Reklama

Maďarské verejnoprávne televízie M1 a M2 s originálnou audio stopou

Od 15. mája 2013 bola k programom maďarskej verejnoprávnej televízie M1 a M2 pridaná aj originálna audio stopa. Diváci si tak budú môcť zvoliť či chcú sledovať zahraničné programy v originálnom znení, alebo s maďarským dabingom. Originálna audio stopa je k dispozícii pri programoch M1 HD a M2 HD v DVB-T v rámci platformy MinDig TV, a taktiež aj na satelite Eutelsat 9A (9°E) v rámci platformy Hello HD.
Pokračovanie nižšie:

Aj napriek tomu, že je originálna audio stopa pri programoch maďarskej verejnoprávnej televízie už aktívna, nie je možné sledovať programy v pôvodnom znení, keďže z originálnej audio stopy je počuť zatiaľ iba maďarské audio. Predpokladáme, že by malo dôjsť k náprave už v najbližších dňoch.

Okrem pridania originálnej audio stopy sme zaznamenali na satelite Eutelsat 9A (9°E) u programu M2 príznak kódovania systému Conax. Program však vysiela zatiaľ aj naďalej nekódovane.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Originálna stopa bude kódovaná na všetkých verejnoprávnych kanáloch MTVA, ale: od leta prechádzajú všetky okruhy na OBČASNÉ KÓDOVANIE na satelite Eutelsat 9A. Pozitívnou zmenou bude hlavne odkódovanie doteraz nonstop zakódovaného prvého okruhu (M1 a M1 HD). Menej pozitívnou zmenou bude, že na M2 (M2 HD), Duna (Duna HD), Duna World (Duna World HD) sa budú nanovo vysielať už aj programy s dočasným kódovaním. Všetky kanály MTVA tak budú uplatňovať tzv. taliansky odel (RAI), kde talianske verejnoprávne (aj komerčné) kanály kódujú iba programy, ktoré z hľadiska vysielacích práv kódovať musia (ergo: nemôžu vysielať na celoeurópskej úrovni).

    Čo tak jeden článok z toho? 😉

  2. Dočasné kódovanie by mohlo spôsobiť problémy u niektorých operátoroch, ktorí preberajú signál z družice Eutelsat 9A a nie napr. z DVB-T (Mindig TV). Hlavne pri prechode z nekódovaného programu na kódovaný a naopak. Aktuálne prebiehajú vnútorné testy občasného kódovania. Po ich vyhodnotení môže byť väčšina programov na M1 a M1 HD sprístupnená širšiemu publiku.

  3. Vazena redakcia a co ukrainske programy, to by tiez mohlo byt zaujimave.

  4. Ukrajinské budú čoskor zakódované. Väčšina z nich. Škoda. 🙁

Komentáre už nie sú povolené.