Reklama

MTV prechádza na širokouhlý formát 16:9, od 1. marca

Hudobný kanál MTV, ktorý v súčastnosti vysiela ešte stále vo formáte 4:3 prejde v priebehu prvého marcového dňa na vysielanie v širokouhlom formáte 16:9. K prechodu dôjde 1. marca 2016 medzi jedenástou hodinou a poludním, informovala dnes o tom spoločnosť AXOCOM, ktorá distribučne zastupuje na našom ako aj českom trhu Viacom International Media Networks.
Pokračovanie nižšie:


K rovnakej zmene už skôr pristúpili kanály MTV Dance, MTV Rocks, MTV Live HD a MTV Hits, ktoré spolu s pôvodnou stanicou MTV tvoria rodinu najpopulárnejších hudobných kanálov na svete.

MTV patrí k hlavným priekopníkom nových trendov v televíznej brandži, o ktorých pojednával napríklad vlaňajší obsiahly prieskum Viacomu medzi mladou generáciou televíznych divákov. Vyplynulo z neho napríklad, že užívatelia dnes oproti minulosti používajú na sledovanie televízie až šesť rôznych typov zariadení, alebo že aj napriek dynamický rozvoj internetových zdrojov chcú tri štvrtiny detí stále sledovať premiéry svojich obľúbených programov na televíznej obrazovke.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Už zopár rokov mám MTV live HD a tá v 16:9 je, takže keď sa chce nie je v ničom problém…

Komentáre už nie sú povolené.