Reklama

Jednotka HD opäť vo verejnoprávnom multiplexe, nahradila Dvojku HD

Dnes od 19:00 je opäť možné vo verejnoprávnom multiplexe (MUX 3) sledovať program Jednotka HD. Stanica nahradila program Dvojka HD, ktorý bol v digitálnom terestriálnom multiplexe dostupný dočasne od 7. februára kvôli prenosom zo ZOH 2014 v Soči. Všetci športoví fanúšikovia a diváci si tak mohli vychutnať viac ako dva týždne túto športovú udalosť roka vo vysokom rozlíšení (HD).
Pokračovanie nižšie:

Do budúcna nie je tiež vylúčené, že v prípade potreby zaradí RTVS stanicu Dvojka HD opäť do verejnoprávneho multiplexu, keďže z dôvodu obmedzenej kapacity multiplexu nemôžu vysielať dva kanály v HD kvalite spolu s dvomi SD kanálmi v kompresnom formáte MPEG-2.

Aktuálne tak vysielajú vo verejnoprávnom multiplexe tri televízne stanice Jednotka, Dvojka, Jednotka HD a dvanásť rozhlasových staníc RTVS (Devín, Junior, Klasika, Litera, PatriaFM, PatriaRD, Radio_FM, ReginaBA, ReginaBB, ReginaKE, Slovakia a Slovensko).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Len akosi RTVS pozabudlo odvysielat zaverecny ceremonial z OH v HD kvalite. Odvysielali ho na STV1 a ta v tom case fungovala v DVBT ako SD kanal !!!!! ( V tom case HD kanal vysielal FS Vychodna podla kvality obrazu zaznamenane v SD kvalite) Tak ze nie vsetko sme si mohli vychutnat v HD kvalite a predpokladam, ze za to ani nikdo nenesie zodpovednost a slovensky divak by mal byt vdacny ze nejaku olympiadu mohol sledovat a nie este vymyslat ci v HD alebo SD.

  2. Tiez som nepochopil preco bol ceremonial na Jednotke a potom zase na Dvojke.

Komentáre už nie sú povolené.