prejst nemusi. Nahneva privela ludi, cast sa na nu vykasle, cast si zaplati satelitny, kablovy a IPTV prijem, kde zrazu bude mat 60 a viac programov a mozno zisti, ze niektore su lepsie a zacne ich sledovat namiesto Narkozy, atd. Divacka lojalita je efemerna zalezitost a tato TV sa s nou teda poriadne zahrava. A inzerenti urcite zbystria pozornost, bude ich zaujimat, ci za svoje peniaze dostavaju reklamu s dosahom na deklarovany pocet divakov, aj si mozno vynutia spolahlivejsie meranie sledovanosti… ktovie, mozno sa potom zisti, ze jednotka na TV trhu je vlastne nula. Toto moze byt dost dobre aj zaciatok padu najsledovanejsej TV na Slovensku, kedze, o tom som presvedceny, jej menezdement velmi zle odhadol situaciu.

    2. 99 % podnikateľov vidí len peňáze nič iné ich nezaujíma… a potom vzniká bezcitnosť, bezcharakternosť, bezchrbtovokosť, nenažratosť, atď… to je ten kapitalizmus za ktorý sa štrngalo… sociálne odkázaní sú nič… ani pes po nich neštekne… Pamätáte si, Strýko Držgroš z Káčerova mal v očiach ten znak dolára $ $ Tak o tom to je…

    3. Pán BRUM-BRUM má v odpovedi toľko preklepov, že ani asi nevedel o čom píše.
      Asi je je taký odborník ako mnohí politológovia z kjaviarní.
      Do českého DVB-T pribudla JOJ, Keby bola pravda to čo píše, tak by im stačil v CZ aj satelit a káblovky a IP TV.
      Na TA3 je menej reklamy a majú na DVB-T.
      Markíza s JOJ najprv MUXY obsadili obdobami svojich TV, aby neprišla nová TV. V MPEG-2 v DVB-T to možno vyšlo, ale v DVB-T2 už je kapacita pre TV vyššia. 🙂

    4. Tymto clankom je povedane vsetko a pravdivo tato situacia ktora je teraz na SK nema obdobu k jej vytvoreniu pomohli ludia ktori si vobec nevazia svojich vernych divakov z Dvbt.Kazdy kto podnika chce zarobit kompromisy sa vzdy najdu a riesenia su hned dve preco sa vobec nespominaju?Otazok je tolko ze by sa uz hodilo zvolanie tlacovky kde by sa vyjadrili k situacii obe strany za ucasti odbornikov na Dvbt.Predpokladam ze maju v Markize zdatnejsich odbornikov na tuto temu ako p.Macka a starostu z HD.

    5. ved 4K sa už vysielalo v dvb-t2 z kamzika a to nie je pokrok a signal siel daleko až po zlate moravce tu na satelitna tv je o tom clanok

    6. dr.B.Nutty, veľmi dobrý komentár, hovoríte mi z celej duše, moooc dobre vystihnuté +++++

  25. Zatiaľ tu máme len pseudo HD šetrí sa na ňom kde sa dá a oni smerujú k 4K celá Markíza je k smiechu.A športové prenosy v ich podaní je jedna veľká katastrofa od začiatku ich vysielania až doteraz.

  26. Dnes už Markíza oznámila zvyšovanie cien reklamy od 1.1.2017 , samozrejme, kúpi si prieskumy , merania a pod.
    Dokedy budú ešte reklamné agentúry zadávať reklamy iba podľa peaplmetrov, teda podľa čísel , ktoré si objednajú ???????
    A pritom zadať reklamy do regionálnych médií je možné za zlomok ceny , pomohlo by to televíziam a aj zadávatelia by boli spokojní.

  27. Moja 76 ročná babička nemá ani ŠAJNU, čo robí tá MARKIZA, je však nešťastná že po tom čo musela zmeniť všetky zariadenia aby ĽUDOVO povedané chytala TV DOMU a jej seriály typu JEDNODUCHO MARKIZA , /i keď som jej hovoril že je to TV DOMA/, mi nakoniec povedala, že nechaj tak synko, o nás STARÝCH už nikto nemá záujem, JA NEMÁM NA TO, ABY SOM NIEČO Z MOJHO DOCHODKU NAVYŠE PLATILA, ja už tu dlho nebudem a bude nám dobrá aj tá JoJka zadarmo, a aj mojím kamarátkam čo sme na tom finančne tak isto.
    Nuž celý rozhovor so smútkom v srdci, tak ako som si ho vypočul od mojej starkej, som vám opísal a urobte si o tom obraz sami aký chcete.

  28. Ked vidis jednu reklamu 3-4 krat za hodinu istotne k nej ziskas OPACNY postoj ako tym zamyslaju autori
    Ale toto tych nenazrancov netrapi ….
    Nech si nechaju tu PREHUSTENU reklamu, zaplatit ak najdu takych blbcov …

    1. Presne tak, zaujimalo by ma, co vobec vedia inzerenti a reklamne agentury o psychologii. Ked vidim hoci aj vtipnu a napaditu reklamu 5x, tak ma pobavi, pri 10. opakovani sa este pousmejem, pri 20. mi este neprekaza, pri 30. je uz otravna, pri 50. uz nahlas nadavam a pri 100. opakovani modry od zurivosti vypisujem jedovate maily inzerujucej firme, ze ju nenavidim z hlbky duse, nikdy si od nich nic nekupim a ze nech tam do rana vsetci skapu v hroznych krcoch. Pred rokmi som bol kvoli reklame napriklad obvineny z rasizmu, ked som znenavidel maleho Dedeho, teraz zas z xenofobie, lebo neznasam uvrestanych zelenych mimozemstanov … trochu srandujem, ale len trochu. Do zblbnutia opakovane reklamy, mnohe este aj vylozene hlupe, podla mna tak irituju ludi, ze sa musia celkom minat ucinku. Nemyslim, ze plati stare otrepane „aj zla reklama je reklama“. Ked totiz niekoho otravuje reklama, tak si zvycajne s inzerovanym produktom podvedome spoji pocit podrazdenosti, co sotva pomaha zvysovat predaje. Ale kedze media chcu zarobit co najviac, toto ich netrapi, spolu s reklamnymi agenturami dokazu oblbnut managerov firiem odtrhnutych od reality tak, aby minali co najviac prostriedkov na reklamu, ktora je neucinna uz len z toho dovodu, ze zanikne v mori inych reklam. No a potom z toho vznika zacarovany kruh, ked inzerenti tlacia do obehu viac reklamy, aby v tom mori zvysili pravdepodobnost impaktu prave tej svojej odrhovacky, ostatni robia to iste, a tak stale dokola. Objem reklamy rastie takmer exponencialne, je coraz neucinnejsia a paradoxne stoji coraz viac, no a tieto naklady zaplati spotrebitel 2x – raz svojim casom, o ktory reklamy natiahnu program, druhykrat v cenach inzerovanych produktov. A do tretice zaplati nenazranej televizii za tento audiovizualny otravny ohlupujuci smog.

  29. kašle na celý Skylink,však všetci čo ho máte už budúci rok aj tak vám česke tv nepôjdu nova a prima,som rád že som sa ich zbavil a kašlem aj na celú nenažratú markízu,však ani iné filmy nedáva,len od warner bros,ktorý ju vlastní a nemusí preto ani kupovať,akurát len za ten idiocký slovensky dabing platí,čo so to aj za zákony ked už všetko,vyrobené od 2007 musí byť v slovenskom dabingu,zlatý český dabing,aj na tom ušetrí,ja tam už aj tak nič nepozerám,keby tak už konečne skrachovala a prišla by iná tv na slovensko.

  30. Ja mám aj káblovku, ale Markízu, Novu a pod. moc nepozerám. TV u mňa väčšinou je zapnutá na VH1, VH1 Classic, dokumentoch, TA3, CNN, Russia Today….

    Mám aj box Plustelky a box ZIRCON ako rezervu, ak by káblovka vypadla.
    V dosahu všetky 4 Muxy a regionálne Muxy šíriace TV Bratislava, TV9, Západoslovenskú TV a Śláger.
    TV8 a TV Lux som vymazal z tunera. 🙂
    Satelit by som nechcel. Stačí husté sneženie, alebo búrka a je po signále.
    Markíza nech sa aj vypne celé – mne chýbať nebude. 🙂

  31. Konečne !!!! možnosť zbaviť sa reklám. Nech si vysiela Markiíza pre koho chce, ja ich učite pozera nebudem a teda im nedám ani cent!! a rovnako je na tom aj naša rodina. Ako to bolo povedané bez Markízi sa dá žiť. Ja osobne tv aj tak nepozerám a tak mi je to jedno či budú na DVB-T alebo nie. Ved koncesionársky poplatok je už zaplatený tak nič navyše im nedám. A tá úroveň programov ako počúvam a čo som mal možnosť vidieť tak je fakt úbohá. KLESÁ !!!!

    A najmä nedokončené reportáže v správach!!!!!!!!!!!! nadhodia tému ale nepovedia záver. !!!! Takže iba také polopravdy. !!!!
    Preto už ani spávy sa nedajú pozerať.

    Bez marlízi určite prežijem a nebude mi za ňou ani ľúto. Toľko môj názor a postreh.

  32. Koľko ľudí si bude zas menit TV aby mala 4K rozlíšenie????? Deti??? ženy????? dôchodcovia????? študenti????? možno iba ťí čo majú dosť peňazí. A tí čo nie tak aj TV bude prepych. chápem že kvalita obrazu je rozdielna. Ale na to aby som videl postavy a počul zvuk stači aj ta najhoršia kvalita čo je. HD nemusí byť a full hd doplom a 4K pokiaľ nebude možne kúpiť iba také tv tak si ho URČITE nekúpim. Dnes má človek problém vyžiť z výplaty – či almužny čo mesačne dostane ak vôbec niečo dostane. A nie ešte platiť za TV či satelit. Ja už 20rokov nepozerám TV takže zatieľ žijem aj bez TV !!!!!!! a neplatím nikomu nič navyše.

  33. V dnešnej dobe keď človek niečo potrebuje tak si vie vybaviť cez internet, alebo informácie sa vie dozvedieť aj cez rádio ked počúva správne stanice. A to sa dá aj popri práci a nemusí pri tom sedieť pri TV a strácať čas a mať nervy zo zavádzajúcich reklám. Keby neboli reklamy tak by som možno TV mal. Takto učite nie a ani tv neplánujem od žiadneho operátora.

  34. Towertrolovia sú hrobármi DVB-T / T2 v banánovej republike.

    Kde je tá slávna Prima v DVB-T – náhrada za Angeliku ? Vyparila sa ?

    Nikto už s nimi nechce ani jednať pri tých ich nenažratých cenách.

    žádna Prima nem bude

    koľkože to bolo rečí že príde náhrada Prima do DVB-T
    a zrazu nepríde do DVB-T
    ahá vysoké ceny za šírenie nééé
    môžu to rovno zabaliť
    všetko povyhadzovať

  35. Je tu ešte jeden paradox, čo si markizáci neuvedomujú :
    Rodina, ktorá nemá žiadnu TV službu, ale iba terestriál, tak v konečnom dôsledku sleduje násobkami viac Markízu, ako rodina ktorá má nejakú platenú službu s množstvom kvalitnejších TV programov, ktoré fachčia aj bez reklám.

    Neberte nám Markízu ( slzy sa mi tisnú do očí ) Ľudia do ulíc ! Chhha chá

  36. Nie som odbornik,len „konzument“ ktory uz zopar rokov nadava na reklamy,ktorymi prerusuju sledovanie filmu,a samozrejme v poslednom case ich (tie reklamy)museli natlacit aj do spravodajstva o 19-tej.Ale k veci,chcel by som sa odbornikov spytat,aky je problem po technickej stranke vyriesit sledovanie programov akychkolvek (DVB-T,satelit,internet)sposobom kolko pozeram tolko platim!! TO JE PRI DNESNEJ TECHNIKE AZ TAKY PROBLEM???Sleduju nas na kazdom kroku,telefon,posielanie kodov cez satelit (zaplatim-odkoduju)tak vyriesit problem tak,aby vlk aj baran ostal cely a nie len poskytovatelia ostali nazraty. Dakujem

    1. Ty máš každé zariadenie v byte, ktoré je schopné prehrávať TV pripojené na net? Pretože BEZ SPäTNEJ väzby nie si schopný toto zrealizovať. A práve táto spätná väzba je problém 90% užívateľov – ani nie tak z technického hľadiska, ale z hľadiska SLEDOVANIA činnosti danej osoby zo strany niekoho ďalšieho.

  37. Ideálny návrh , platiť iba za pozeranie , to by som bral. Konečne by telky dostali to , čo im patrí a nie podľa prieskumov oblbovať reklamné agentúry.

    Tak by si prišli k peniazom aj regionálky, ktoré teraz vysielajú pre divákov zadarmo / reklamy takmer žiadne nemajú / , lebo im veľké agentúry žiadne nedajú – s výhovorkou, veď nemáte čísla z prieskumov.

    No tie prieskumy sú iba objednané a zaplatené, nie skutočné.

    1. A čo ti bráni pozerať len to, čo si zaplatíš???

      Zisti si čo to je VOD, koľko to stojí a plať si. A nemusíš platiť mimo koncesií už nič iné.

  38. naco mi je iptv ked si musim vymewnit televizory a k tomu este platit sproste koncesionarske poplatky naco to mam platit ked si musim platit za kanaly ktore chcem pozerat a musim si kupit nove televizory

    1. Neviem kto ti to nahovoril,ale televízor kvôli IPTV si nemusíš meniť.Jediné čo musíš vymeniť ,sú tvoje poznatky o STB-IPTV.

    2. @zuza: keď mi toto povie 70 ročný dôchodca, tak sa nečudujem a chápem to. Ale nechápem ako toto môže napísať osoba schopná sa registrovať do diskusie na nete. Neviem či je to leniviosť, alebo hlúposť.

  39. za markizu nebudem objednavat ziadny iptv box ved naco mam v telkach tuner internet ledva utiahne hd videa z you tube a v hornej dolnej nevedia ze hd aj 4k sa da vysielat ja cez antenu vid stv 1 a 2 a oh rio 2016v 4K skusobne z kamzika dvb-t2 na 6 kanale vhf .Planujem vymenit moju plazmu za sony 4K 43xd8305 ma triluminos display ten davali len do vacsich obrazoviek ale modely 2016 ho maju v 43palcoch,stoji sice 890 ale v maji juni 2017 padne na 600 prvotna cena bola 1100eur. A predstavte si tieto moderne telky maju dvb-t tuner a naladi aj program pripadne mux v starom formate mpeg 2 ale samozrejme aj najnovsi dvb-t2 heavc 265

  40. no a este doplnim mam na plazme panak ut 50ke skylink aj dvb t a super prijem aj zobor aj javorina aj avis z klokociny a na dvoch dalsich lcd detska izba hala a pod.len dvb t a na izbovu aj madarov chytam kanal 41 byvam v bytovke a teraz skylink cez ten vietor kockoval ak svina ten spolocny tanier je asi poskodeny a neviem kto to opravi seka to najma pri hd programoch a vertikalnej polarizacii sila signalu sotva 20%

  41. Nech si svoju Markízu niekam strčia aj tak nikto nie je zvedavý na 10 ročné filmy s logom premiéra , 10x 10 miútových reklám počas 90 minútového filmu a už vôbec nikto nie je zvedavý na aj 30 minútové meškanie vysielaného programu markízy. A to nehovorím o zmanipulovanom spravodajstve kde preberajú videa z internetu ktoré divák videl už dva či tri dni predtým a ešte to vydávajú ako aktualitu 😀 😀 😀 A čo tým Markíza získa ? Vôbec nič len im rapídne klesne sledovanosť !!! Takže mne osobne Markíza vôbec nebude chýbať nakoľko ju nesledujem už dávno …

    1. a to, že v tých zmanipulovaných správach dávajú 3 dni staré videá z internetu vieš od kámošov, keď ju nesleduješ ? ? ?

    2. Trochu mu musim dat za pravdu, aj ked si sam protireci. Vsimol som si totiz, ze sa prilis casto stava, ze nase TV (nielen Mrkvyza, ale aj Ojojoj a TA3) informuju o udalostiach v zahranici s 24-48-hodinovym oneskorenim oproti takej nemeckej N24, britskej BBC alebo Euronews. Pritom ide prakticky vzdy o prevzate spoty, nie o reportaze, ktore si musi TV sama nakrutit. Zeby to bolo tym, ze ceny, ktore treba platit agenturam, klesaju spolu s tym, ako klesa aktualnost spravy? Alebo je to len pohodlnost redaktorov spravodajstva, ktori sa neunuvaju spravit dokladny prieskum? Pripadne je to tym, ze prioritu maju bulvarne hluposti a na seriozne spravy sa najde cas az o den-dva neskor?

  42. markizu sledujem, ale od noveho roka nebudem a urcite nebudem jediná. prene tak sledovat kopu reklam a este aj platiť_? Zabudnite

  43. Netešíme sa že Markíza prestane vysielať cez anténu,niektoré programy sme pozerávali ale keď sa tak rozhodli tak nedá sa nič robiť,našťastie sú aj iné TV a je ich dosť aj tak nám tie časté a dlhé reklamy išli na nervy.V podstate sa tie seriály a filmy opakujú aj na iných TV tak o nič neprídeme,ale nakoľko sme dôchodcovia so slovenským dôchodkom každé ušetrené euro je dobré,takže platiť za reklamu a kúsok filmu nebudeme.

  44. A ešte voľačo som zabudol,keď som bol mladý mali sme dva československé programy a úspešne sme prežili aspoň som sa nemusel tak často pri vysielaní nas… ako teraz keď stále nás prerušuje reklama.

  45. Bude treba viac promovať programy zadarmo cez DVB-T , aby si to viac ľudí všimlo. Nič neplatiť a pozerať tie , ktoré chcú byť pozerané.

    1. Hlavne že podla teba nenažrané ceny vedia zaplatiť TV Lux či TV8.
      Senzi zo sledovanosťou okolo nuly a tým pádom minimom reklamy ťažko zaplatí vysielanie cez DVB-T aj regionálne cez Avis. Keď boli pod JOJ Group boli vysielaný v jednom balíku z ostatnými stanicami. No aj Jojka sa tohto programu vzdala ,keď ho len dotovala.

    2. na jednu telku prispievajú ovečky, ktorým vymývajú mozgy a v dreuhej telke čarodejnice vyčarujú z vreciek ovčanov za 1 minúty 2 evry resp. 70 Kč za ďalšie vymývanie mozgov… takže je to tak…

  46. Opäť raz „Niekto“ zabudol , že okrem nás mladších žijú v tejto republike aj starší / ako moja maminka , Vaša babinka , krstná mama, dedko , teta a ujo odvedľa…/ z ruky do úst z malinkého dôchodku a zrejme , oželejú najviac nedemokratický prístup jednej bývalej dobrej TV , pri ktorej zrode sme boli a sledovali jej kedysi dobré vysielanie , ale na zaplatenie , aby ju mohli sledovať aj naďalej už mať nebudú !!!!
    Škoda !!!Príde však niekto druhý , kto bude mať ohľad a obchodného ducha . Zomrel kráľ – nech žije kráľ !!!!

    1. Ja za zasa posledné dva týždne stretávam s inou realitou. Ľudia v strednom veku mávnu rukou s komentárom, že budú pozerať, čo pôjde. Zato „babinky a dedkovia“ sa upisujú Telekomu na 2 roky ako na bežiacom páse, len aby neprišli o svoje obľúbené seriály.

    2. Mne neprekáža upísať sa Telekomu na dva aj viac rokov.Poskytuje mi v plnej miere to čo potrebujem-chcem.

    3. No ale zrejme si sa Telekomu neupisal kvoli Mrkvyze & co. Co mas, Magio, alebo Digi? Ak Digi, tak tipujem, ze kvoli sportu.

  47. Ja som rocnik 1990 a na markize som v podstate vyrastol cez antenu kedze my sme satelit a ani kabel nikdy nemali, pretoze som byval v rodinnom dome. Bola to velka vec ked markiza zacala ale posledných 10- 12 rokov uz to nie je to co bolo. Podla mna ma na to dosah vela faktorov napr. dnes uz maju ludia viac moznosti vyzitia ako je televízia (kino, divadlo, sportovat, internet, ) ano prave internet toho vela zmenil kedze dnes uz nemusite ako dakedy cakat na niejaku premieru filmu na markize a tesit sa na nu jednoducho si ju stiahnete a mate ju hned a to je problem ze uz dnes netreba na nic cakat a tym padom aj programy stracaju na hodnote a musia byt preplnene reklamou aby si tu svoju hodnotu dohnali. Inak ja uz dnes pozeram v tv iba sport a prave aj preto este mam tv milujem hokej a futbal a ked oh tak stale je to pre na zazitok na peknom velkom televizore so super obrazom si to pozriet a aj preto som zástancom modelu nech si kazdy platí za konkrétne prenosy ktoré chce pozerat niejako celosvetovo ze by boli programy na satelite ja si len zaplatim ze sluzba ms v hokeji a mozem vidiet cele ms na mojom tv a obraz by bol spickovy lebo by to bol ten isty co maju nemci, fini ci svedi len by som si ja vybral svju zvukovu stopu aj ked dnes uz anglictina vela ludom nerobi problem ale jasne ze emocie s vlastnym komentátorom su pridana hodnota to moj nazor. nech sa darí.

  48. Kedysi v začiatkoch bola Markíza výborná, boli sme po revolúcii lační po amerických filmoch. Dneska to už neplatí, Markíza a jej ostatné programy nestoja za nič, stále opakujú dokola tie isté filmy, prerušované reklamou 10 min film/10 min reklama. Ani mi nebude za ňou smutno, za tými stupídnosťami, čo dávajú. Určite nebudem platiť, stačí mi STV, na „dvojke“ dávajú celkom dobré nekomerčné filmy a nie stále dokola tie hollywoodske vymývače mozgu. Dneska v čase internetu si takto odlákať divákov… veľmi zlý marketingový ťah…

  49. Uz sa tesim kedy bude Novy Rok. Dufam ze nenahraditelnu Markizu uz neuvidim v DVB-T. Pacil sa mi komentar od dr. B. Nutty …Nahneva privela ludi, cast sa na nu vykasle, cast si zaplati satelitny, kablovy a IPTV prijem, kde zrazu bude mat 60 a viac programov a mozno zisti, ze niektore su lepsie a zacne ich sledovat namiesto Narkozy…
    Ano ma upnlu pravdu ked budu mat tolko programov a este ak budu mat zaplateny aj nejaky balicek tak zistia ako ja ze TV vie vysielat aj zaujimavejsie programy ako pozerat reklamu na vlozky…

  50. Tvrdenie Markízy, že im ide o to, aby diváci pozerali jej programy v kvalitnejšom formáte je riadna blbosť. Ide im čisto iba o peniaze. Veď ten, kto chce pozerať markízu v kvalitnejšom formáte si proste kúpi káblovku, satelit alebo IPTV aj sám, nikto ho do toho nemusí nútiť. Markíza však týmto krokom do toho proste ľudí núti a tak príde o veľa divákoch, ktorí si dobre rozmyslia, či navýšia svoj rodinný rozpočet asi tak o 10 eur mesačne kvôli jednej TV stanice. Zvlášť ak Markízu sledujú najviac práve rodiny žijúce „od výplaty k výplate“.

  51. RTVS je platené zástrčkovým zákonom. Platíme koncesionárske poplatky pre RTVS. Towercom prešustroval miliardy na zriadenie DVBT na Slovensku a v niektorých okresných mestách dodnes nie je dostatočný príjem. Takže sa nečudujme že Markíza odchádza. Nebudem sa čudovať ak aj iný ako napr. Joj odíde z DVBT. Zákon peňazí vládne všade.

    1. Nedavno som sa dopocul, ze v Starej Lubovni (okresne mesto, ha!), teda v jej casti, je problem s MUX2 a MUX1 – aj po spusteni MUX1 z Kotnika. MUX3 je vraj jediny, ktory dostatocne pokryva cele mesto, lebo je sireny aj z opakovaca na Lubovnianskom hrade. Osobne som si to neoveroval, podavam tak, ako som sa to dopocul. Podla zoznamu vysielacov Towercomu je skutocne v tomto meste iba vykryvac 3. MUX-u. No a v takom Zamaguri (dobre dobre, tam nie su okresne mesta, ale aj tak…) nie je vobec ziadny signal, teda okrem toho z Polska. Zato podla zastrckoveho zakona ludia musia platit aj tam, za sluzbu, ktoru nemozu vyuzivat.

    2. Zamagurie by sa dalo s DVB-T pokryť z prevádzača na Lomnickom štíte, tak ako tam boli niekedy za analógu STV 1 a STV 2 na K38 a K41 a dalo sa to prijímať až v poľskom meste Kraków.

    3. Ander napíš aj ja som zvedavý ktoré mestá sú bez príjmu Dvbt.

  52. telka je uz iba o reklamach … ako mlady som vyzil len na STV1 a nechybalo mi nic ine … dnes ma kopa ludi XY kanalov a jedine co robia je prepinanie z reklamy na reklamu … dakujem neprosim … preto telku uz nepozeram (vynimku tvoria iba obcasne sportove prenosy) … je mi skor luto tych starsich ludi (dochodcov so smiesnym dochodkom) ktorych tento stat humpluje na liekoch a poplatkoch a aj to jedine co tito ludia mali (oblubeny serial na nejakej stanici) aj to im zoberu podnikavci ktory sa zenu za peniazmi … tato spolocnost uz davno nema ludsky charakter, jeden druhemu si zavidime i dieru v ponozke … doba sa zmenila peniaze (za ktorymi sa tolko vsetci nahaname) si aj tak do hrobu nevezmeme …

  53. V celoslovenských inzertných novinách ako Bratislavsko, Košicko atď. ostatné regióny… sa objavila už reklama na skoro celú stranu, že Mark, Doma, Dajto končia cez anténu – prejdite na Skylink…

  54. Jediný kto tým utrpí bude samotná Markíza, Rapídne klesne sledovanosť. Ludia dnes maj bežne 2 – 3 televízory, a nie každý má na to aby mal v každej izbe satelit. A dalšie televízory na chate, na vinici apod… Anténu rozviesť na niekoľko televízorov neni problem.

  55. Markiza – reklamami nasiaknuté vysielanie aj tak sa to uz nedá sledovať … vôbec mi nebude chýbať..je v ponuke kopec tv staníc

  56. Vraj prejde kolo izbovej anteny a signal OFF až nato ,že pán nevie rozoznať horizontálnu a vertikálnu polarizáciu antény . A už vôbec nechápem ako môžu ľudia myslieť nad izbovými anténmy z papierovým ziskom 30 DB . Platilo to aj pri analogu aj pri digitale samotny zosik je anténa a nie elektronicka pi… A čo sa týka markízi tak to ,že odíjde pozemaku je jedna vec druha vec je či sa bude môcť vôbec vrátit .. A stoho všetkeho vyplíva len jedno prechod do dvb-t bol uplne zbytočný . kedže televízie nechcú platiť prenos prevádzkovatelia sú nenažratý .. Divím sa , že TA3 ,TV8 maju peniaze na prenos .Dávam celkovému dvb-t tak rok maximálne dva !

    1. Markiza nechce nikomu nič platiť rozhodla sa že bude len inkasovať.A keďže to nevie otvorene povedať použila p.Macka a starostu z HD ktorí sa snažili ako len mohli ale výsledok je taký že tyto páni strapnili nielen seba ale hlavne TV.Markiza.Tento príbeh sa zapíše do historie tv vysielania či skoncí tak alebo onak,prísť však o diváka tymto bizarnym sposobom sa televízii Markiza lídra na trhu nepatrí…V čase keď Dvbt začína naberať na obľubenosti a má stupajucu sledovanosť vyzerá tento krok učelovo.. vyzerá to aj akoby o snahu oslabíť vzostup Dvbt dufam že sa mýlim.Verím že Towercom hľadá náhradu ktorá rada zaujme miesto po Markíze.Diváci Dvbt sa už s odchodom uspokojili a Markíza im podľa ohlasov až tak chýbať nebude ako si možno myslela.Pomože tak k vyššej sledovanosti TV JOJ, STV,TA3 a inym televíziám ktoré velmi radi privítaju vzostup svojej sledovanosti.

    2. Ja som strašne zvedavý na tú troj-programovú náhradu za TV Angelika a spol. od 1. 1. 2017. Strašne som zvedavý… len aby to neboli čierne obrazovky alebo farebné pruhy – monoskop…

    3. Obrazovka bude možno čierna ale skor s farebnými pruhmi ale určite však nie dlho.Towercom má už určite v riešení náhradu za Markizu inak by nerozširoval pokrytie prvého Muxu.Vyzerá to ako na šachovnici kde má Markiza biele figurky čo však nemusí vždy znamenať isté víťazstvo.V Markíze sa sklamala hlavne staršia generácia ktorej je nanucovaný prechod k inym operátorom s jasným cielom ktorý neberie žiadny ohlad voči divákom ktorí maju nemalé investície po prechode na Dvbt a zas investovať už nemožu z pochopitelných dovodov, život pojde ďalej či s Markizov alebo bez divák si zvykne a zistí že su aj lepšie televizie a ich programy ktoré mu z antény pojdu ďalej.

  57. Ja som do teraz pozeral iba Markízu, bude mi chýbať ale zdierať sa nenechám .

  58. Markiza na to doplatí, stratí veľa zákazníkov a ja budem medzi nimi.

  59. A markiza tymto krokom skonci ako jednotka na trhu 🙂 My tiez sledujeme tv iba cez antenu a kvoli jednej relacii, koru pravidelne pozerame na markize a semtam nejakemu sportu na dajto, ktory ma ale vacsinou otrasny komentar.. nemienime priplacat ani cent.. aj tak v poslednom case vyhrava jednoznacne rtvs 🙂 takze nejak to bez tej mrkizy „prezijeme“ 🙂

    1. Presne tak. Tiez sledujem TV len cez antenu a ked som sa zamyslel, co vlastne pozeram na Markize, Doma a Dajto, tak som zistil, ze absolutne nic. A to som cca pred rokom a pol sledoval napr. spravodajstvo len na Markize, avsak odkedy sa spravodajstvo na RTVS vyrazne vylepsilo, sledujem uz len Spravy RTVS. A tesim sa na novy vizual este pred Vianocami, prve obrazky vyzeraju cool:-)

  60. MARKIZA,,,? jeden krat v tyzdni prepnem na nu,,,aj to nie na dlho,,,vdaka ich castym reklamam sa okamzite vratim na Jojku,,,,,,velmi malo sa na nej zdrzim preto ani nezbadam ak vypadne z mojho zoznamu,,,,,,,,,,aj tie dva dalsie,,,sama telenovela,,,,,a dookola krminlky,,,,,co uz,,,,,,,,,,,su aj potrebnejsie veci v zivote ako sledovat reklamy a este si za to platit,,,,,,,,,,,NO je jasne že im TOTALNE klesne sledvanost,,,pretoze je vela domacnosti,ktori už nechcu mesacne polatky ,,,,,,,uvidime ako im to rozhodnutie Dlho vydrží,,,,,,ved už idu dole vodou aj bez tohto rozhodnutia,,,,,,,,takto sa odpisat,,? ccc

    1. a v poslednom rade,,klobuk dole na STV 1 a 2 super filmy,,,,,BEZ debilnej reklamy,,nerušene sledovat,,,,,to je ono,,,,to ma zaujima ked si sadnem k telke,,,pohoda a nie kazde 10minuty sa ,,nasrať,,,,,,clovek je rad odbehnut od telky sa napit,,,ci niečo potrebnejsie,,,,ale Hodinovy film sa da vydržat aj bez,,čurania,,,,,,,,,,Markiza sa odpisala nevadi,ale podporila sledovanost Jojky ,STVčky a to je fajn,,,,,,,,,,,,,,,

  61. Mňa trápi hlavne to že už asi neuvidím perinbabu a popolušku. Dúfam že jojka bude dávať.:-)

    1. Perinbabu aj Popolušku uvidíš, bude na Vianoce, Markíza odchádza až od 1.1.2017. Od budúceho roka sa začne uplatňovať rotačný princíp pri právach na „rodinné striebro“ českej kinematografie, budúce Vianoce 2017 vychádza poradie vysielania týchto filmov zhodou okolností na JOJ-ku.

    2. co stresujes na internete toho najdes spustu stiahnes a pozries si kedy kolvek

  62. Nech si ide Markíza kam chce.Budeme pozerať JOJ,veď aj tak sa obe televízie v spravodajstve opakujú. Nebudem platiť dodávateľom káblovky za reklamu ktorú nepotrebujem od Markízi. Aj SKAILINK stojí mesačne min.5€ mesačne a vraj zadarmo.
    Takže „zbohom“ MARKÍZA.Dúfam že sa nebudete kvôli reklamnému trhu tlačiť späť na anténu!!

  63. som sklamana, ze markiza si takymto sposobom vynucuje este aj platit ju, ked uz davno nie som spokojna s jej programami, cim dalej tym horsie programy dava, hlavne cez vikendy vecer len akčne filmy a pritom ich kanal dajto je extra spravena len na akčne filmy, takze neviem na čo ch pridava este aj na markizu a to dokonca cez vikend..o reklamach ani nehovoriac..pred viac rokmi sa mi markiza pacila viac, nez teraz posledne roky, mozno to bude aj zmenou riaditela..ale ja na markize uz ani nemam co pozerat pomaly a nieto este aj platit za to musiet. uz davno markiza nie je najlepsia a teraz riskuje s tym platenim jej, za strati aj dalsich divakov..

  64. Ja som v podnájme..načo by som si naťahovala kablovku do cudzieho …len kvôli Markize? myslím že dokážem žiť aj bez jej programov. Aj tak všade dávajú to isté.

    1. jasne za tyzden som si vsimol markiza jojka jojka plus dajto ten isty filmy na vsetkych kanalach 😀

  65. som sklamana tym ze clovek si zaplati a oni ho len tak zrusia a este k tomu v nedelu ked s tym nemoze nic urobiť

Komentáre už nie sú povolené.