Reklama

V Nitre budú dva lokálne multiplexy

Obyvatelia Nitry a okolia budú môcť prijímať dva lokálne DVB-T multiplexy. V poradí druhému lokálnemu multiplexu dnes udelil Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (regulačný úrad – RÚ) povolenie na používanie 52. kanála. Multiplex bude mať názov CETV a držiteľom povolenia je spoločnosť 2M media. Povolenie nadobudlo právoplatnosť 24. februára a je platné do 31. decembra 2020.

Vysielač lokálneho multiplexu CETV bude umiestnený na Klokočine vo výške 220 m.n.m. a výška stredu anténneho systému bude 30 m.
Pokračovanie nižšie:

Základné parametre vysielania podľa platného povolenia: systém zdrojového kódovania MPEG-2, počet nosných 8k, modulácia 16-QAM, vertikálna polarizácia, výkon ERP 1 000 W. Programová ponuka multiplexu zatiaľ nie je známa.

Vysielanie multiplexu na 52. kanáli určite nepoteší divákov, ktorí prijímajú v okolí Nitry rakúsky multiplex z vysielača Mattersburg – Heuberg práve na tomto kanáli a tiež vo vertikálnej polarizácii.

V Nitre aktuálne vysiela na 54. kanáli z Klokočiny už lokálny multiplex spoločnosti AVIS, ktorý šíri päť programov v kompresnom formáte MPEG-2: nitrička.tv, TV Central, Šláger TV, TV NOE a Krea TV.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To budú dobré rušičky K52 Levice V K52 Nitra V K52 Austria – Mattersburg – Heuberg. Eštie niečo na K52 vytknúť do Komárna, Nových Zámkov a Veľkého Metera (aby aj Teta Margit okukovala) no a vynález skazy je na svete… na rovine bez SFN siete to bude ako keď vysielalo analógovo Sitno, Krížava a Nové Zámky na K52 a Podunajskej nížine sa to všetko zmiešavalo a nič nesledovateľné… tak teraz to zopakovali v digitále…

  2. Takato koordinacia takisto nepotesi ani tych divakov, ktori sa nachadzaju v miestach, kde je mozne prijimat lokalny mux na k. 54 z Nitry a lokalny mux na k.52 z Levic! A takyto mieste je na juznom Slovensku dost. Nastavnych zakaznikov preto budem posielat rovno na RU. Tato koordinacia je dalsi velky krok vzad.

Komentáre už nie sú povolené.