Reklama

ORF chce vysielať nekódovane aj v DVB-T2

Rakúsky verejnoprávny vysielateľ ORF chce šíriť svoje dva televízne programy ORF eins a ORF II nekódovane aj prostredníctvom DVB-T2 vysielačov. Podľa portálu Digitalfernsehen.de to uviedol generálny riaditeľ verejnoprávneho média Alexander Wrabetz. Zmenu musí však ešte schváliť tamojší telekomunikačný regulátor KommAustria.
Pokračovanie nižšie:


Programy vo vysokom rozlíšení ORF eins HD a ORF II HD, ktoré sú šírene prostredníctvom terestriálnych DVB-T2 vysielačov po celom Rakúsku, vysielajú od spustenia platformy Simpli TV (15. apríla 2013) kódovane systémom Irdeto. Pre ich príjem je teda nutné vlastniť jedno z prijímacích zariadení (CAM modul či prijímač), ktoré je potrebné navyše aj zaregistrovať.

Kódované vysielanie verejnoprávnych programov ORF v DVB-T2 multiplexoch vyvolalo veľkú kritiku nielen u rakúskych divákov, keďže po ukončení vysielania v norme DVB-T by si všetci museli kupovať zariadenie pre príjem Simpli TV.

Podľa najnovších plánov by tak mali byť oba kanály ORF šírené nekódovane aj prostredníctvom DVB-T2 vysielačov a to minimálne v SD kvalite.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Konecne aj dobra sprava sice od susedov takze kto ma Settopbox Plustelku a je v dosahu ich vysielacov bude ORF 1 a ORF 2 sledovat dalej.

  2. Teraz chytám ORF na k. 24, DVB-T z Kahlenbergu. Neviete, v ktorom multiplexe DVB-T2 budú spomínané free SD verzie? A čo bude na k. 24 a k. 34 po vypnutí DVB-T?

  3. Vysielače z ktorých je možné zachytiť DVB-T2 signál na našom území:

    WIEN-KAHLENBERG (80kW, pol. H.) – MUX D na 36. kanáli, MUX E na 53. kanáli a MUX F na 60. kanáli.

    MATTERSBURG-HEUBERG (25kW, pol. V.) – MUX D na 36. kanáli, MUX E na 60. kanáli a MUX F na 53. kanáli.

  4. Takže mám smolu? K 36. a k. 53. je v Piešťanoch rušený Pradědom.

  5. Byvale kanali Dvbt budu preklopene do T2 a tym sa bude menit aj zlozenie muxov takze este nic nie je stratene treba vyckat

Komentáre už nie sú povolené.