Reklama

Platforma Satellite BG, s ktorou spolupracuje Skylink, oznámila ukončenie svojej činnosti

Bulharská platforma Satellite BG, ktorá využíva družicu ASTRA 3B (23,5°E) a ktorá spolupracuje so satelitnou platformou Skylink, dnes oznámil na svojich oficiálnych webových stránkach svojim koncovým zákazníkom ukončenie svojej činnosti k 31.5.2013 a odkazuje im, aby sa skontaktovali s konkurenčnou platformou VIVACOM, ktorá poskytuje svoje služby na satelite Intelsat 12 (45°E). „Vážení zákazníci, od začiatku našej činnosti Satellite BG sme si stanovili nový štandard v oblasti poskytovania vysoko kvalitného televízneho vysielania s unikátnym obsahom pre koncových užívateľov v Bulharsku. Bohužiaľ hospodárska kríza si vyžaduje značné zhodnotenie služieb, ktoré naša spoločnosť ponúka. Spoločnosť tak urobila ťažké rozhodnutie a ukončuje vysielanie pre svojich zákazníkov od 1. júna 2013 s cieľom ochrániť záujmy užívateľov a kvalitu satelitných služieb poskytovaných v súlade so správnou obchodnou praxou,“ uvádza platforma na svojich webových stránkach.

Pripomeňme, že Satellite BG mala už dlhšiu dobu finančné problémy. V poslednom období jej klesal počet zákazníkov a noví nepribúdali podľa jej predstáv.
Pokračovanie nižšie:

Vzhľadom k tomu, že platforma Satellite BG spolupracuje aj so satelitnou platformou Skylink, sa môže jej ukončenie činnosti dotknúť aj zákazníkov Skylinku, keďže platforma preberá od Satellite BG až dvanásť televíznych programov vo vysokom rozlíšení. Skylink tak aktuálne musí hľadať náhradu, poprípade musí vybrané kanály začať šíriť z vlastnej kapacity. Konkrétne sa jedná o programy MTV Live HD, Nat Geo Wild HD, Viasat Nature HD, Viasat History HD, iConcerts HD či National Geographic Channel HD ako aj programy od SPI EroXX HD, EroXXX HD, FightBox HD, EroX HD, DocuBox HD, FashionBox HD.

Ďalšie podrobnosti v tejto chvíli zisťujeme.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To je veľká škoda . Občas som si pozrel hudobnú PLANETA HD . Bude chýbať.

  2. O HD rozhodne neprideme iba o Planetu HD tej bude škoda

  3. Planety HD je skutočne škoda.Mimoriadne dobrý program.Uvidíme,či niečo vyrieši konkurencia na na Intelsate 12.

Komentáre už nie sú povolené.