Reklama

Skylink pripravuje v januári prelaďovanie, dnes zverejnil podrobnosti

Luxemburská spoločnosť M7 Group, ktorá prevádzkuje satelitnú platformu Skylink, pripravila na január 2015 prelaďovanie niekoľkých programov ako aj zmeny technických parametrov svojich dvoch transpondérov na satelite Astra 3B (23,5°E). K zmenám dôjde podľa plánov v noci na 13. januára 2015.

Zákazníkom, ktorí majú prijímače s certifikátom Skylink Ready, sa programy z nových technických parametrov naladia automaticky. Majitelia prijímačov bez certifikátu si budú musieť naladiť programy podľa nižšie uvedených parametrov.
Pokračovanie nižšie:


Prvou už avizovanou zmenou je presun programov Českej televízie vo vysokom rozlíšení (CT1 HD, CT sport HD) na novú frekvenciu 12 363 Mhz a pridanie nového programu CT2 HD. Programy je možné naladiť z tejto frekvencie už od 16. decembra 2014.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Druhou plánovanou zmenou bude upráva satelitného transpondéra s frekvenciou 11 914 MHz, ktorý prejde v noci na 13. januára 2015 z DVB-S/QPSK na DVB-S2/8PSK, čo bude znamenať, že pre ďalší príjem programov z tohto transpondéra už bude potrebný satelitný HD prijímač. Zákazníci s SD satelitným prijímačom po zmene už tento transpondér nenaladia. Po zmene parametrov budú z tejto frekvencie dostupné zákazníkom Skylinku programy Hustler HD CZ, Fine Living CZ, Food Network CZ a Travel Channel HD CE.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 914 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6 (2/3)
SR: 27500 (29 900)
Norma: DVB-S (DVB-S2)
Modulácia: QPSK (8PSK)

Červenou farbou sú označené parametre od 13. januára 2015.

V prípade transpondéra s frekvenciou 11 797 MHz dôjde k zmene parametrov FEC a SR. Po zmene budú z tohto transpondéra vysielať programy FilmBox HD, Sport2 HD, Golf Channel, TV Paprika, FilmBox Family, FilmBox Premium, Retro Music TV, Nickelodeon CZ, Sport5, Discovery Showcase HD, Viasat HD, Film+ CZ, Discovery CZ, Disney CZ a FilmBox Plus.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 797 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6 (3/4)
SR: 27500 (29 500)
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Červenou farbou sú označené parametre od 13. januára 2015.

Z frekvencie 12 070 MHz bude po novom dostupný program Eurosport s štandardnom rozlíšení. Z tohto transpondéra tak budú dostupné programy Nova, Prima Love, Prima ZOOM, Prima COOL, TV Regina, TELKA, SMÍCHOV, Minimax, Leo TV, CS mini/CS Film, HOROR FILM, KINO SVĚT a Eurosport CZ.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 070 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK

Transpondér 12 207 MHz opustia maďarské programy, ktoré bude Skylink ponúkať zákazníkom po novom z družice Eutelsat 9A (9°E). Viac informácií sme Vám už priniesli v predchádzajúcej správe. Z frekvencie 12 207 MHz tak budú zákazníkom Skylinku dostupné programy NG Wild HD CZ, Nat Geo HD CZ, Universal Channel, brava hd, iConcerts, MTV Europe CZ, Sport1, Fishing and Hunting, HBO 2, Kino CS, Doku CS, Muzika CS, Spektrum HD, HBO HD a HBO Comedy.

Technické parametre pre príjem:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 207 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Pripomeňme, že od 2. decembra 2014 môžu zákazníci satelitnej platformy Skylink naladiť nové programy Nova HD, Nova Cinema HD, Fanda HD, Nova Sport HD, Prima HD, Prima COOL HD, DAJTO HD, JOJ HD, JOJ Plus HD a RiK.

Technické parametre pre príjem nových programov:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 876 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Po vyššie uvedených zmenách zákazníci so satelitným SD prijímačom už nebudú mať ďalej prístup k programom Film+, Discovery, Disney a FilmBox Plus, keďže po zmene budú vysielať tieto programy v kompresnom formáte MPEG-4. Pre ich príjem tak bude potrebný satelitný HD prijímač.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Skylink redy sa naladia automaticky? Sused ho ma a nove HD programy mu posledne naladilo no s hlaskou ziadny signal. Musel som mu ich vyhladat manualne a potom vsetko OK. Chodte do riti s takymi Skylink srotmi.

  2. Jaky to bol box? Ja som riesil Topfield 3000 kde nesli JOJ HD a Dajto HD. Tomu nepomahali ale ani tovarenske iba manualne editovat parametre.

  3. mne nejde naladiť ct2 a waw, je to na tv Lg561v so zabudovaným satelitným tunerom,skúšal som aj manuálne,nevie niekto prečo?

  4. Myslis tento LG 42LB561V? To je modelova rada 2014 ak dobre pozeram. Nemas tam nahodou FastScan. Automaticke ladenie Skylink/CS Link? Skusal si aj manualne podla frekvencie?

    frekvencie najtes tu: http://www.satelitnatv.sk/skylink-programy-frekvencie-parametre/

  5. Sme majiteľmi viacerých kariet a nie sme spokojní.Stále treba niečo sledovať aby sme na niečo nezabudli,samé servisné poplatky,ktoré sa neustále upravujú smerom nahor.Stále nejaká nová udalosť,stále treba niečo nastavovať,upravovať.Už dlhšiu dobu uvažujeme o zmene.Na začiatku to bolo fajn,ale teraz je to normálne problematické.Susedovci majú iných operátorov a sú spokojní.Tieto neustále zmeny nás zaťažujú.

  6. ale ved ked platis iba servisny nemusis preladovat 🙂

  7. Kde si mozeme naladit ten novy detsky program,prosim vie my niekto poradit? alebo ked si platim servisny poplatok tak sa to naladi same?Dakujem…

    1. @Maria
      http://www.satelitnatv.sk/2014/12/detsky-kanal-rik-spustil-testovacie-vysielanie-na-satelite-astra-3b-pozrite-si-promo-video/

  8. ale pozor rik nebude za SP ale od balíka mini takže kdo platí iba balík digitál mu nepôjde

  9. ahojky no musím reagovat mal so digi obraz pod psa to sa nedalo ani pozerat teraz ponukaju digi hd poplatok naviac o 1.5 e na 2 prístroje 3
    e tak nak sa tu nestažuje kaýdý že zvyšujú poplatky všetko ide hore u sky link jedna výhoda kvalitný obraz naldíš 19.2 a 23.5 zaplatím si servisnýpoplatok a ked chcem niečo na viac pozerat su balíky ale je stale možnost zaplatíš pozeraš nadštardantné kanaly nezaplatíš maš digital ja som spokojný obraz OK je pravda treba kúpit kvalitný prístroj je to investýcia ale nebanujem všetko dobré v Novom roku 2015 ponican.

  10. Kazdemu vyhovuje nieco ine. Tych co zaujima futbal maju DIGI ti co chcu HDcka si daju Skylink.

  11. Ja rozmyslam ze prejdem zo starej na novu digi koli obrazu alebo rovno na skylink. Caste zmeny ma vsak odrazaju.

Komentáre už nie sú povolené.