Reklama

Skylink a freeSAT pridali slovenskú audio stopu k programu Sport2 HD

Satelitní operátori Skylink a freeSAT pridali slovenskú audio stopu k programu Sport2 HD. Vďaka tomu budú môcť sledovať zákazníci oboch operátorov prenosy z Formuly 1 nielen v českom, ale aj v slovenskom jazyku, keďže na výber budu dve audio stopy (česká a slovenská). Ak si teda divák vyberie slovenskú audio stopu, bude pozerať prenosy z F1 v slovenskom, ak českú, tak v českom jazyku.

O komentár pretekov F1 v českom jazyku na programoch Sport TV sa postará Tomáš Richtr a so slovenským komentárom príde Štefan Eisele. Súčasťou komentátorského tímu F1 je aj Ondřej Voršilka, on-site reportér, ktorý prinesie tie najhorúcejšie novinky priamo z miesta diania pretekov.
Pokračovanie nižšie:


Piatkový tréning a sobotnú kvalifikáciu pre prvú Veľkú cenu v austrálskom Melbourne budú môcť vidieť športoví fanúšikovia na stanici Sport1 / Sport1 HD, nedeľné preteky potom na Sport2 / Sport2 HD. Diváci sa dočkajú aj opakovania pretekov a to hneď dvakrát. Prvýkrát už od 13:00 a druhýkrát o 18:00 ten istý deň na Sport2 / Sport2 HD.

V čase písania tejto správy bola slovenská audio stopa pripojená pre zákazníkov satelitnej platformy Skylink len k programu Sport 2 HD. Predplatitelia konkurenčného freeSATu majú aktívnu slovenskú audio stopu ako na programoch Sport 1 a Sport 2 v štandardnom rozlíšení, tak aj na programe Sport 2 HD.

Technické parametre pre príjem Sport 2 HD (Skylink):
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 797 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Sport 2 HD
Probider: Skylink
EPG: Áno
Audio: CZ, SK

Technické parametre pre príjem Sport 2 HD (freeSAT):
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 034 MHz
Polarizácia: Vertikálna
SR: 30000
FEC: 3/4
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: UPC Direct
Kódovanie: áno
EPG: áno
Audio: CZ, SK

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Naozaj revolučná vec, slovenská a česká stopa oddelene, smiešne. Mňa ten celý cirkus okolo F1 necháva úplne chladným, nakoľko veľké a slávne dni Formuly sú už dávno preč. Ešte v 90. rokoch a na začiatku nového tisícročia som sedel od voľných tréningov až po dozvuky pretekov ako priklincovaný pred telkou, ale to bolo o úplne inom vtedy. Senna, Schumacher, Hakkinen, Villeneuve, Hill, Coulthard, Irvine… Tá éra je dávno preč, dnes to je len o celebritách a o peniazoch, nie o závode veľkých osobností. Niet divu, že tá globálna sledovanosť dosahuje stále nižšie hodnoty, záujem je čoraz menší a Bernie Ecclestone si už roky škrabe hlavu, ako ďalej. Pre mňa je F1 už roky uzavretou záležitosťou. Škoda toho.

  2. No veď už ani do krčmy chlapov F1 nepritiahne….časy keď sa pýtali či budeme dávať formulu sú už dávno preč a bolo im šuma fuk či hd alebo nehd…

  3. Ak mam magio od t-com mozem si prepat aj na slovensku stopu?

  4. Satelit alebo IPTV? Myslím, že slovenské audio bolo pridané tu aj tam.

Komentáre už nie sú povolené.