Reklama

Rumunska spoločnosť RCS & RDS chce predať našu káblovú televíziu DIGI TV

Rumunská spoločnosť RCS & RDS, jeden z najväčších hráčov na telekomunikačnom trhu, ktorú ovláda podnikateľ Zoltan Teszari Oradea, vyjednáva predaj káblovej siete DIGI TV na našom trhu. Informáciu zverejnil rumunský portál ZIARULUI FINANCIAR (ZF). Podľa ZF mala káblová televízia DIGI TV pred tromi rokmi na slovensku menej ako 50 tisíc zákazníkov.
Pokračovanie nižšie:

Rokovania o predaji káblovej televízie DIGI TV na našom trhu podľa ZF už prebehli na prieskumnej fáze a najpravdepodobnejší je odpredaj spoločnosti UPC Broadband Slovakia, ktorá patrí medzi najväčších poskytovateľov káblovej televízie u nás. Zástupcovia spoločnosti RCS & RDS sa však zatiaľ k týmto informáciám nechceli vyjadriť.

Odpredaj káblovej siete DIGI TV u nás nemusí byť vôbec nereálny. Len pred nedávnom spoločnosť RCS & RDS predala satelitnú televíziu v Chorvátsku spoločnosti ViPNet, ktorá je dcérska spoločnosť Telekom Austria Group.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Podľa mňa je predaj Digi TV dobrá správa pre Slovákov. Snáď ju získa nejaký významný dodávateľ satelitných služieb, ktorý zvýši konkurenčný trh v SR. Freesat a Skylink je málo (Magiosat neuvádzam, spolupracuje so Skylinkom).

  2. Urcite by bolo zaujimave keby sa dali dokopy UPC a DIGI, ale tu sa pise o kablovke nie sat TV.

  3. fajnsmeker-dúfam e nebude žiadna spolupráca UPC a Digi, práveže to chce vstup nového investora na SK a ČR trh. Stačí sa pozrieť ako uvyšoval Skylink poplatky, či neustále zvyšovanie cien UPC pri káblovke.Toto vyrieši len konkurencia na trhu.

  4. Ked sa zacalo predavat tam uz je nejaky problem a urcite nie su peniaze, ja som ich zakaznikom ale to spravanie ked im zavola clovek do call centra to je hruza. Nejaky pokrok od pociatku pristupu na trh nie je vidiet vobec u tochto operatora. Mali by vymenit mamazerov a nemuseli by predavat teraz kablovu tel, to by som im odporucil.
    Predaj kablova televizia je len prvy krok, druhym bude urcite DIGI TV, podla statistik im klienti ubudaju na tisice kazdym mesiacom. Konkurencia sa nevyriesi predajom a ziskanim monopolu nad uzemim, lepsim konkurentom je viacere firmy na trhu a to predaj nevyriesi. UPC v tomto pripade kupy urcite kablovu TV nakolko znehodnoti tymto krokom platformu DIGI TV a to je urcite cielom a bude uspechom pre UPC.

Komentáre už nie sú povolené.