Reklama

SES v rámci IBC 2013 vysiela dva Ultra HD kanály v novom štandarde HEVC

Spoločnosť SES (NYSE Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) spolu so svojimi partnermi predstavila dva Ultra HD demo kanály v novom vysoko efektívnom štandarde kompresie videa (HEVC) v rámci konferencie IBC 2013. Prenos vysielania demo kanálov v Ultra HD rozlíšení bude zabezpečený zo satelitov ASTRA na orbitálnej pozícii 19,2°E.

V prípade prvého z Ultra HD kanálov sa SES spojila so spoločnosťami Sky Deutschland a Harmonic, aby ponúkla atraktívny obsah v Ultra HD vrátane športových podujatí, filmových trhákov a dokumentov, prenášaný na prvé dekódovacie zariadenia pre koncových spotrebiteľov od spoločností Humax a Technicolor, prepojené na 84’’ 4K TV obrazovku od Sony.

Druhý Ultra HD kanál je výsledkom spolupráce SES a inštitútu Fraunhofer Heinrich Hertz pri zabezpečení vysielania obsahu v Ultra HD v novom HEVC štandarde, ale s vyšším počtom snímok za sekundu.
Pokračovanie nižšie:

Na IBC 2012 spoločnosti SES a Sony ako prvé pri živom vysielaní použili Ultra HD štandard H.264 s rýchlosťou 50 Mbit/s. Na podujatí SES Industry Days v apríli 2013 firma SES predviedla dvom stovkám prítomných expertov prvé živé Ultra HD vysielanie v HEVC štandarde zo satelitov ASTRA na orbitálnej pozícii 19,2°E. Na septembrovom IFA zase SES spolu s partnermi z odvetvia German TV Platform, Fraunhofer HHI, Harmonic, Sky Deutchland a Sony poukázali na potenciál Ultra HD technológie pre súčasnosť a budúcnosť.

Predstavenie týchto dvoch demo kanálov na IBC 2013 opäť potvrdzuje, že spoločnosť SES spolupracuje so satelitným odvetvím na tom, aby bolo Ultra HD komerčne úspešné. Aktuálne chceme ponúknuť tieto Ultra HD kapacity naším partnerom na testovanie zariadení schopných spracovať obraz pri 50/60 snímkach za sekundu, podporovaný novým HDMI 2.0 štandardom,” uviedol Thomas Vrede, viceprezident spoločnosti SES pre prijímacie systémy. “Keďže sa Ultra HD technológie neustále rozvíjajú, ambíciou spoločnosti SES a jej partnerov bude docieliť, aby bola Ultra HD technológia synonymom pre silný televízny zážitok. A to nielen vďaka množstvu pixelov, ale aj vďaka jasnejšiemu, hladšiemu a farebnejšiemu obrazu.“

(SES)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Technika tak rýchlo napreduje.Nestíham nakupovať nové veci-a pritom vyhadzovať funkčné modely minulého roka.

Komentáre už nie sú povolené.