Reklama

DVB-T využíva tretina Slovákov

Televízny signál prostredníctvom DVB-T prijíma vo svojej domácnosti takmer 30 % populácie Slovenska vo veku od 15 do 79 rokov a 3 % v rekreačnom objekte ako napr. chata či chalupa. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti GfK realizovaného na vzorke 1.000 respondentov.

Celkovo 16 % populácie býva v domácnosti, kde prijímajú DVB-T a už neplatia pravidelne za televízne služby okrem koncesionárskych poplatkov. Ostatní, ktorí prijímajú DVB-T platia za televízne služby v priemere 10,3 € mesačne za domácnosť (okrem koncesionárskych poplatkov).
Pokračovanie nižšie:

DVB-T príjem v domácnosti je využívaný predovšetkým v menších a stredne väčších mestách, v mestách 20-50 tis. obyvateľov je to až 39 % a v mestách 50-100 tis. obyvateľov je to 38 % populácie SR. Z regionálneho pohľadu – v banskobystrickom a prešovskom kraji prijíma televízny signál aj cez terestriálnu anténu takmer 40 % obyvateľov. Samozrejme, časť populácie SR prijíma televízny signál v domácnosti okrem cez DVB-T zároveň aj inými spravidla platenými formami príjmu televízneho signálu.

Pri výbere poskytovateľa TV signálu v domácnosti, nižšiu cenu za televízne služby na úkor počtu televíznych kanálov preferuje 57,4 % populácie.

Znalosť značky Voľná telka dosahuje 20,1 % a znalosť Plustelky 26,7 %.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Keby bolo pokrytie MUX1 a MUX4 take ako VP MUX tak by to percento bolo daleko vyssie.Nech sa potom necuduju ze tak malo ludi to vyuziva ked k nim nedojde signal.

  2. Na Zemplíne pribudol MUX Michalovce , K:48 , signál je až v Užhorode a taktiež na maďaroch.

  3. Mali by zvýšiť pokrytie 1. a 4. MUXu, aspoň na úroveň komerčného MUXu…

Komentáre už nie sú povolené.