Reklama

Inaugurácia prezidenta SR Andreja Kisku vo vysielaní RTVS

RTVS bude pri prvých krokoch nového prezidenta SR. Slovensko bude mať od nedele novú hlavu štátu. Verejnoprávna RTVS prinesie priamy prenos z inaugurácie prezidenta SR Andreja Kisku.

Živé vysielanie zo slávnostnej inaugurácie sa začne o 11.00 na Jednotke a v Rádiu Slovensko. Priamym prenosom budú divákov a poslucháčov sprevádzať moderátori Martin Strižinec a Juraj Jedinák. Diskusiu otvoria spolu s hosťom Mariánom Leškom a v štúdiu pri bratislavskej Redute privítajú aj ďalšie osobnosti, ktoré sa zúčastnia inauguračného aktu. Rozhlasové aj televízne vysielanie bude pokračovať prenosom zo slávnostnej schôdze NR SR, kde zvolený prezident Andrej Kiska zloží sľub. Kamery RTVS budú ďalej sledovať vojenskú prehliadku, ale aj celú cestu nového prezidenta centrom Bratislavy. Doplnkom budú rozhovory s občanmi v uliciach, ale aj špeciálne hudobné vystúpenie v podaní mužskej speváckej skupiny folklórneho súboru Šumiačan zo Šumiaca, ktoré špeciálne pre túto príležitosť RTVS nakrútila na Kráľovej holi.
Pokračovanie nižšie:

RTVS prinesie aj prvý rozhovor s Andrejom Kiskom, po zložení prezidentského sľubu, počas jeho presunu do Dómu sv. Martina.

Na Jednotke a vo vysielaní Rádia Slovensko bude nasledovať priamy prenos zo slávnostnej ekumenickej bohoslužby Te Deum.

„Inaugurácia prezidenta je najvýznamnejšou celospoločenskou udalosťou v tomto roku, preto z nej RTVS odvysiela jeden zo svojich najväčších priamych prenosov, a to nielen v televíznom, ale aj v rozhlasovom vysielaní. RTVS dlhodobo vysiela prenosy z podobných udalostí štátneho a celospoločenského významu, akými nepochybne sú napríklad odovzdávanie štátnych vyznamnaní či správa prezidenta SR o stave republiky,“ povedal Lukáš Diko, riaditeľ Sekcie spravodajstva, športu a publicistiky RTVS.

Odovzdávanie Prezidentského paláca, obed s hosťami nového prezidenta, položenie kvetov k pomníkom na Devíne, ako aj informácie zo slávnostnej recepcie na Bratislavskom hrade bude RTVS pokrývať spravodajsky počas celého dňa a čerstvé informácie priblíži v spravodajstve Rádia Slovensko a v Správach RTVS na Jednotke.

Program inaugurácie prezidenta SR Andreja Kisku v nadväznosti na vysielanie RTVS:

15. júna 2014 – nedeľa

11.00: Inaugurácia prezidenta SR-štúdio: priamy prenos Rádio Slovensko, Jednotka

11.45: (budova Slovenskej filharmónie):Slávnostná schôdza Národnej rady SR, zloženie sľubu predpísaného Ústavou SR zvoleným prezidentom Andrejom Kiskom, inauguračný prejav prezidenta SR: priamy prenos Rádio Slovensko, Jednotka

12.35: Prehliadka jednotiek Ozbrojených síl SR: priamy prenos Jednotka

12.45: Presun prezidenta SR: priamy prenos Jednotka

13.30: (Katedrála Sv. Martina): Ekumenická pobožnosť Te Deum: priamy prenos Rádio Slovensko, Jednotka.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Gratulujem pánovi Prezidentovi Kiskovi, dúfam že bude dobrým prezidentom nás všetkých občanov Slovenska.

  2. S rozhodnutím nepozvať ex súhlasí aj protokolistka. Je presvedčená, že figurovať by mala Kiskova súčasná oficiálna manželka Martina a jeho ex by na zozname medzi pozvanými určite byť nemala. „Z hľadiska protokolu, ktorý platí pre štátnikov, diplomatov a politikov, je to absolútne nevhodné. Samozrejme, je to však o tom, ako sa on rozhodne,“ uviedla.
    Kiskovi zároveň vyčíta prílišnú angažovanosť jeho bývalej manželky v jeho predvolebnej kampani, keď preňho zbierala podpisy a otvorene ho podporovala. „Bolo trošku divné, že táto dáma sa veľmi podieľala a angažovala na jeho predvolebnej kampani. Podľa protokolu by to tak nemalo byť. Keď už, tak veľmi potichu“ dodáva protokolistka.
    Zaujímavé vzťahy, skoro mormónske.
    No a prezident sa píše len malý písmenom, nie je mocnár ani božstvo.

Komentáre už nie sú povolené.