Reklama

V Maďarsku končí satelitná platforma AustriaSat Magyarország, ktorú prevádzkuje vlastník Skylinku

U našich južných susedov ukončí poskytovať svoje služby k 30. aprílu 2016 satelitná platforma AustriaSat Magyarország, ktorú prevádzkuje luxemburská spoločnosť M7 Group. Informuje o tom oznam na oficiálnych webových stránkach.

Súčasným predplatiteľom AustriaSat Magyarország odporúča operátor prechod ku satelitnej platforme UPC Direct.
Pokračovanie nižšie:


Dôvody pre ktoré ukončuje poskytovať svoje služby AustriaSat Magyarország na webe nezverejňuje, preto sme sa snažili získať vyjadrenie priamo od M7 Group.

Po dvoch rokoch sa nám nepodarilo vytvoriť dostatočne veľkú zákaznícku bázu pre financovanie nákladnej satelitnej distribúcie a programových poplatkov,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group.

V Maďarsku pôsobia už dlhšiu dobu tri satelitné platformy DIGI TV, UPC Direct a T-Home. AustriaSat Magyarország bola najmladšou satelitnou platformou, ktorá oficiálne odštartovala v marci 2014. Platforma vznikla z pôvodných služieb Hello HD a Olcsó TV, ktoré M7 Group kúpila.

Austriasat Magyarország využíva kapacitu na družici Eutelsat 9A (9°E). V ponuke platformy boli tri základné balíčky Start, Optimal a Maximal v cenách od 1 790 HUF (5,73 €) za balíček Start, 3 990 HUF (12,77 €) za Optimal a 6 490 (20,77 €) HUF za balíček Maximal. Všetky programy operátora boli kódovacie systémami Conax a Irdeto.

Spoločnosť M7 Group prevádzkuje ešte satelitné platformy na Slovensku a v Českej republike (Skylink a CS Link), Rakúsku (AustriaSat), Holandsku (Canal Digitaal) a Belgicku (TV Vlaanderen a TéléSAT).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nenazravost tychto darmozracov nepozna uz hranice,bodaj by skrachovali vsade

Komentáre už nie sú povolené.