Reklama

AVIS vyradil z DAB+ rádio Europa2, testuje slideshow

Po niekoľkých dňoch od spustenia DAB+ vysielača Nitra – Zobor (Lanovka) upravil operátor AVIS ponuku multiplexu. Vyradená bola rozhlasová stanica Europa2. V digitálnom rozhlasovom multiplexe, ktorý vysiela na kanáli 11C (220,352 MHz), je tak šírených už iba šesť rozhlasových staníc Rádio_FM, Rádio Slovensko, Rádio Devín, Junior, Pyramída a Rádio Rocková Republika. Všetky vysielajú s dátovým tokom 112 kbps. Pripomíname, že vysielanie je len v testovacom režime, parametre ako aj ponuka multiplexu sa tak môžu meniť.
Pokračovanie nižšie:


Popri vyradeniu rádia Europa2 začal AVIS testovať aj doplnkové služby ako textové informácie a slideshow. Na rozhlasových prijímačoch tak môžu poslucháči vidieť okrem názvu rozhlasovej stanice textové informácie (napr. Počúvate rádio Rocková Republika v DAB+) ako aj obrázky (logá staníc). Pre zobrazenie obrázkov je samozrejme potrebný DAB+ prijímač s podporou tejto funkcie. V čase písania tejto správy boli textové informácie ako aj slideshow dostupné u všetkých šírených rozhlasových staniciach.

Kanál: 11C (220,352 MHz)
Rádio Pyramída, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rádio Devín, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rádio Junior, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rocková Republika, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rádio FM, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rádio Slovensko, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno

Vysielacia anténa je umiestnená na vrchu Zobor, konkrétne na Lanovke, a nasmerovaná na Bratislavu. Na základe platného povolenia môže byť maximálny výkon vysielača 5 kW. Jeho platnosť je do konca roka 2016.

avisDAB_slideshow_RR
Slideshow na rádiu Rocková Republika

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Po spustení 11C mi odrovnalo rakušanov na 11D. Dá sa s tým niečo robiť?

  2. Podľa mňa to bol zámer, sú to blízke frekvencie…

Komentáre už nie sú povolené.