Reklama

Novú televíziu WAU už môžeme naladiť v prvom multiplexe

V poradí tretí televízny kanál rodiny TV JOJ s názvom WAU sa už objavil v digitálnom terestriálnom vysielaní (DVB-T). Testovacie vysielanie novej televízie je dostupné nekódovane v norme MPEG-2 v prvom multiplexe (MUX 1). Pre príjem preto postačuje terestriálna anténa a set-top-box či televízor so zabudovaným DVB-T tunerom. Okrem digitálneho terestriálneho vysielania by sa mala televízia WAU objaviť aj u vybraných káblových a IPTV operátorov. K dispozícii by mala byť aj v satelitných platformách. Oficiálne však nebola potvrdená zatiaľ žiadna.
Pokračovanie nižšie:

Pripomeňme, že televízia WAU spustí oficiálne svoje vysielanie 15. apríla 2013 o šiestej hodine ráno reprízou programu MISS SLOVENSKO 2013, ktorý v priamom prenose v nedeľu večer odvysiela televízia JOJ. Cieľovou skupinou novej stanice WAU majú byť mladé ženy.

Zoznam vysielačov prvého multiplexu, kde je možné naladiť televíziu WAU:

Banská Bystrica – Laskomer, kanál 49 s výkonom 50 119 W
Bardejov – Magura, kanál 49 s výkonom 31 623 W
Bratislava – Kamzík, kanál 44 s výkonom 50 119 W
Košice – Heringeš, kanál 50 s výkonom 19 953 W
Košice – Dubník, kanál 57 s výkonom 12 580 W
Lučenec – Blatný vrch, kanál 49 s výkonom 31 623 W,
Nové Mesto nad Váhom – Veľká Javorina, kanál 55 s výkonom 50 119 W,
Poprad – Hranovnica, kanál 41 s výkonom 50 119 W,
Poprad – Kráľova hoľa, kanál 57 s výkonom 5 012 W,
Ružomberok – Úložisko, kanál 44 s výkonom 50 119 W
Žilina – Krížava, kanál 35 s výkonom 1 995 W
Nitra – Zobor, kanál 50 s výkonom 2 000 W
BANSKÁ ŠTIAVNICA – Sitno, kanál 50 s výkonom 2 000 W

WAU_test

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Test1 nahradil test WAU 🙂 ale uz MPEG-2, som myslel ze to nechaju MPEG-4.

  2. Slovensko sa rozhodlo ist cestou MPEG2, ludia si nakupili prijmace na MPEG2, tak by asi nebolo vhodne to teraz menit. A nakoniec pre obcana ktory sleduje tv je to jedno, drahsi prenos je len pre prevadzkovatela.

  3. TV Wau sa okrem DVB-T objaví aj u väčšiny káblových a IPTV operátorov. Rokovania o satelitnom vysielaní pokračujú. „Finišujeme na dohode. Budeme vysielať aj na Skylinku,“ povedal Gogola. Keďže multiplex zaručuje dostupnosť novej programovej služby na 80 percent obyvateľov, podľa Gogolu mal by pre operátorov platiť princíp must-carry, čiže povinnosť zaradiť TV WAU do základnej programovej ponuky.

  4. @Tomáš:
    Na stránke: dvbt.towercom.sk/odbornici.php
    V „Zoznam vysielačov 1. multiplexu“ je uvedené:
    Banská Štiavnica | Sitno* (dtto Nitra | Zobor*)
    * Dočasne znížený výkon. 🙂

  5. Vie niekto z vás, či sa náhodou nechystajú pridať nejaký nový kanál na DVB-T ? napr. Dajto atď…

  6. V Přerově spolehlivě K55 z Javoriny, dnes i s upoutávkou na WAU se začátkem vysílání od 15.4.2013. Co ale bude s 4 multiplexem, mám zde 11 zakodovaných testovacích programů.. Jak se budou dekodovat? Mám sice tv se zásuvkou na CAM modul, ale druhý stb bez možnost ipoužití karty

  7. Chcela by som vediet ci sa da nastvit tel.wau aj na magio satelite.Byvam vo Sv.Antone a mame vysielac Sitno.Dakujem

  8. Na MagioSate WAU nie je. Takze jedine cez DVB-T. Staci obycajna antena a DVB-T set-top-box popripade televizor ktory ho ma uz zabudovany.

  9. Preco je kodovana tv wau ked ma byt v zakladnej ponuke?

  10. WAU je v kode jedine na satelite, no ty nepises odkial WAU prijimas a komentujes spravu ohladom DVB-T. Ak mas Skylink, zrejme nemas novu kartu, kedze WAU ide jedine na novej karte.

  11. A neviete či sa to nedá nastaviť na digi tv ?????

    1. Natália Kertésová – V platforme DIGI nie je televízia WAU dostupná.

  12. presne tak,Wau,Dajto a Foor je nepristupni vacsine Slovenska, ako preratavali vysielaci vykon pre vsetky oblasti Slovenska?, nechapem na co sa prechadzalo na digitalne vysielanie, ked na to nemame, slabe vysielacie vykony=oblast Zlate Moravce, Jedlove Kostolany a pod. a aj ked je dostatocny signal(Markiza,Joj,Doma,STV1,STV2,JojPlus,TA3, tak obraz stvorcekuje,zamrza…

  13. vypnite si zosilovac v antene ked mate signal dostatoncy a obraz stvorcekuje zosilovac je „prehuleny“ takze si ho vypnite

Komentáre už nie sú povolené.