Reklama

Čínsky výrobca Changhong predstavil 105 palcový zakrivený 5k televízor

Čínsky výrobca spotrebnej elektroniky Changhong predstavil na nedávnom 115. Kantonskom veľtrhu niekoľko produktových noviniek. Veľkú pozornosť upútala doteraz najväčšia zakrivená TV na svete, s ktorou Changhong vstupuje do éry 5k s typovým označením 105Q1C. Uhlopriečka o veľkosti 105 palcov (2,7 metra) z neho robí doteraz najväčší zakrivený televízor na trhu. 5K Ultra HD displej má rozlíšenie 5120 x 2160 pixelov a frekvenciu 240 Hz, ktorá zaručuje plynulý obraz.
Pokračovanie nižšie:

Okrem UHD rozlíšenia televízor zaujme tiež širokouhlou obrazovkou vo formáte 21:9. V porovnaní s inými televízormi má 105 palcová obrazovka vyššie rozlíšenie a tiež vďaka svojmu zakriveniu je ideálny pre sledovanie filmov. Obraz vyniká vykreslením farieb, dôrazom na detaily a dokonalým podaním reality. Výsledkom je absolútne čistý a ničím nerušený obraz.

Novinka od Changhongu ponúka okrem špičkového obrazu aj množstvo Smart funkcií. Jadrom televízora je operačný systém Android 4.2. Čínski inžinieri poňali trendovo tiež ovládanie televízora, o ktoré sa namiesto klasického ovládača postará aplikácia v smartfóne. Na vlne zásad chytrej domácnosti, ktoré Changhong propaguje, by zariadenia mali byť úzko prepojené a synchronizované. Divák si tak bude môcť TV vysielanie rovnako ako aj iný obsah nerušene zhliadnuť ako na televízii, tak na svojom smartfóne či tablete.

5k_uhd
Changhong 105Q1C

Mohlo by vás ešte zaujímať