Reklama

Spoločnosť M7 Group, vlastník Skylinku, testuje na satelite ASTRA 3B maďarské programy

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group, spustila na satelite ASTRA 3B (23,5°E) technické testy maďarských verejnoprávnych, ako aj komerčných kanálov. Celkovo je v rámci testov k dispozícii až 22 televíznych staníc a tri rádiá. Všetky programy vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4, kódované sú systémom Irdeto (CAID: 0624) a je ich možné naladiť na frekvencii 12 207 MHz z ktorej sú dostupné pre zákazníkov platformy Skylink programy Nat Geo HD a Nat Geo Wild HD.

Konkrétne sa jedná o televízne programy: M1, M2, Duna, Duna World, RTL KLUB, TV2, Hír TV, ATV, Nóta TV, Story4, Film+, Viasat 3, RTL II, Super TV2, Sport Klub, Sport 1, COOL TV, Digi Sport 1, Comedy Central, Discovery, Sport 2, Fem3 a rádiá Kossuth Rádió, Petőfi Rádió a Bartók Rádió.
Pokračovanie nižšie:

Aj napriek tomu, že sú všetky programy kódované rovnakým systémom (Irdeto) aký využívajú karty platformy Skylink, nie sú programy k dispozícii pre samotných zákazníkov.

Okrem testovania nových maďarských programov na satelite ASTRA 3B (23,5°E) sprístupnila dnes ráno platforma Skylink aj šestnásť virtuálnych programových pozícií, na ktorých je zákazníkom Skylinku u vybraných programov k dispozícii maďarský elektronický programový sprievodca (EPG) a u väčšiny z nich aj maďarská audio stopa.

TIP: Skylink ponúka vybrané programy aj s maďarským EPG

Technické parametre pre príjem:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 207 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: áno
Provider: Overon

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Kedy sa asi pocita so sprístupnením maďarských programov a ktoré budú v základnom balíku digital. Dúfam, že minimálne všetky tie, ktoré sa voľne terestiálne DVBT v maďarsku vysielajú. Ďakujem.

Komentáre už nie sú povolené.