Reklama

Japonci otestovali pozemné vysielanie v 8k

Japonský verejnoprávny vysielateľ NHK úspešne vykonal technické testy pozemného vysielania vo formáte Super Hi-Vision 8K. Testy boli uskutočnené v pásme UHF pre Science & Technology Research Laboratories, so sídlom v Hitoyoshi, v južnom Japonsku. V rámci testov sa podarilo preniesť signál do vzdialenosti približne 27 kilometrov.
Pokračovanie nižšie:

Vysielanie Super Hi-Vision (8k) ktoré má rozlíšenie 7680×4320 je vyvíjané v Japonsku už od roku 1995. Jedná sa o 4 krát väčšie rozlíšenie ako v prípade 4k a až 16 krát väčšie ako v prípade formátu Full HD.

NHK plánuje uskutočniť niekoľko verejných ukážok vo formáte 8k počas blížiacich sa olympijských hier v Soči. Vysielanie bude dostupné pre zákazníkov Fureai NHK Hall v Shibuya, v Nagoya Station NHK.

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Towercom ma tieto testy Super Hi-Vision (8k) s rozlíšenim 7680×4320 uz asi 3 mesiace za sebou a udajne uz planuju testy Ultra Hi-Vision (16K)

  2. …a mohli by tam pustiť našu Plustelku, tá má na niektorých platených kanáloch dátový tok dokonca až 1,5 Mbit…to by japonci čumeli!

Komentáre už nie sú povolené.