Reklama

Active TV ukončila satelitnú distribúciu, Skylink využije voľnú pozíciu na rozširovanie ponuky

Na satelite Astra 3B (23,5°E) už niekoľko dní, z kapacity satelitnej platformy Skylink, nevysiela český televízny kanál Active TV, ktorý vo svojom vysielaní prinášal prevažne programy so zameraním na veštenie a interaktívne kvízy. Vysielanie stanice bolo dostupné nekódovane (FTA) z frekvencii 11 895 MHz, program tak mohli sledovať diváci aj bez prístupovej karty.
Pokračovanie nižšie:

Samotná Active TV však po ukončení satelitnej distribúcie vysiela aj naďalej na území Česka prostredníctvom štvrtého terestriálneho celoplošného multiplexu (MUX 4), ktorý pokrýva viac ako 95% obyvateľov krajiny. Prevádzkovateľom multiplexu je spoločnosť Digital Brodcasting.

V utorok 7. apríla 2015 premenoval prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink programovú pozíciu po Active TV, na družici Astra 3B (23,5°E) na Novinka1. Platforma tak už zrejme s týmto programom ďalej nepočíta a voľnú kapacitu využije pre ďalšie rozširovanie svojej ponuky.

Technické parametre pre príjem Novinka1:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 895 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Kódovanie: nie
EPG: nie
Názov: Novinka1

V čase písania tejto správy nebolo k programovej pozícii s názvom Novinka1 pripojené žiadne video a audio. Niektoré satelitné prijímače preto nemusia tento program ani naladiť.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nebude nič…
    Programová pozice Active TV zůstane na platformě Skylink zřejmě v nejbližší době neobsazena. Provozovatel česko-slovenské satelitní služby ještě pro ni nemá žádné využití.

  2. Keby tam nic neplanovali nenechali by tam praznu poziciu. Na rovnakej frekvencii vysiela barrandov takze ja si tiez myslim ze to bude kino barrandov.

  3. Prečitaj si na parabole celý článok a pochopiš prečo a o čom pišem.

  4. Nech ju ponúknu regionálkam , aby sa spojili , podobne ako bol Patriot , no nie za 15 000 Euro mesačne , ale za rozumnú cenu . LOToS , čo je profesné združenie lokálok a regionálok by to bral hneď.
    Podobne funguje v Čechách regionálni televize.

  5. Regionalky na satelit nemaju. Casi kedy sme sa mohli sledovat Patriot, Nitricka, Central su davno prec. Bohuzial. Ale je tu este Smart TV box od Antiku, tak ich je hojne.

Komentáre už nie sú povolené.