Reklama

Miestny multiplex v Jaslovských Bohuniciach šíri päť programov, funguje len jeden

Terestriálny DVB-T multiplex v Jaslovských Bohuniciach šíri päť programov v štandardnom rozlíšení TV Noe, Šlágr TV, TV Osem, TV LUX a Západoslovenkú TV. Diváci však môžu sledovať iba slovenskú katolícku televíziu LUX. Na zvyšných programových pozíciách je iba čierna obrazovka, okrem TV Noe, kde je oznam o preladení programu na novú frekvenciu z družice Astra 3B (23,5°E). Informoval nás o tom jeden z našich čitateľov, ktorý má možnosť prijímať tento multiplex.
Pokračovanie nižšie:


Podľa platného povolenia je prevádzkovateľom DVB-T vysielača spoločnosť Crystal Trade. Miestny multiplex vysiela na 59. kanáli (778 MHz) s maximálnym výkonom 1 kW. Bez problémov tak pokrýva signálom nielen Jaslovské Bohunice ale aj blízke okolie.

Spomeňme, že operátor Crystal Trade prevádzkuje popri vysielači v Jaslovských Bohuniciach ešte aj druhý vysielač v Bratislave. Ten je umiestnený na vysielacej veži Kamzík a vysiela od decembra 2015 na 37. kanáli (predtým 55. kanál).

Zoznam vysielačov operátora Crystal Trade
Jaslovské Bohunice – 59. kanál (778 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: TV Noe, Šlágr TV, TV Osem, TV LUX a Západoslovenká TV
Prevádzkovateľ: Crystal Trade

Bratislava – Kamzík 37. kanál (602 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: TV Noe, Šlágr TV, TV Osem, TV LUX a Západoslovenkú TV
Prevádzkovateľ: Crystal Trade

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. tento rok fungoval vysielač v plnom obsadení maximálne tak 2 týždne v kuse, potom mesiac čakania na opravu a tak dookola

  2. V Prešove pre zmenu umrela v lokálnom MUX-e Avisu TV Zemplín, asi tak 2-3 dni dozadu, stále nejde – kontrolované pred 2 minútami. IN TV nejde vyše troch týždňov, ale tá podľa neoficiálnych informácií nadobro skrachovala. Snáď by stálo zato zistiť, čo je vo veci. V oboch prípadoch.

  3. Aha, takže nefunkčnú TV Zemplín má zrejme na svedomí výpadok vysielača Avisu v Michalovciach, ako píšete vedľa.

  4. Len pre upresnenie, cierna obrazovka je SlagrTV, ZsTV a TV8 nemaju ziadne audio/video streamy

  5. Čo sa týka Avisu akonáhle sa Michalovce rozbehnú bude TV Zemplín na svojich pozíciách funkčná.. ide len o výpadok.. INTV sa zatiaľ drží pozícia, lebo stále sa nevie čo bude..

    1. AVIS by mohol vyplnit a zatraktivnit svoje MUXy este stanicami CT D/art, CT24, Ocko.

  6. Prečo niekto neurobí poriadok s amatérom, ktorý sa skrýva pod názvom spoločnosť Crystal Trade. Miestny multiplex vysiela na 59. kanáli (778 MHz) v J. Bohuniciach fakt komplet len par krát do roka. Výpadky sú niekolko týždňové. Odobrať im licenciu ale najprv mastnú pokutu za nedodržanie prevádzkových podmienok.

  7. pre duri:

    Sťažnosti adresuj na Radu pre vysielanie a Regulačný úrad…

    1. Rada s tým nemá čo robiť.
      Regulačný úrad by ich mohol sankciovať max za nesprávne ONID (české 🙂 ) a TS-ID, ale to sa neudeje, pretože to by musel urobiť takmer všetkým vysielateľom okrem Towercomu.
      Je ale na zamyslenie, ako vyzerá práca RÚ v očiach obdobných úradov susedných krajín, kde sa dodržujú nielen ONID a TSID, ale aj pridelené N_ID a niekde dokonca aj pridelené SID.

    1. V Prešove má zas firma Obecné siete, s.r.o. už 2 roky pridelený DVB-T kanál 34 a nič, ani škrt za celý ten čas. RÚ o situácii vie. Zatiaľ sa nič nedeje.

    2. V Prešove a okolí idú na 34 kanále Poliaci MUX 3, nechápem ako prešla koordinácia…

    3. Na k34 je v PO len veľmi slabý signál z Krynice/Góry Jaworzyna a na východnom okraji ešte snáď z vysielača Gorlice/Maslana Góra (v blízkej Okružnej východne od PO je už vraj signál z Gorlic dobrý, zrejme kvôli väčšej nadmorskej výške obce a najmä tam už netieni pohorie Čergov). Vysielač firmy Obecné siete má schválený ERP 50W, takže Poliakov rušiť nemôže. Takže si myslím, že v koordinácii problém nebude.

    4. Ešte som zabudol na vysielače Szczawnica/Góra Przehyba a Rabka/Lubon Wielki, aj tie vysielajú na k34, ale ich signál je v PO ešte slabší – Lubon je ďaleko a Szczawnica má antény otočené na sever a na Slovensko vyžaruje minimálne.

Komentáre už nie sú povolené.