Reklama

Niekoľko prijímačov Skylink Ready nesplnilo podmienky najnovšej certifikácie

Spoločnosť M7 Group približne jeden krát ročne aktualizuje technickú špecifikáciu satelitných prijímačov Skylink Ready, ktoré zákazníkom odporúča pre príjem. Na svojom webe tak uvádza, ktoré prijímače spĺňajú najnovšie technické špecifikácie a ktoré nie. Od nového roka nesplnilo najnovšiu špecifikáciu (v 1.3) viac ako 30 satelitných prijímačov. Pre zákazníkov, ako aj samotných predajcov to však neznamená žiadne problémy s príjmom. Jedná sa len o zoznam satelitných prijímačov Skylink Ready, ktoré nesplnili najnovšiu špecifikáciu, ktorá napr. určuje, že prijímač musí mať funkciu FastScan. Všetky prijímače, ktoré nemajú funkciu FastScan sú tak uvedené práve na tomto zozname.

Výrobcovia starších prijímačov však môžu upgradovať svoj ​​softvér, aby zodpovedal poslednej špecifikácii. My ich však k tomu nijako nemôžeme nútiť. Aspoň na webe promujeme výrobky, ktoré majú softvér podľa poslednej špecifikácie ,“ uviedol pre portál SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva M7 Group.
Pokračovanie nižšie:

Prevádzkovateľ platformy Skylink od výrobcov prijímače nekupuje. Kupujú ich importéri, ktorým ponúka spoločnosť M7 Group, ako prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, bezplatnú službu certifikácie Skylink Ready. „Je iba na importéroch, či prijímač k certifikácii predložia. Na voľnom trhu nemôžeme diktovať, čo sa predáva, môžeme len odporúčať, čo činíme. Ak si niekto dnes kupuje prijímač, radšej by mal voliť z tabuľky prijímačov podľa aktuálnej špecifikácie. Táto tabuľka tiež naznačuje, ktorý výrobca upgraduje software a ktorý nie,“ hovorí ďalej Glisník.

Zákazníci a majitelia Skylink Ready prijímačov sa však nemusia obávať žiadnych problémov s dekódovacími kartami, ktoré by neumožňovali príjem programov z ponuky operátora. „Ak nejaký výrobok niekedy získal značku Skylink READY, potom sa netreba báť toho, že by v budúcnosti správne nefungoval. Kompatibilita s kartou je zaistená, len niektoré novinky nie sú v tomto prijímači implementované – napríklad FastScan,“ vysvetľuje Glisník a dodáva: „Zákazník, ktorý si výrobok kúpil, sa nemusí ničoho báť. Prijímač bez FastScan bude iste dobre fungovať, len skrátka nemá automatickú aktualizáciu technických parametrov ako prijímač s FastScan. Auto bez klimatizácie určite môže dobre jazdiť. Len keď je vonku horúco, nie je to tak pohodlné, ako v aute s klimatizáciou. Snáď táto analógia vec vysvetlila.

Zoznam prijímačov, ktoré získali certifikát Skylink Ready, ale nesplnili najnovšie podmienky certifikácie (stav k 1.1.2014):

Alma T1000ir, AMIKO ird7800, AT Link 100IR, AT Link 200IR, BENsat 200 IR-PVR, BENsat 300 IR, BENsat 350 IR, DI-WAY ICE 7000 HD, Dizipia DS4H-35IRS, DXCom IR007, EVOLVE HD 5060PVR, GoSAT GS7050HDi, GoSAT GS7055HDi, Homecast HS3200IR, Hyundai DVBSH465PVR, Changhong HD DVB-S2 6100R, Kaon KSC-SA276IR, Kaon KSC-SA4001IR, Kaon KSF-SA710IR, LinkBox, LinkBox mini, LUNA HD 300 IRCI, Opensat IR Line, Optex ORS 9910HD, ORION Orion Irdeto, STEINNER Irdeto, SunSat S100HDi, TechniSat DIGIT SIR, TechniSat TechniStar SIR, TechniSat TechniBOX SIR, Topfield SBI 2050, Topfield SBI 2060, Vestel S7150-DVB675, Zircon Skyline a Zircon Starline.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Na všetkých súčasných dekódovacích kartách Skylink je napísané:
    Dekódovacia karta pre príjem satelitnej televízie Skylink v dekódovacích dekodéroch Irdeto s označením Skylink READY,

    To je v rozpore s tvrdeniím J. Glisníka, že M7 prijímače len odporúča. Vyradením zo zoznamu Skylink ready uvedené prijímače označili ako nevhodné pre použitie s kartou Skylink. Alebo sa zákazník nemá riadiť podľa textu na obale karty, ktorú si zakúpil?
    Celé to len dokazuje nezmysel tzv. certifikácie prijímačov Skylinkom, ktorá obmedzuje a zneisťuje zákazníkov a predajcov. M7 si pre službu Skylink vybrala kódovací systém Irdeto, tak nech ho prevádzkuje tak, aby ich karty boli funkčné vo všetkých prijímačoch s licencovanou čítačkou Irdeto.

  2. A načo stále (raz za 1 či 2 roky) poprehadzujú stanice (skoro všetky, našťastie zväčša platené) na transpondéroch?
    Len aby boli s funkciou FastScan?

  3. ako vidim tak nacase zacat uvazovat o inej forme prijmu televizneho signalu. m7 sa sama pripravuje o zakaznikov . a nakoniec fiber tv ma vijde este lacnejsie ako fullka od skylinku. najprv problemy s ir line alpha a teraz este surf lock na mojom vu plus duo 2 …. skoda . ani kvalita , ani kvantita programov a cenova vyhodnost uz vobec nie . zbohom m7 . ex zakaznik . prehnana chamtivost este nikomu nepriniesla zisk v dlhodobej rovine

  4. Najprv nás nabláznili na kartu, že vraj po jej zakúpení budeme sledovať programy zadarmo, neskôr zase po Nás chceli kôli zmene kodu aby sme si zakúpili kartu výmena a zaviedli servisný poplatok, ktorý chcú zvyšovať. Prešiel som na Freesat a nemienim použiť ani 1 cent na podporu Skylinku!

  5. Skylinku sa plati 19,2 eciek, Freesatu 20 eciek. Velky rozdiel tam nie je.

    V pripade noveho uzivatela ten rodiel je uz riadny. Skylink karta + vsetky poplatky na prvy rok 79,8 eciek. Freesat iba 40 eciek + vyhoda vlastneho prijimaca.

  6. Najväčšou výhodou freeSatu je, že ich kartu môžete vložiť do akéhokoľvek prijímača a nemusí byť ani „SHIT READY“ aj tak pôjde.

Komentáre už nie sú povolené.