Reklama

Na programoch Českej televízie v Plustelke je dostupné už aj HbbTV

Spoločnosť Towerhome, ktorá prevádzkuje digitálnu terestriálnu platformu Plustelka, sprístupnila na oboch programoch Českej televízie ČT1 a ČT2 už aj hybridné vysielanie HbbTV. Po klasickom teletexte tak môžu diváci sledovať na programoch ČT, ktoré sú dostupné v rámci 4. multiplexu už aj HbbTV vysielanie. Majitelia televízorov či prijímačov s podporou tohto vysielania tak majú prístup napr. k veľkému archívu Českej televízie (iVysílaní), televíznemu programu, ako aj ďalším zaujímavým informáciám.
Pokračovanie nižšie:


HbbTV spája on-line obsah s už tradičným televíznym vysielaním. Testovacia prevádzka HbbTV bola doteraz dostupná pre slovenských divákov u všetkých programov ČT iba na satelite Astra 3B (23,5°E).

Podmienkou vlastnenia zariadenia s podporou HbbTV vysielania je aj pripojenie na internet. Hybridné vysielanie sa následné aktivuje štandardne po stlačení červeného tlačidla na diaľkovom ovládaní.

CT 1-1072013-117 1
Ukážka vysielania HbbTV

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tak neviem . Plustelku mam. Mam samsung ue46es6800 a vsade sa udava ze tento tv tuto sluzbu podporuje. Ale aj ked prepnem na ct1 alebo ct2 ,napriek tomu ze mam tv cez lan k net pripojeny, nejde to . A po stlaceni cerveneho tlacitka na DO sa nic nedeje

    1. vikik – pravdepodobne vaša TV potom nepodporuje HbbTV. Dnes ráno sme HbbTV na programoch ČT testovali a funguje.

  2. no ja nepopieram ze sluzba je spustena, len opakujem. vsade sa udava ze samsung ue46es6800 tuto sluzbu podporuje, napriek tomu ju neviem spustit, aktivovat ani to najst v menu’prijimaca

  3. aj na webe ceskej tv sa moj typ samsungu uvadza ze podporuje sluzbu hbbtv . tak uz neviem kde je chyba(

    mohol by mi nejaky uzivte

  4. mohol by mi nejaky uzivatel plustelky a s rovnakym typom samsungu ue46es6800 potvrdit ci jemu hbbtv ide ?

  5. takze, nakoniec som kontaktoval info linku samsungu. tv to podporuje ale bolo potrebne stiahnut zo stranky najnovsi fw, cez on line aktualizaciu ho zatial neponukaju.

    dalsia vec co je nutna, zmenit krajinu pre smart hub na cesko. potom si stiahnut app hbbtv , aktivovat ju a uz to ide. ako dost zlozity sposob, ale teda nakoniec to ide.

  6. V okrese Prievidza sa nešíri DVB-T signál mux1 ani mu4.Takže Plustelka je v Prievidzi nedostupná…

Komentáre už nie sú povolené.