Reklama

Spolupráca DIGI TV a UPC Direct: HBO Comedy z rovnakej frekvencii (0,8°W)

Už nejaký ten deň môžu sledovať zákazníci satelitnej platformy UPC Direct ako aj freeSAT by UPC Direct prémiový filmový kanál HBO Comedy na satelite Thor 6 (0,8°W) aj z transpondéra spoločnosti RCS/RDS, ktorá prevádzkuje satelitnú platformu DIGI TV vzhľadom k tomu, že k programu HBO Comedy boli pripojené kódovacie systémy Irdeto, Cryptoworks a Nagravision, ktoré používa spoločnosť UPC DTH (Caidy: 0D97, 0653, 0D02 a 1815).
Pokračovanie nižšie:


Pripojenie kódovacích systémov, ktoré využíva spoločnosť UPC DTH k programu HBO Comedy na kapacite spoločnosti RCS/RDS môže znamenať pre užívateľov UPC Direct a freeSAT by UPC Direct v krátkej dobe zmenu technických parametrov a pre oboch prevádzkovateľov zníženie nákladov či prípadného rozšírenia programovej ponuky.

Technické parametre pre príjem HBO Comedy:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 11 900 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: Áno
Názov: HBO Comedy
Provider: RCS

K dispozícii sú aj tri audio stopy: rumunská, česká a maďarská. Obrazové rozlíšenie HBO Comedy je však oproti frekvencii 12 264 MHz, ktorú využíva spoločnosť UPC DTH o niečo menšie. Pre porovnanie: UPC DTH používa obrazové rozlíšenie u kanálu HBO Comedy 720×576 a RCS/RDS 640×576.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Hmm, neodpojili tie kódovacie systému už krátko po pripojení ešte predvčerom?

    1. Platí všetko to čo je napísané v správe. Zákazníci UPC DTH môžu sledovať aktuálne program HBO Comedy aj z frekvencie 11 900 MHz. Ešte aj aktuálne sme na tento program prepli a ide.

  2. Tak díky moc za info. 🙂 Iná stránka uvádzala, že tie systémy UPC DTH boli krátko potom odpojené. Takže sú tam. Uvidíme, čo sa z toho vykľuje. To rozlíšenie by mala DIGI TV zmeniť na štandardné SD: 720×576, keď už budú nejaké spoločné kanály. Ale predsa ma prekvapuje, že to začína pri takom prémiovom kanáli, ktorý DIGI možno už čoskoro vyhodí zo svojej ponuky aj v Rumunsku a v Maďarsku. Čakal som skôr simulcrypting základných kanálov.

Komentáre už nie sú povolené.