Reklama

Skylink dnes pridal Sport 2 HD a menil technické parametre

Prevádzkovateľ platformy Skylink, spoločnosť M7 Group, dnes dokončil februárové zmeny technických parametrov, ktoré boli rozdelené na dve fázy. Dnes tak došlo k ukončeniu vysielania všetkých programov na starej frekvencii 11 876 MHz, družici Astra 3B (23,5°E). Konkrétne sa jedná o Cinemax, CS Film/CS Mini, Discovery, Disney Channel, Eurosport, Film+, Fishing and Hunting, HBO, HBO 2, Horor film, Leo TV, Minimax, Smíchov, Sport 5 a Telka. Všetky tieto programy okrem HBO (SD), ktoré sa z ponuky úplne vyraďuje, môžu zákazníci naladiť z nových technických parametrov. Na doterajších pozíciách je už iba oznam o presune a nutnosti preladiť satelitný prijímač.
Pokračovanie nižšie:

Ďalšej zmene ku ktorej dnes došlo bola zmena FEC na transpondéri s frekvenciou 11 797 MHz z pôvodných 3/4 na 5/6. Okrem toho ešte na frekvencii 11 797 MHz bola nahradená SD verzia kanálu Sport 2 verziou HD, na doterajšej programovej pozícii History HD vysiela Filmbox HD, po Eurosport HD sa tu objavil zase filmový kanál HBO HD. Novinkou na tejto frekvencii je aj Sport 5, ktorý je dostupný v kompresnom formáte MPEG-4. Pre jeho príjem je tak potrebný satelitný HD prijímač.

Na frekvencii 11 914 MHz skončili dnes kanály Crime&Investigation a iConcerts, naopak pribudli Disney Channel a Discovery.

Na frekvencii 11 856 MHz ukončil vysielanie kanál Brava HD, naopak vysiela tu Crime&Investigation.

Na frekvencii 12 109 došlo k zmene kanálu Filmbox HD na History HD a na programovej pozícii po HBO HD vysiela teraz Eurosport HD.

Kompletné technické parametre pre príjem všetkých programov z ponuky Skylinku, ako aj základné informácie, nájdete ako vždy na stránke www.satelitnatv.sk/skylink-programy-frekvencie-parametre/, ktorú priebežne aktualizujeme.

Mohlo by vás ešte zaujímať