Reklama

Skylink ukončí šírenie siedmych programov na pôvodných frekvenciách, zákazníci musia prelaďovať

Satelitný operátor Skylink má v pláne vo štvrtok 17. septembra 2015 vypnúť až sedem televíznych programov na pôvodných frekvenciách na družici Astra 3B (23,5°E). Jedná sa o programy RELAX a REBEL (nekódované programy), Eurosport, CS Mini, CS Film, HOROR FILM a ducktv (všetky základné balíčky Skylink).

Popri zmene technických parametrov prejdu tiež všetky programy, okrem Eurosportu ktorý bude nahradený už HD verziou, na novší kompresný formát SD/MPEG-4. Pre ich ďalší príjem bude preto potrebný satelitný HD prijímač. Zákazníci, ktorí HD prijímač ešte nemajú, tieto programy už ďalej nebudú môcť sledovať.
Pokračovanie nižšie:


Tí, ktorí nevlastnia Skylink Ready prijímač, prípadne nevyužívajú funkciu FastScan, si musia naladiť tieto programy na svojom satelitnom prijímači podľa nižšie uvedených parametrov.

Majitelia satelitného prijímača Skylink Ready s funkciou FastScan sa s prelaďovaním nemusia vôbec zaoberať – naladenie nových programov a všetky zmeny parametrov vysielania sa na takomto prijímači vykonajú vždy automaticky. Ak by sa tak nestalo, je potrebné vypnúť a zapnúť box.

Nové technické parametre pre príjem RELAX, REBEL, CS Mini, CS Film, HOROR FILM a ducktv:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 797 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Technické parametre pre príjem programu Eurosport HD:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 109 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Áno

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tak tak, vypnuté, všimol som si to včera večer, teraz tam bude najmenej 2 týždne oznam.

Komentáre už nie sú povolené.