Reklama

Vlastník Skylinku zmení technické parametre jedného transpondéra na satelite Astra 3B (23,5°E)

Začiatkom decembra zmení luxemburská spoločnosť M7 Group technické parametre svojho satelitného transpondéra s frekvenciou 11 914 MHz na družici Astra 3B (23,5°E). Keďže sa jedná o transpondér z ktorého prijímajú programy aj zákazníci satelitnej platformy Skylink na Slovensku a v Česku, zmena sa tak dotkne aj ich. Oficiálne však platforma Skylink ešte o tom neinformovala, malo by sa tak stať podľa našich informácií v najbližších dňoch.
Pokračovanie nižšie:

Podľa už zverejnených informácií prejde transpondér s frekvenciou 11 914 MHz z DVB-S/QPSK na DVB-S2/8PSK, čo bude znamenať, že pre ďalší príjem programov z tohto transpondéra už bude potrebný satelitný HD prijímač. Zákazníci s SD satelitným prijímačom po zmene už tento transpondér nenaladia.

Aké programy z frekvencie 11 914 MHz aktuálne vysielajú?
Hustler HD, Comedy Central, Discovery Channel, Disney Channel, Eurosport, Fine Living, Food Network, Film+, Omroep Brabant TV, Omroep Zeeland, Omrop Frysland,TV Drenthe, TV Gelderland, TV Noord, TV Oost, TV West.

Modrou farbou označené programy sú dostupné z tejto frekvencie pre zákazníkov satelitnej platformy Skylink.

Pripomeňme, že Eurosport v štandardnom rozlíšení presunie M7 Group na novu frekvenciu 12 070 MHz. Okrem toho dôjde v blízkej dobe aj k odpojeniu maďarských programov zo satelitu Astra 3B (23,5°E), tie bude M7 Group poskytovať svojim zákazníkom zo satelitu Eutelsat 9A (9°E). Viac na túto tému si môžete prečítať v našej predchádzajúcej správe.

Budúce technické parametre transpondéra 11 914 MHz:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 914 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Modulácia: 8PSK
Norma: DVB-S2
Provider: M7 Group

Mohlo by vás ešte zaujímať