Reklama

Satro bude musieť ukončiť poskytovanie služieb prostredníctvom MMDS v pásme 2,5-2,7 GHz

Operátor káblovej televízie a dátových služieb, spoločnosť SATRO, bude musieť ukončiť poskytovanie služieb prostredníctvom MMDS (Multichanel Multipoint Distribution System) v pásme 2,5-2,7 GHz. Jedná sa o MMDS vysielače napr. v lokalitách Bratislava, Nitra, Považská Bystrica či Piešťany. Toto pásmo budú na základe elektronickej aukcie využívať operátori pre sieť štvrtej generácie, známu aj pod označením 4G alebo LTE, ktorá bude slúžiť predovšetkým pre rýchly bezdrôtový prenos dát.

Satro bude aj naďalej využívať vysielanie MVDS v pásme 12 GHz, ktoré teraz zákazníkom, ktorí prijímali signál prostredníctvom MMDS ponúka ako náhradné riešenie. Navyše môže zákazník využívať nielen káblovú televíziu, ale aj prístup k internetu.
Pokračovanie nižšie:

Spoločnosť SATRO zákazníkom už dlhodobo poskytuje alternatívne vysielanie MVDS (SATRO 12G vzdušná optika), ktoré je kvalitnejšie a poskytuje aj internet. Všetkých zákazníkov aktívne kontaktujeme a ponúkame im možnosť prechodu,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Marek Michalík, marketingový manažér spoločnosti Satro.

Podľa našich informácií, doterajším zákazníkom, ktorí majú platnú zmluvu s viazanosťou na 24 mesiacov, poskytuje spoločnosť výmenu technológie zadarmo.

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb sa k ukončeniu poskytovania služieb prostredníctvom MMDS v pásme 2,5-2,7 GHz zatiaľ nechce vyjadrovať. „Rozhodnutia vo veci ešte nie sú právoplatné, preto sa k tejto otázke ešte nemôžeme vyjadriť,“ povedal Roman Vavro, tlačový hovorca regulačného úradu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Uz ma kontaktoval technik ze mi pride vymenit antenu a vsetko bude zadara. Sa mi ani nechce verit, ked pocuvam co robi napr. Skylink. Zbytocne je teda nadavat. Staci si len vybrat spravneho operatora.

  2. Ja by som sa tak netešil pokrytie MVDS je menšie ako MMDS. čo spravia s tými ktorí pokrytie MMDS ešte mali ale MVDS už nemajú ??

  3. Nechajme sa prekvapit ako to vyriesia, kazdopadne vedeli, ze nebudu moct MMDS vyuzivat dlhodobo.

  4. šak jasné že vedeli vždy si vyprosili nejaké to predĺženie. Ale aj tak si myslím že MMDS vydržalo pekné roky, ja sa skôr teším na LTE.

Komentáre už nie sú povolené.