Reklama

V Česku získalo licenciu päť nových televíznych kanálov, dva z nich môžu vysielať aj na Slovensku

U našich západných susedov môže spustiť svoje vysielanie päť nových televíznych kanálov. Tamojší mediálny regulátor, Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie (RRTV), udelil licenciu pre dva nové celoplošné kanály s názvom Festival a Nova International ako aj tri regionálne stanice V1, rtm plus a TVML. Prvé dva menované môžu vysielať aj na Slovensku.
Pokračovanie nižšie:


Mediálna spoločnosť Film Europe, ktorá prevádzkuje už rovnomenný filmový kanál, môže spustiť nový televízny program pod názvom Festival. Ten sa má zamerať na festivalovú a filmovú televíznu kinematografiu všetkých žánrov. Vysielať má šesť hodín denne od 22:00 do 4:00 v českom jazyku. Licencia je platná na 12 rokov a platí na vysielanie prostredníctvom družice.

Ďalší televízny kanál môže spustiť aj spoločnosť CET 21, prevádzkovateľ televíznych kanálov Nova, a to konkrétne pod názvom Nova International. Nový kanál sa má na základe licencie vo vysielaní zamerať na dramatickú tvorbu, zábavné programy, spravodajstvo a publicistiku. Vysielať môže 24 hodín denne.

TIP: Nova spustí na Slovensku novú medzinárodnú stanicu NOVA International

V1 má byť česká regionálna televízia informačno-zábavného charakteru s časovým rozsahom 24 hodín denne. Vysielať môže na Hradecku a Pardubicku.

Rtm plus sa chce zamerať na Liberecký kraj. Divákom prinesie 24 hodín denne spravodajské a publicistické programy.

Posledným televíznym kanálom, ktorý získal vysielaciu licenciu je TVML. Jedná sa o regionálny kanál, ktorý chce prinášať informácie divákom v meste Mariánské Lázně a jeho okolí.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Slovenske Dvbt potrebuje zaradit stanicu tohto typu do niektoreho Muxu. Predpokladam ze nas Towercom uz iste rokuje… kedze technicke prekazky ktore boli su vyriesene.Ocakavam ze sa objavi v Plustelke.

  2. Do Muxov AVISu je treba taktiež aspoň ešte jednú celoplošku , aby boli naplnené a rentabilné, zároveň by posílnili záujem o miestne MUXy.

Komentáre už nie sú povolené.