Reklama

Skylink by chcel vymeniť karty Cryptoworks najneskôr do 12 mesiacov

Satelitný operátor Skylink chce vymeniť všetky dekódovacie karty Cryptoworks svojim zákazníkom a to ako v Slovenskej, tak aj v Českej republike najneskôr do 12 mesiacov. Pre náš portál SatelitnaTV.sk to povedal člen predstavenstva spoločnosti M7 Group Jaromír Glisník. „Radi by sme dotiahli výmenu kariet do konca behom nasledujúcich 12 mesiacov. Už chýba len cca 300 tisíc kariet. Ten počet chceme do konca roku stiahnuť pod 100 tisíc“. Ako ďalej dodáva a vysvetľuje: „Tým sa riziko plynúce z prípadného kolapsu systému dostatočne minimalizuje. Staré karty Cryptoworks sú na troch systémoch Cryptoworks. Pokiaľ jeden z nich odíde, musíme okamžite karty vymeniť. Cca 50 tisís kariet máme vždy skladom, takže v prípade neriešiteľnej závady sme schopní ich rýchlo expedovať “.
Pokračovanie nižšie:


Len pripomenieme, že koncom marca tohto roku využívalo karty Cryptoworks 400 tisíc zákazníkov so zaplateným servisným poplatkom.

Prečítajte si tiež: M7 Group sa minulý rok darilo s výmenou dekódovacích kariet Skylink a CS Link Cryptoworks

Počet aktívnych kariet Cryptoworks, ktoré majú zákazníci platforiem Skylink a CS Link sa tak stále znižuje a to aj vďaka tomu, že Skylink začal posielať niekoľkým desiatkam tisíc zákazníkom informáciu ohľadom nutnosti výmeny kariet s tým, že im bude poslaná karta Výmena na dobierku. Zákazník tak musí v prípade, že nemá o kartu záujem, poprípade si ju už zakúpil v predajni, kontaktovať zákaznícke oddelenie, alebo jednoducho neprebrať zásielku. Podľa našich informácií sa jedná prevažne o zákazníkov s kartou CS Link Cryptoworks. Zákazníkom Skylinku je zase v týchto dňoch posielaný list s poštovou poukážkou na zaplatenie sumy 39,4 €, v ktorej je zahrnutá karta Výmena a ročné predplatné balíka Mini. Okrem toho je k dispozícii stále aj akcia pre nové karty M7 Výmena.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Podľa môjho názoru tu nejde o možný kolaps systému cryptoworks ale skôr o to, že je prelomený a základná ponuka ide aj bez karty. A teda provider prichádza o nemalé peniaze na servisnom poplatku za tie karty za ktoré ľudia nezaplatili. Ak sa providerovi podarí vymeniť všetky cw karty ktoré majú uhradený SP tak bude môcť konečne odstaviť cryptovorks a teda základná ponuka už nepôjde bez karty. No predpokladám, že väčšina z 400tis. cw kariet s uhradeným SP je práve ten počet poctivých platiacich užívateľov, ktorým základná ponuka stačí a s trochou rozumu by si nikto z nich tú dobierku preberať nemal a taktiež by nemal platiť za kartu výmena keďže už raz za kartu zaplatil. Pokiaľ Skylink bude chcieť tie karty súrne vymeniť tak ich vymení aj zadarmo. Dovtedy bude musieť toto 400tisícové bremeno trpieť a počítať teoretické straty na SP za divákov ktorý pozerajú zadarmo.

  2. Pár mesiacov dozadu niekto tu (člen predstavenstva Skylink, ale žiadne mená) tvrdil, že czlink bude pre chudobu a skylink pre tých čo požadujú HD. Momentálne znížili počet HD staníc, ale poplatok neznížili. Tlačia klientov, aby si kúpili nové karty, ktoré nepotrebujú, nakoľko im stačí základná ponuka TV programov.

Komentáre už nie sú povolené.