Reklama

Slovinci zahájili testy DAB+

Začiatkom septembra bolo zahájené testovacie vysielanie digitálneho rozhlasu v Slovinsku. Aktuálne je spustený len jeden DAB+ vysielač Krvavec, ktorý šíri DAB+ multiplex R1 vo VHF pásme na kanáli 10D (215,072 MHz). V blízkej dobe by však mali pribudnúť aj vysielače Pohorje, Plešivec, Krim, Nanos, Trdinov Vrh a Tinjan.
Pokračovanie nižšie:


Testy digitálneho rozhlasu zo Slovinska môžu byť zaujímavé aj pre všetkých „lovcov“ signálov na Slovensku. Pri zlepšených prijímových podmienkach je totiž možné prijímať v niektorých častiach južného Slovenska signál z vysielača Pohorje. Digitálny rozhlas bude vysielať s maximálny výkonom ERP v nulovej rovine 5 kW, čo by mohlo postačovať aby signál doletel aj na naše územie.

DAB+ z vysielača Krvavec šíri aktuálne štyri rozhlasové stanice tamojšieho verejnoprávneho vysielateľa RTV Slovenia: Prvi Slo Radio, Val 202 Radio, Ars 3 Radio a Radio SI Int. Aktívna je aj jedna testovacia pozícia s názvom Service #5.

Vysielanie slovinského DAB+ multiplexu sa už podarilo naladiť aj jednému fanúšikovi v Chorvátsku, ktorý zverejnil už aj video na populárnom videoserveri.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. to redakcia: Je chvalihodne ze slovinci zahajili testy dab+ ale mna by skor zaujimalo kedy slovaci zahaja testy dab+ aj v inych mestach ako su BA, KE. NR.

    1. to Quido: „aj v inych mestach ako su BA, KE. NR.“ znamena napriklad Zilina , Trencin, Poprad , Lucenec, Stary Smokovec ……….

Komentáre už nie sú povolené.