Reklama

Skylink pridal do zoznamu FastScan prvé programy v Ultra HD kvalite

Satelitný operátor Skylink zaradil do zoznamu FastScan, trojicu nekódovaných (FTA) programov PEARL TV UHD, Insight UHD a Fashion 4K v Ultra HD kvalite, ktoré vysielajú zo satelitnej pozície Astra 19,2°E. Vo svojich prijímačoch ich tak môžu nájsť všetci majitelia Skylink Ready boxov so zapnutou funkciou automatického ladenia. Sledovať ich však nemôžu, keďže zatiaľ na našom trhu nie je dostupný Skylink Ready prijímač s podporou tohto nového štandardu. Objaví sa takýto box v predaji v blízkej dobe?
Pokračovanie nižšie:


Zatiaľ žiadny takýto box nie je. Záujemcovia o príjem 4K vo veľkej miere využívajú televízory so satelitným tunerom. Ale počítam, že cca do roka sa začnú objavovať aj Skylink Ready prijímače s čipom 4K,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group.

Skylink tak s pridaním programov v Ultra HD kvalite do zoznamu FastScan vychádza v ústrety všetkým zákazníkom, ktorí vlastnia už najnovšie 4K televízory so zabudovaným satelitným tunerom a podporou funkcie FastScan. Tí už nemusia stanice ladiť manuálne. Jednoducho ich nájdu v zozname po aktualizácii na pozíciach 555, 556 a 557. Nutnosťou pre sledovanie je samozrejme potrebný aj príjem z orbitálnej pozície Astra 19,2°E.

Okrem televízorov 4K sa predávajú u nás už aj dva satelitné 4K prijímače, VU+ SOLO 4K a Technisat 4K. Prvý z nich sme mali možnosť otestovať. Naše skúsenosti si môžete prečítať v tomto teste.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

Komentáre už nie sú povolené.