Reklama

Na satelite Astra 3B opäť prestala vysielať česká Active TV

Po niekoľkých týždňoch opäť nevysiela český televízny kanál Active TV prostredníctvom satelitu Astra 3B (23,5°E). Stanicu, ktorá vo svojom vysielaní prináša prevažne programy so zameraním na veštenie a interaktívne kvízy, tak opäť nemôžu prijímať zákazníci satelitnej platformy Skylink. Tento rok sa jedná v poradí už o tretie prerušenie satelitnej distribúcie.
Pokračovanie nižšie:


Active TV vysiela však aj naďalej na území Česka cez štvrtý terestriálny celoplošný multiplex (MUX 4), ktorý pokrýva viac ako 95% obyvateľov krajiny. Prevádzkovateľom multiplexu je spoločnosť Digital Brodcasting. O tom či ešte program obnoví vysielanie prostredníctvom satelitu nie je známe.

Pripomeňme, že stanica vysielala posledne z transpondéra, ktorý pracuje v norme DVB-S2, preto bol pre príjem nutný satelitný HD prijímač aj keď program bol šírený v kompresnom formáte MPEG-2 s rozlíšením 704 x 576 px.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Vyborne. Este nech zrusia TV8, Reginu, Relax a ostatne vestecke, tarotove, numerologicke a ine ezotericke paskvily. Ludia su uz aj bez toho dost osprosteni.

Komentáre už nie sú povolené.